Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dal jsem cca. pulku videa, dal to neslo. Michat IPS a LED, to je hrozne a nesmyslne. Kdyby se rozebr…
lucifer 11.02.2019 20:21
lucifer
Mozno si to mal pocuvat dalej, pretoze prave to, ze sa to nema miesat tam spominam (ja tvrdim, ze sa… nový
fleg 12.02.2019 07:32
fleg
Na panelu zalezi, ne ze ne. Samozrejme zalezi na pouziti, nicmene - i zenskym do prace objednavam IP… nový
lucifer 12.02.2019 12:01
lucifer
rozdiel od fajnsmekrom nemam nic proti TN panelom uz par rokov a obraz voci IPS a MVA povazujem za z… nový
sambilionk 12.02.2019 15:36
sambilionk
Toto je presne to, comu sa chcel vyhnut. Debate o vyhodach panelov...a preco? Pretoze je to podobna… nový
fleg 12.02.2019 16:28
fleg
Ale já nikde neporovnávám barvy IPS - VA - TN ale pozororovací úhel kde ten postlej monitor je nepou… nový
sambilionk 12.02.2019 17:05
sambilionk
Tebou popisane problemy s pozorovacimi uhlami som videl ozno 3-4 roky dozadu naposledy na lcd monito… poslední
fleg 13.02.2019 17:57
fleg
A vseobecne - nesnasim "videorecenze", ano je to "moda", ale mnohem radeji si o cemkoliv prectu, nez… nový
merlouska 12.02.2019 12:16
merlouska
Souhlas. 27"/FullHD je optimální řešení pro ty, kteří už mají problém se slabším zrakem a musejí v 2… nový
M-Pol 13.02.2019 04:55
M-Pol

Dal jsem cca. pulku videa, dal to neslo. Michat IPS a LED, to je hrozne a nesmyslne. Kdyby se rozebralo IPS vs MVA vs TN, a treba ze dnes ma LED podsviceni vse, ale ne vse ma "flicker-free" regulaci jasu... A vseobecne - nesnasim "videorecenze", ano je to "moda", ale mnohem radeji si o cemkoliv prectu, nez sledovat a poslouchat nejake video.

Mozno si to mal pocuvat dalej, pretoze prave to, ze sa to nema miesat tam spominam (ja tvrdim, ze sa to neda porovnavat). Rozoberat TN vs IPS vs MVA? Naco. Beznemu cloveku je to jedno a okrem toho som to tam myslim spomenul, ze ja na rozdiel od fajnsmekrom nemam nic proti TN panelom uz par rokov a obraz voci IPS a MVA povazujem za zrovnatelny.
Videa nie su robene pre profi publikum, ale pre siroku verejnost, ja to tam dokonca spominam, ze zjednodusujem.
A spomenul som to tam preto, ze tie monitory to maju priamo v popiskoch...jeden sa chvali tym, ze je IPS a druhy, ze je LED, co su veci, ktore nie su priamo porovnatelne a to som sa tam pokusil vysvetlit.
Vseobecne...pointa videa je o prijatelnej velkosti LCD vs rozlisenie pri beznom pouzivani, nie o porovnanie typu panelov.

Na panelu zalezi, ne ze ne. Samozrejme zalezi na pouziti, nicmene - i zenskym do prace objednavam IPS nebo MVA, TN je zlo - v zadnem pripade neni srovnatelne, a pri dnesnich cenach nema smysl koupit cokoliv s TN (vyjma hardcore hracu kteri nutne potrebnuji 1ms odezvu = blbost). A neskutecne me sre ze se porad cpou ty TN hnusy do notebook. Kdo dela treba grafiku, jeste aby si dal bacha na to jestli ma monitor panel 6b+FRC nebo 8b, nejlip dnes teda "10b" (levne jsou sice kolikrat jen 8b+FRC, ale to nevadi tolik jako 6b panely. )

Ad. "velikost" - zalezi jen na tom co kdo na tom dela, kazdy muze mit jine pozadavky. V praci mam na stole 4 monitory - 2x 24" (pc s Windows), 1x27" (sat/dvb-t/abndroid boxy pres HDMI prepinac) - vse "fullHD", plus bokem servisni 4:3 17". A klidne bych bral misto tech dvou 24" jeden 32" 4k, nebo neco z tech uzkych ultra-wide - dost o tom premyslim, jestli ano nebo ne. Jo, pro 90% lidi zbytecnost - pro mne ne - pracovni bordel:

[1549968288.jpg]

(vpravo zrovna bezi HBO :-), jinak je tam samozrejme dalsi browser, dalsi plocha pro praci, monitoring co se deje atd...)

Jinak teda se zaverem souhlasim - pokud teda slo jen o to jestli 24" nebo 27". 27" a fullHD je v pohode, vyssi rozliseni bych na nej ani nechtel - jedine az na neco jeste vetsiho.

rozdiel od fajnsmekrom nemam nic proti TN panelom uz par rokov a obraz voci IPS a MVA povazujem za zrovnatelny.

No zas tak to nežeru ale nevím co si mám myslet o tomhle TN shitu když jsme u levnejch dostal jsem ho za dvě kila od kámoše ještě se zárukou a i to bylo moc,pozorovací úhly děs aneb musí se koukat přesně rovně na něj jinak jde všechno do šeda,barvy do hajzlu obraz nekoukatelnej,nechápu ty spokojený ohlasy co jsou na CZC ty lidi jsou úplně slepý nebo do toho čumí jak to stojí a nehnou se nikam jinam ani o pár cm když chválej takovejhle hnus,mám tu 13 let starej TN LG tenkrát kolem 6 stál a taková sračka to není jako tenhle novej co vyplodili,takže věřím že Tn může bejt i "dobrej" ale určitě ne levnej,naopak vůči tomu Tn křápu co jsem postnul máš o několik levelů lepší BenQ s VA panelem,taky jsem to kámošovi řekl přímo že je kretén že nechal si doporučit totální odpad od prodavačemísto toho aby se nejdřív někde poradil.Takže to dotáhnul ten zmíněnej Tn panel daleko oproti 13 let starýmu sice lepší barvy ale úhly hnus,za mě nepoužitelnej monitor.....

Toto je presne to, comu sa chcel vyhnut. Debate o vyhodach panelov...a preco? Pretoze je to podobna debata ako pri hifi, ktory zosilovac, ci repro hraju lepsie.
Ktora farba je ta prava zelena? Ta na IPS? A preco? Lebo sa tebe, alebo niekomu inemu zda krajsia?
Vnimanie farieb je taaaaak subjektivna zalezitost, ze tvrdit, ze moj nazor je ten spravny by som si nikdy nedovolil. Co si dovolim tvrdit su veci, ktore som sa naucil v praxi. Tak ako je 98% ludi hluchych a nerozoznaju zvuk z lacnejho pc od zvuku z profi zosika, tak je rovnake percento ludi aj slepych a pokial im pred oci nepostavim dva monitory na porovnanie nebudu vediet urcit, ktory je "lepsi".
Uz som to tu velakrat spominal...moje oci su citlive na blikanie a 60Hz, ci 75Hz na CRT som spoznal hned. Vzdy ma udivovalo preco to ostatni nevidia. 100Hz posobili na mna az hypnoticky ukludnujuco, zakaznici mi tvrdili, ze rozdiel nevidia.
Mal som na stole vedla seba uz rozne monitory a rozdiel tam je...ale hnusny TN panel som videl naposledy pred mnohymi rokmi (mozno preto, ze Aceru sa vyhybam).
Absolvoval som prechod z CRT na LCD a prvy tyzden bol strasny. Boleli ma oci, farby boli hrozne, mal som 100 chuti vratit to spat...ale zabralo to, ze to zaberalo menej miesta na stole a bolo to vacsie. A co sa stalo o tyzden? Zvykol som si. A o tom to presne je, vnimanie farieb je tak subkejtivne, ze po case tu zelenu z TN budete povazovat za tu spravnu.
Btw ja vnimam na kazde oko farby inak, na pravom icch vnimam ovela viac sytejsie (asi kvoli kerakotonu) a zdaju sa mi krajsie...ale smola to oko je slabsie, takze farby vidim matnejsie akoby som ich v skutocnosti vnimal.
Dalsia vec je psychika...ked som tu roil test kamier zo zaciatku sa mi obraz Vivoteku zdal mdly oproti UNV. Ale manzelka mi povedala, ze jej sa zda najkrajsi farebne. Potom prisiel bratranek a tvrdil nezavisle na nej to iste. A co sa stalo potom? Zrazu som aj ja mal pocit, ze ten obraz je najkrajsi a farby su najmenej prepalene zo vsetkych. Den predtym som ten pocit nemal. Takze tolko k farebnemu podaniu.

Ale já nikde neporovnávám barvy IPS - VA - TN ale pozororovací úhel kde ten postlej monitor je nepoužitelnej pár cm vybočení z úhlu,naopak barvy jsou lepší vs ten starej Tn LG takže otázka co to je za mizerný panely když je to horší Tn než x let starý.Jestli to je Acer je fuk všechno levný se bouchá v jedný továrně a nejspíš z nějakejch zbytků tyhle panely,pozorovací úhel je vlastnost dannýho panelu v monitoru a bude narvanej i v jinejch jako do dražších cpou všichni VA, IPS ,PLS jenom od Samsungu.LG a AUO (logicky asi třeba MSI curved monitor nebude mít asi horší pozorovací úhel než Samsung když to je ten samej panel zasazenej do rámu)

VA panel má vlastnosti lepší, OK barvy někomu vadit nemusí ale ten úhel teda nevím ani nechápu důvod kupovat něco co je horší za stejnou cenu jako to lepší...

A vseobecne - nesnasim "videorecenze", ano je to "moda", ale mnohem radeji si o cemkoliv prectu, nez sledovat a poslouchat nejake video.

Nejen videorecenze. Ale dalsi modou jsou "videoprezentace" - misto aby nam dali prezentaci v pdf a k tomu doplnujici text, tak nam daji odkaz na video, kde promitaji tu prezentaci a v pozadi to nejakej hlas zcasti cte, zcasti komentuje. Video trva 10 minut. Kdyby mi to samy dali v textu, mam to za 2 minuty precteny a nebudu nasrana, ze ztracim cas.
Na videorecenze nekoukam, ale rekla bych, ze to funguje uplne stejne. Snad jedinou vyhodou je to, ze je tam ten produkt videt na videu, i kdyz vlastne nevim, o kolik je to lepsi proti obrazkum.

Zpět na články Přidat komentář k článku Nahoru