Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nástup do práce C#

1. Ak neja firma hlada junior programatora, tak od neho nebude chciet detailnu znalost nejakej specifickej technologie, ako je napriklad WPF, alebo asp.net mvc a pod. Oni v prvom rade hladaju cloveka, ktory ma prehlad a je schopny sa ucit a samostatne hladat risenia. Znaost konkretnej technologie nieje urcujuca, lebo tych technologii je tak vela, ze to nema vyznam pozadovat. Oni si ta zaucia.

2. pokial chces robit C#, tak taka najbeznejsia poziadavka su databazy. databazam sa proste neda vyhnut, tie su vsade.
Cize mal by si si vediet vytvorit nejake tabulky, vztahy medzi nimi a nejake jednoduche selecty.

S databazami suvisi ORM. mal by si si nejake zbezne pozriet, napriklad EntityFramework, alebo LinqToSql. (odporucam drzat sa rieseni od microsoftu, nie tretostranove produkty, budu pre teba jednoduchsie a maju vela zdrojov)

3. Kazda aplikacia potrebuje nejake rozhranie, bud webove, alebo desktopove. Na webe si mozes vybrat asp.net webforms (starsie, ale pouzivanejsie a stale sa vyvyja, hodi sa viac na intranety), alebo asp.net mvc (novsie, viac sa hodi na webstranky). Na klientovy mas v podstate iba WPF (Winforms, je uz obsolete. ked sa naucit wpf, tak budes vediet aj silverlight a windows phone). Minimalne jedno z toho musis ako tak vediet, najlepsie jednu webovu a jednu desktopovu technologiu, zacni webovou. Tiez ti odporucam zistit si co je to VersionControl, zistit kvoli comu je treba a skusit nejaky pouzivat, napr TFS, SVN, Git atd..

4. Na pohovore budes dostavat zhruba taketo otazky: ake su tvoje skusenosti s
webovym vyvojom (asp.net, javascript, html, css, jquery)
databazami (sql server, pripadne ine sql, navrch databaz, pisanie selectov, ORM)
webservicy (vediet co je to SOAP, WSDL, pripadna skusenost s WCF)
uml nastroje (ktorymi sa daju modelovat schemy, napriklad databazy, alebo rozne business procesy. Napr MS Visio, Enterprise architect, Power designer)
ine vyvojarske schopnosti (skusenosti s desktopovym vyvojom, silverlight, winforms, c++, matlab atd)
ine IT schopnosti (napr autocad, photoshop, sharepoint)

keby si vedel vsetko, tak niesi junior developer, ale uz viac. Minimalne by si ale mal o vsetkom vediet povedat, na co to je, mal by si si vediet predstavit situaciu v praxi, kedy je to vyhodne pouzit atd.

[pokracovanie]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny