Přidat článek mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Mýty o LCD, TN, FPS, Hz, HEV

Panely byli real 50,100 a 200Hz real co vím a zbytek to CMR 1600 apod dle značky co si vymysleli,od těch 200Hz se upustilo a zůstali dneska 120Hz a 60Hz real panely viz ,že ty panely co tam je už bylo dřív že si musel dohledávat a pídit když to tutlali a oháněli se tím CMR apod.

Trosku kecas. Panely su stale hlavne 50Hz a nasobky (CMR, BMR a podobne kraviny), staci si pozriet nahodne vybrate modely roznych vyrobcov a 60Hz panely som realne teda u nas nevidel...nerobia sa nahodou len pre US trh? Robia. Pretoze PAL norma (platna v EU) mala 25/50Hz a NTSC mala 30/60Hz, takze sa historicky robia TV pre US trh v 60Hz rozliseni.
Ako som povedal uz parkrat pre mna je zahada preco cele toto nasobenie ma niekolko vyvojovych vetiev odvodenych od 24, 25 a 30 fps a dodnes mi nie je jasne preco sa tak lisia vyvojova vetva TV a monitorov.
Btw vsimni si to na tych lcd...cely cas sa ide na 60Hz (cize nasobok 30fps), potom sa skusi zvysenie 120Hz, nejde to a zrazu sa skoci na 144, co je nasobok 24 zase. Pritom pokus o 240 je zase nasobok 30. Polozil si si otazku preco sa nerobili 100Hz lcd ako sa robili kedysi 100Hz CRT? A preco blbci skacu po frekvenciach, ked potom aj tak musia upravovat vstupny signal (hlavne TV teda)?
Trosku si ma sklamal, vyzeral si, ze sa tomu rozumies, ja som odbornik na TV az tak neni, nezaujimaju ma, ale teraz sa ukazalo, ze si si len nieco vygooglil a papagajujes to bez toho, aby si si informaciu overil.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na články