Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dolezite - ako komunikovat cez email info@poradna.net

Vazeni uzivatelia,
mam uz toho vazne dost. Kazdy den mi pride zopar mailov, kde sa pisatel sprava ako hovado. Kedze tento stav trva uz dlhsiu dobu a dobytka akosi pribuda, rozhodol som sa, ze na taketo maily nebudem reagovat, respektive budem tiez ragovat ako hovado.
Pre ostatnych, ktori budu niekedy v buducnosti pisat tu mam zopar rad.
1. Kazdy mail ma obsahovat oslovenie (pozdrav), jadro mailu a na zaver sa slusny clovek aj podpise! Maily, kde mi niekto napise, "hej nejde mi poradna" uz budem ignorovat. Email nie je PMka, kde staci napisat cus a bus. Email ma mat formu tak ju laskavo dodrzujte.
2. Ked uz sme zvladli oslovit toho druheho a podpisat sa definujte prosim svoj problem, co najobsirnejsie. Najcastejsie pisete ohladom banov, takze uvedeite svoju ip, pripadne nick, pod ktorym na poradni vystupujete, kedy ste ban cca dostali a pod. Urychlite tym cas riesenia vaseho problemu.
3. Nepiste si na kontatknu emailovu adresu poradne svoje problemy, po emailoch neradime, adresa je urcena na komunikaciu s ludmi stojacimi za poradnu, cize riesenie banov, pristupov na stranku, staznosti na moderatorov, ponuk spolluprace a pod.

Dakujem za pochopenie.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak a ted se jeste zapojim ja, aby meli radost prasak, kmochna a dalsi, ale myslim, ze to ted tak dl…
Radek 06.02.2012 18:38
Radek
co sa formulovania dotazu tyka, tak je to vec kazdeho nakolko je jazykovo zdatny. Nejde tuna o ziadn… nový
shiro 06.02.2012 21:17
shiro
Dalo by se to celý zkrátit do starýho českýho přísloví: Na blbou otázku - blbá odpověď. nový
Prasak 07.02.2012 05:46
Prasak
Chtěl jsem napsat něco podobného. Ten podpis, co má host v profilu by měl být hlavním sloganem porad… poslední
Georgij Gadjukin 07.02.2012 07:16
Georgij Gadjukin

Tak a ted se jeste zapojim ja, aby meli radost prasak, kmochna a dalsi, ale myslim, ze to ted tak dlouhy nebude. Pravda je na obou stranach. Je pravda, ze Karel proste obcas neco rekne tak, ze to muze byt protistranou brano jako urazka, ale nejde jen o Karla. Henessy
to napsal dobre, napsal to mirnej nez to obcas rikam ja, ale je to tak.

Jelikož jste zde samí odborníci, nemůžete pochopit, že běžný uživatel a zvláště pak začátečníci nejsou schopni správně formulovat dotaz, zvláště je li v cizím jazyce.

Verim tomu, ze jak ty flegu, tak karel i touchwood, MM, treba starej Júing a dalsi, sve praci rozumite, ale kdyz to prirovnam ke stromu, tak z toho vrsku koruny nevidite ke korenum a tam je 99% lidi, kteri prijdou na tuto i jine poradny.
Na druhou stranu je asi unavujici porad dokola neco resit, ale pak je mozna k zamysleni dat si pauzu a neradit, nez urazet lidi, jak se tady obcas stane. Nemluvim ted o tech totalnich dementech, kteti prijdou vysirat. Na takovy je 10 karlu malo. To o cem pises v tomto, co ti chodi na email bych neresil. Mazal bych to nebo to delal podle jafiho navodu.
Sakra a uz je to dlouhy. Tak dal nepisu.

co sa formulovania dotazu tyka, tak je to vec kazdeho nakolko je jazykovo zdatny. Nejde tuna o ziadny cudzi jazyk. Aky problem je napisat "pri starte pc po zobrazeni loga windows mi to vyhodi hlasku xyz" ? Ziadny. Priemerny clovek nema mat s tymto nijaky problem, takze sa uzivatelia nemaju co cudovat, ked neovladaju pravopis alebo nevedia zo seba dostat viac ako len "nejde mi pc, vcera to slo"...takych mam chut fackovat.

A k rieseniu dookola - k tomu su tu pravidla poradne, kde je uvedene co ma kazdy prispevok obsahovat. Pokial to ale dotycny clovek okasle, tak ma drzat hubu ked ze zdrbany ze neuviedol informacie, ktore potom je treba z neho tahat jak z partizana za vojny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru