Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečenie mojich prác proti odcudzeniu z PC

Dobrý deň, prosím o radu od odborníka na PC.
V počítači mám Windows 7 Home, chcel by som zabezpečiť počítač proti odcudzeniu údajov, nakoľko sa jedná o moje grafické práce v programe COREL ktoré používam pri svojej práci a dali mi riadne zabrať kým som ich vytvoril. Obávam sa aby ich iná osoba neskopírovala a mohla by ich speňažiť (u konkurencie). Ide o to že ja som administrátor PC. Na tomto PC bude pracovať ešte jeden zamestnanec, ktorý tieto moje grafické práce bude používať pri výrobe rôznych banerov a reklám. Chcel by som aby mohol robiť len tieto úkony: Kopírovať a ukladať súbory len na pevný disk v PC, tlačiť súbory na tlačiarni, odoslať grafiku na rezací ploter, načítať súbory z USB kľúča, karty, DVD,CD.
Nemôže robiť tieto veci: kopírovať súbory mimo PC ( na CD,DVD, pam.kartu...), odosielať cez blue tooth, odosielať a prijímať maily, vôbec by sa nemal pripojiť na internet ani prostredníctvom svojho mobilu. Zato keď sa prihlásim ja, budem môcť vykonávať všetky operácie. Je to možné nastaviť priamo v operačnom systéme a ako? Ďakujem vopred.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja by som siel na to inak. Ako cenne su tie data, ktore si chces zabezpecit? To co pozadujes je uz o…
fleg 20.03.2011 20:18
fleg
Ďakujem, som už rozhodnutý. Ja na to nemám čas ani nery riešiť, mám svojej roboty až až. Zajtra zob…
rador 20.03.2011 20:40
rador
Zajtra zoberiem PC kde som ho zakupil, položim im ho na stôl a poviem čo chcem. dobre rozhodnutie.… nový
shiro 20.03.2011 23:02
shiro
Bezpecnosti slovenskeho NBU bych se moc neohanel :-Dindex.php
JR_Ewing 20.03.2011 22:41
JR_Ewing
Mne to hovorit nemusis, som byvaly nadejny zamestnanec oddelenia elektronickeho podpisu, takze som s… nový
fleg 20.03.2011 23:42
fleg
Pokud nebudeš šifrovat (TrueCrypt), tak nezapomeň vypnout bootovani z CD/USB a zaheslovat BIOS nebo… nový
MaSo 21.03.2011 00:00
MaSo
Když to tady tak pročítám, tak máš v podstatě problém lehce řešitelný. Vyhoď toho nespolehlivého zam… nový
Honza H. 21.03.2011 11:01
Honza H.
Pokud bude HDD zašifrovaný, tak si ho zkopčit můžeš, ale data nepřečteš a stejně ostrouháš mrkvičku… nový
MaSo 21.03.2011 11:40
MaSo
Ale sám tady prezentoval, že to nechce šifrovat kvuli přístupu k datům i od toho potencionálního zlo… poslední
Honza H. 21.03.2011 11:57
Honza H.

Ja by som siel na to inak.
Ako cenne su tie data, ktore si chces zabezpecit? To co pozadujes je uz ozaj highend, pomaly na urovni zabezpecenia vojenskych pc alebo pc v NBU (kde nic take nemaju, bol som tam;o)).
Vsetko sa da spravit, otazkou je cena. Tu neznamu firmu nebudeme podcenovat (aj ked davat Home verzie do firmy...ehm), dajme tomu, ze to zvladnu. Kolko ta to asi bude stat? Podla mna dost.
Druha strana je tvoj pracovnik. Predpokladam, ze sa jedna o bezneho usera. Co vie bezny user robit s pc? Maximalne klikat ako cvicena opica.
Cize jednoduche riesenie, staci zakazat pristup k externym zariadeniam, instalaciu novych, bezpecnostnu politiku na urovni file systemu by som neriesil, dam mu prava len na citanie a skopirovanie je uz znemoznene tym, ze nemoze pridat novy hw (usb kluc, disk) a ina moznost ako dostat data von z pc nie je (pc nie je nikde pripojene).
Cize vlastne je to cele jednoduche, jedine s cim som si neni isty co vsetko povoluju Home verzie, ale ak to nepojde normalne malo by to ist aspon v nudzovom rezime cez konto Administrator a navyse mam tiez ten pocit, ze Win7 uz v Home verzii nepovoluje instalaciu noveho hw (vlozenie usb kluca a jeho nacitanie) user kontam, pretoze takto sme to riesili uz u XPeciek.

Ďakujem, som už rozhodnutý. Ja na to nemám čas ani nery riešiť, mám svojej roboty až až.

Zajtra zoberiem PC kde som ho zakupil, položim im ho na stôl a poviem čo chcem.
Asi sa posnažia to urobiť ako chcem, lebo mám tam objednaný ďalší ploter za cca 3500EUR a fabernú tlačiareň pre formáty bilboardovej reklamy.
Tak nech sa chlapci snažia, ešte ich zdrbem ako mi mohli predávať Home verzie do firmy. Myslím že si s tým poradia, len to chce zase zaplatiť jedného maníka čo mi potom pri preberaní počítača otestuje či fakt tie údaje sa nedajú dostať von bez otvorenia PC.

Zajtra zoberiem PC kde som ho zakupil, položim im ho na stôl a poviem čo chcem.

dobre rozhodnutie. z hladiska casu a efektivity najlepsie.

Asi sa posnažia to urobiť ako chcem, lebo mám tam objednaný ďalší ploter za cca 3500EUR a fabernú tlačiareň pre formáty bilboardovej reklamy.

to zavisi na ich vedomostiach, ohanat sa nejakym objednanym tovarom nema zmysel. Nemysli si o sebe ze si nejaky extra zakaznik, ked u nich raz za rok kupis jeden drahy plotter.

Tak nech sa chlapci snažia, ešte ich zdrbem ako mi mohli predávať Home verzie do firmy.

co si si objednal, to mas. Ak to splnovalo tvoju specifikaciu alebo sa to musel cele zmestit do nejakej ceny, tak nemas co koho drbat. Kopa firiem pouziva home verzie OS.

Myslím že si s tým poradia, len to chce zase zaplatiť jedného maníka čo mi potom pri preberaní počítača otestuje či fakt tie údaje sa nedajú dostať von bez otvorenia PC.

skor ci neskor sa diera, alebo sposob ako sa dostat dnu, najde. zabudni na 100% ochranu.

Pokud nebudeš šifrovat (TrueCrypt), tak nezapomeň vypnout bootovani z CD/USB a zaheslovat BIOS nebo si tam bootne live Linux a bude to stejně v <>.

Když to tady tak pročítám, tak máš v podstatě problém lehce řešitelný. Vyhoď toho nespolehlivého zaměstnance a nahraď ho někým spolehlivým. Nebudeš muset vydávat další finance na zabezpečení a bůhvíco ještě a budeš v klidu spát. Nového grafika určitě seženeš a zaučení nebude trvat delší dobu než měsíc. Řešíš zabezpečení a oprávnění, ale jakej problém je v tom vzít na víkend HDD fyzicky domů a skopčit ho?

Pokud bude HDD zašifrovaný, tak si ho zkopčit můžeš, ale data nepřečteš a stejně ostrouháš mrkvičku (pokud teda nevlastníš kvantový počítač s implementovaným Shorovým algoritmem).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru