Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel (2007) - existuje funkce, která vrátí znaky z číselného řetězce?

Ahoj,
potřeboval bych prosím poradit nějaký efektivní způsob vrácení znaků.

Uvedu to na konkrétním příkladu. Názvy artiklů jsou v jednotném formátu (písmeno a pak 9 čísel) např.: J012200260 (jednotlivé dvojčíslí určují rozměry, materiál, barvu,…) a potřebuju vypsat do vedlejší buňky např.: číslice stojící na 5. a 6. pozici (tyto čísla určují délku v cm). Funkcí "ČÁST" =ČÁST(B8;5;2) se mi podařilo vrátit potřebnou hodnotu 20. Hodnotu 20 bych ovšem potřeboval vložit do další funkce "KDYŽ" (různé délky v cm mají různé ceny v Kč) jednoduchý příklad v příloze.

Pokud jsem délku vypsal ručně a použil jsem funkci když, tak se mi požadované ceny vracely dle zadaných kritérií. Pokud jsem ale využil hodnotu vrácenou funkcí "ČÁST", tak mi to nefungovalo :-(. Předpokládám, že to je špatným formátem (protože funkce část je textová a já potřebuju číslo).

Další možností co jsem v Excelu našel je rozdělení pomocí „převodu textu do sloupců“ číslo se mi vychodilo dobře v dobrém tvaru pro další výpočet, ale je velmi neefektivní pokaždé nastavovat oddělovače atd.

Chtěl bych prostě, aby když zadám číslo artiklu, aby mi ve vedlejší buňce vyskočila délka a vedle délky cena.

Doufám, že jsem svůj problém popsal srozumitelně a budu rád za každou Vaši radu.

Za jakoukoliv radu předem děkuji.

AhoJirka

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ta funkce hodnota to řeší, ale když jsem koukl do příkladu, proč nejsou ve vzorcích použity údaje z…
JoDiK 05.03.2011 09:42
JoDiK
Ahoj, mockrát Vámi děkuji. Funguje to. :-) Pěkný zbytek víkendu. AhoJ. poslední
jirka_8886 05.03.2011 09:51
jirka_8886

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru