Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno České fonty do W2K EN

Nejde mi o počeštění těchto win, ale o případy, kdy si český program sáhne pro systémový font windows, aby tam našel ten používaný včetně diakritiky (příklad --> menu u TC).
Myslím, že tahle písma jsou obsahem nějaké *.dll (nikoliv klasické přidání/ubrání písma), ale jednak nevím o kterou knihovnu se jedná a také, jestli to ty Winy vůbec "zkousnou".
Jedná se o starší ntb Sony řady VAIO a přeinstalace na WIn CZ narazila na problém se sehnáním ovladačů. Programy balíku Office používají zřejmě všude vlastní fonty, protože jedou kompletně v češtině bez problému, stejně tak Adobe Reader.
Díky za eventuální návrhy, poznatky a objasnění.

Předmět Autor Datum
"Počeštění" Windows je častá představa bývalých uživatelů Windows 9x. Windows NT obsahují kompletní…
Vladimir 14.09.2006 09:08
Vladimir
Presne tak. Mam nastaveno: Regional options->Your Locale - Czech, Language settings - Central Europe…
rh 14.09.2006 10:06
rh
To co popisuješ jsem samozřejěm udělal, ... jinak bych vůbec české Office nerozjel.To, že všechny NT…
StanB 14.09.2006 11:05
StanB
systémovým fontům bych češtinu moc nenutil, myslím že tc se dá v pohodě v angličtině, ale pokud máš…
lední brtník 14.09.2006 12:00
lední brtník
musis nastavit Language for non-Unicode programs NT su sice kompletne Unicode ale zdaleka nie vsetky…
mkmt 14.09.2006 11:14
mkmt
No jo ..... Set as default mi tam chybělo :-[ a písmenka jsou na světě. Nojo jsem teď trochu za hňup… poslední
StanB 14.09.2006 12:14
StanB

"Počeštění" Windows je častá představa bývalých uživatelů Windows 9x. Windows NT obsahují kompletní jazykovou podporu už od nejstarších verzí, takže Windows 2000 nevyjímaje.

Ty "knihovny" co hledáš jsou Regional Settings, položka v ovládacím panelu, a doinstalovat češtinu - u EN W2K je myslím třeba ještě speciálně zaškrtnout podporu středoevropských nebo východoevropských jazyků, podle toho kam nás v Evropě v Redmondu zařadili. Zaškrtnutím volby "je výchozím systémovým locale" bude locale nastaveno pro všechny budoucí uživatelské účty.

Doporučil bych přeinstalovat po tomto nastavení SP4.

To co popisuješ jsem samozřejěm udělal, ... jinak bych vůbec české Office nerozjel.To, že všechny NT systémy podporují language setting Central Europe ještě naznamená, že 100% podporují češtinu. Některá písmenka (např ž,ř,ť) prostě v nečeských Win chybí. Proto jsem měl představu, že tam podstrčím "něco" z orig. českých Windows. Pokud to nejde, tak se samozřejmě nic "smrtícího" neděje ... v menu a dialozích se holt místo některého háčkovaného písmenka objeví čtvereček nebo krucánek.
Přeinstalovat SP4 :-/, myslím, že bych tím zrušil veškeré hotfixy instalované až po SP4, nehledě že mám dojem, že se systém bude bránit, že instalace SP4 je provedená (to si ale nejsem úplně jistý). Odinstalovat SP4 nejde .... buďto byl integrován v instalačce a nebo nstalaci udělali bez zálohování.
Jinak ale dík za reakci

No jo ..... Set as default mi tam chybělo :-[ a písmenka jsou na světě. Nojo jsem teď trochu za hňupa, ale vycházel jsem z toho, že jsem si u spousty TrueType fontů pro Central Europe musel FonCreatorem ta háčkovaná písmena dodělat.
Všem Vám ale děkuji .... důležitý je výsledek a ten je pro mě pozitivní.:))

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru