Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem WD MyBook kope přes USB kabel

Zdravím,
mám problém s externím diskem. Už pár let mám 1,5TB 3,5" WD MyBook, starší verzi s USB 2.0.
Mám na něm dost dat a momentálně dělám zálohu kompletního disku včetně nepotřebných dat. Posledních 14 dní se mi disk co chvíli odpojí od počítače a zase se připojí, počítač je hodně zpomalený, BIOS se vždycky při startu počítače na půl minuty sekne při hledání toho externího disku. Samotný disk je ale ve skvělé kondici, nemá jediný problém. Zkusil jsem ho odpojit od počítače, ten obživnul a zjistil jsem, že poměrně silně kope přes kovový obal USB konektoru i když připojím jiný kabel.
Když mu seženu jiný rámeček, tak bude fungovat, jinak řečeno kope elektronika USB-SATA, nebo disk? Opravdu se mi ho nechce na zkoušku připojovat přes SATA konektor, aby mi nekopnul do řadiče.
Kdybych koupil rámeček, musím ho předpokládám nejdřív zálohovat a formátovat, protože bude mít teď speciální systém souborů.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud něco "kope", pak je to zdroj, nikoliv elektronika. Při případné výměně záleží, co tam WD dal,…
ms 12.01.2013 15:41
ms
Tak jsem měl pravdu já, hned mi bylo jasné, že jsem tu už někde viděl nadávky. Disk po připojení k p…
Potkan007 13.01.2013 08:11
Potkan007
to jsem psal mj. i já. ;-)
touchwood 13.01.2013 14:37
touchwood
Safra! To mi ušlo, dříve se do "externích" dávaly starší výrobní série, teď to "dolepšili". Proto do… poslední
ms 13.01.2013 16:37
ms

Pokud něco "kope", pak je to zdroj, nikoliv elektronika. Při případné výměně záleží, co tam WD dal, zda normální disk a převodník, nebo "ušetřil" a napajcoval převodník rovnou k elektronice na disku.
USB převodník moc inteligentní není (NAS už ano) - souborový systém na disku je takový, jaký na něm vytvoříte.

Tak jsem měl pravdu já, hned mi bylo jasné, že jsem tu už někde viděl nadávky. Disk po připojení k počítači mimo box bez problémů naběhne, ale data nikde, neznámý souborový systém, nepřečtu ho pod Windows ani pod Linuxem. Přitom přes USB byl formátován na NTFS.

Safra! To mi ušlo, dříve se do "externích" dávaly starší výrobní série, teď to "dolepšili". Proto doporučuji pouze BOX + HDD.
Bohužel externí disk někteří doporučují jako archivační médium, dokonce jsou jedinci se chlubí, jak ve firmě takto vy*ebali s uložením dat - strčí to do šuplíku a hotovo. Mimo zvýšené nespolehlivosti je toto další argument, proč ne.

Co se týče "kopání" - zde nejde o zemní smyčku, předpokládám totiž spotřebič II. třídy, tedy připojen dvouvidlicovou zástrčkou. Zde pouze kapacitní svod, případně v horším případě může být poškozen Y bezpečnostní kondenzátor.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru