Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MySQL - nástroj na test návrhu databázy

Niekde som čítal článok, kde autor vytvoril jednoduchú tabuľku a do konzoly zadával SQL príkazy. Mal povedzme vytvorení index podľa dátumu vytvorenia článku a index podľa autora článku. Zobraziť dal všetko s tridením podľa dátumu a autora a index nebol použitý, pretože nemal index podľa dátumu a autora súčasne. Pri návrhu databázy sa môže stať práve takýto detail a tomu sa chcem vyhnúť. Žiaľ už neviem, kde som to čítal, ale viem len to, že príkazy zadával do konzoly a niečo mu vyhodnocovalo, či sa použije index.

Robím v súčastnosti na projekte, ktorý bude raz za čas vykonávať dosť náročnú operáciu, ktorá bude pozostávať z niekoľkých krokov a chcel by som to nejak časovo optimalizovať. Teraz to časovo náročné nebude, ale v budúcnosti určite áno. Bude tam aj dosť prepojených tabuliek a update s využitím join, takže taký nástroj by na to padol vhod.

Samozrejme indexy používam, ale chcel by som to ešte vyladiť hlavne pre tú časovo náročnú operáciu. Jedným slovom povedané, bude to niečo ako uzávierka a dát tam bude dosť veľa.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny