Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno verifying dmi pool data....(hitachi 80GB)

asi zacnem nadavat na hitachi. za posledne 3 mesiace mi z 30ks 80GB hdd uz jeden siel na reklamaciu hned (zlyhal s.m.a.r.t test) a tento tyzden z 8ks mi dva nechcu nabehnut po starte kvoli dmi chybe. pritom testy od hitachi prebehnu korektne. ak dam disk ako nesystemovy tak ide v pohode.
nestretol sa niekto v poslednej dobe s niecim podobnym u hitachi?
model HDS728080PLAT20

Předmět Autor Datum
To verifying DMI pool data velmi pravdepodobne nema nic spolocne s diskom a s jeho problemom, irituj…
MM.. 29.09.2006 13:09
MM..
tak dnes sa vynimocne mylis;o). dmi pool data v tomto pripade na 100% suvisia s hdd. hdd su totizto…
fleg 29.09.2006 16:08
fleg
Nemylim sa :-) Nepopisal si ten problem poriadne. "verifying DMI data" je proste len posledne co na…
MM.. 29.09.2006 16:43
MM..
tak som si vstupil do svedomia a do pamata a mozno mas pravdu. mozno. skladal som 8 rovnakych pc. pr…
fleg 29.09.2006 16:54
fleg
Aha a skusil si instalatorom zmazat particiu/vytvorit nanovo, alebo to hned zahlasilo ze tam nie je…
MM.. 29.09.2006 17:01
MM..
Co je to za chipset na MB ? Zkoušel jsi třeba HDD Seagate nebo WD ?
Fuente 29.09.2006 17:33
Fuente
kmm800. ine disky ako hitachi momentalne skladom nemam. posledny seagate som dal vcera do satelitu a…
fleg 29.09.2006 17:45
fleg
tak nic zlozil som si si testovacie pc a zacal bootovat z cdrom...dostal som sa po detekcii hw na se…
fleg 29.09.2006 18:27
fleg
možná blbost - máš nastavený active atribut pro boot partition?
lední brtník 30.09.2006 03:27
lední brtník
nie nie to je ok. cely problem bol v tom ze xp nejako posahalo mbr (aj ked fakt neviem kedy ked este…
fleg 30.09.2006 10:55
fleg
možná už byl "pošahaný" z výroby..
touchwood 30.09.2006 11:20
touchwood
no to by znelo logickejsie
fleg 30.09.2006 12:02
fleg
na dojebaný* mbr, nebo špatně nastavené id typu partition, je dobré vymazávátko zap.exe (zap.com) kd… poslední
lední brtník 30.09.2006 23:43
lední brtník

To verifying DMI pool data velmi pravdepodobne nema nic spolocne s diskom a s jeho problemom, irituje ta to asi len preto, ze je to posledna vec ktoru BIOS vypise pred pokusom o boot.
Takze skus na ten disk nahrat nanovo MBR (napr. fixmbr z recovery consoly), alebo aky OS si na nich daval, skontrolovat nastavenia BIOSu (boot poradie), a preistotu kuknut este raz na jumprovanie disku (ci nie je master with slave a hlada slave), mozes mat aj problem s doskou alebo kablom...
Co sa tyka momentalnej poruchovosti Hitachi neviem ptz. nie som predajca.

tak dnes sa vynimocne mylis;o). dmi pool data v tomto pripade na 100% suvisia s hdd. hdd su totizto nove a ziadny os ani filesystem na nich nebol. navyse dalsi disk v poradi siel v pohode.
skusil som disky naformatov ako nesystemove ale nepomohlo to. jumpre som skontroloval ako prve tie su ok, bios je ok, problem s doskou a kablom je vyluceny kedze 6 diskov z 8 som nainstaloval v pohode.

Nemylim sa :-) Nepopisal si ten problem poriadne. "verifying DMI data" je proste len posledne co na obrazovke vidis, preto si myslis ze to "zastane na DMI data".
Zastane to pravdepodobne ptz. potom chce bootovat a je s diskom alebo s bootovanim nejaky problem (ako som pisal moznosti preco nevie bootovat je vela). Samozrejme moze byt aj vadny disk, osobne si ale myslim ze je problem inde, to by ale potrebovalo podrobnejsie presetrenie ze kde je presne problem.

Pisem "pravdepodobne" pretoze to moze mat aj ine priciny, otazka je ci si skusil tie dva disky tam strcit viackrat a ci vzdy nesli. P.S. stale si nenapisal co (aky MBR) tam instalujes. Prazdny disk ti nenabootuje.

P.S. ak si myslis ze problem je v "DMI data" a nie v HDD, tak si skus povolit v BIOSe zapis do flash BIOSu (DMI data su vo flash).
P.S.2. Je mozne ze problem s kablom alebo doskou mas, a je to nahodne po manipulacii to bud ide alebo nejde, a v 6pripadoch to nahodne islo a v 2 pripadoch nahodne neslo. Preto sa pytam ci si skusil tie disky zastrcit viackrat.
P.S.3. DMI data nijak nesuvisia s HDD, su to informacie BIOSu (info o doske a HW ktore ti zobrazi napr sandra, a prip. aj konfiguracia I/O a memory blokov pre PnP karty atd. - to sa vola u Awardu ale tusim PnP data, ktore si uchovava BIOS pre nasledujuce zapnutie.

tak som si vstupil do svedomia a do pamata a mozno mas pravdu. mozno.
skladal som 8 rovnakych pc. pre tretom a piatom sa vyskytla tato chyba. po vymene disku slo vsetko ok. "vadne" disky som skusal na inych pc ale problem bol rovnaky. takze zatial to vyzera na vadny disk;o).
a teraz nieco co nahrava tvojej teorii. oba disky nabehli a dostal som sa s instalatorom xp az po instalovat system (potom nasleduje i agree potom sa vyberie suborovy system a sposob instalacie). lenze instalator mi zahlasil ze nenasiel ziaden oddiel (disk) kde by mohol system instalovat.
takze mi to pripada ze bios sa mozno ozaj skusa z toho hdd nabootovat a zasekne sa pritom. vecer si cvicne zlozim jedno testovacie pc skusim boot najprv z xp co spravi instalator na druhy krat.
nieco s tymi diskami ale predsa len bude lebo toto sa mi este v zivote nestalo a to som uz cez 200pc zlozil.

Aha a skusil si instalatorom zmazat particiu/vytvorit nanovo, alebo to hned zahlasilo ze tam nie je ziaden HDD? Ak to hlasi ze tam nie je ziaden HDD tak to je pravdepodobbne diskom (mozu byt problemy aj s doskou a kablom a kazdy kus HDD sa sprava inac, napr. ak by bol nejaky menej podstatny drat kabla preruseny, alebo ak by blbo nieco konfiguroval BIOS, alebo aj ine problemy s doskou alebo aj napajanim). Este skontroluj ze ak je tam 80zil.kabel ze je spravnou stranou v boarde a ak davas disk samotny tak nakoniec, ale to ti asi nemusim hovorit, ja len preistotu :-), ale ak si to skusal aj na inom PC a bolo to s tym diskom tak isto tak asi tie disky su nanic.

kmm800. ine disky ako hitachi momentalne skladom nemam. posledny seagate som dal vcera do satelitu a poslal dpdeckom dakde na stredne slovensko;o).
inak myslim si ze problem je nasledovny...instaltor xp sa pokusil uz volaco zapisat na disk (aj ked co ked som este neodsuhlasil ani formatovanie, ani filesystem proste nic????) a po opatovnom starte pc sa pokusa z tohoto disku bootovat a to v nejakej slucke kedze sa nepokusal nasledne nato bootovat z cd. takze skusim potom ako postavim pc uprednostnit bootovanie z cd pred hdd a snad sa to rozbehne (a dalsi install uz dopadne ok).

tak nic zlozil som si si testovacie pc a zacal bootovat z cdrom...dostal som sa po detekcii hw na setup is starting windows...a dame continue a potom sa pozeram na please wait...a pozerame a pozerame...a po dlhsom case sa to konecne rozbehne.
v kazdom pripade sa disky spravaju nestandardne a uz im neverim

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru