Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Open Office Base - SQL dotaz, funkce

no, to co uvadim je jen ilostrativni priklad. Ve skutecnosti mam tabulek asi 6 a v jednom SQLku mam nekolik JOINu, snazil jsem se vymyslet naky jednoduchy priklad, ktery by mohl pochopit kazdy, protoze to co delam, je si myslim pro neznaleho tezko pochopitelne.

Tohle dela asi tak ctvrtinu toho co do te tabulky potrebuju:

SELECT COUNT( "matka"."insemin" ) AS "inseminovana", COUNT( "matka"."vyberova" ) AS "vyberova", COUNT( "matka"."prir_spr" ) AS "prirozene sparena", "umisteni_matky"."kam" FROM "matka" INNER JOIN "expedice_matka" ON "matka"."IDmatka" = "expedice_matka"."IDmatka" INNER JOIN "odberatel" ON "expedice_matka"."IDodberatel" = "odberatel"."IDodberatel" INNER JOIN "umisteni_matky" ON "odberatel"."IDodberatel" = "umisteni_matky"."IDkam" GROUP BY "umisteni_matky"."kam" ORDER BY "umisteni_matky"."kam"

a pak jsou tam v te tabulce jeste veci na ktere bych potreboval nakou funkci, protoze tam jsou podminky atd., nebo by bylo dobre kdyby slo pouzit vice dotazu v jedne tiskove sestave. Jsou tam totiz jeste udaje, ktere v DB nevedu, ale daji se spocitat nebo odvodit. Pouzivam extenzi pro OO ORACLE report builder, tak jestli te treba nenapada jak pres to ... ja to ted teprve zkousim a dokumentace k tomu je celkem mizerna.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny