Předmět Autor Datum
Me to nijak netankuje. Jako peknej gadget, jak pisou v tom clanku pro beznyho uzivatele jeste ne moc… nový
RedMaX 24.05.2013 23:17
RedMaX
Pokud jde o zdravotní nezávadnost, tak na studie myslím ještě dojde. Zatím je to moc "čerstvé". O so… nový
Zarniwúp 25.05.2013 00:09
Zarniwúp
Videl som to v telke, zaujimave ale vidim ze moje pochybnosti boli opravnene :-D První dojem byl r… nový
MM.. 25.05.2013 01:28
MM..
To chce nosit do baru kapesní rušičku nebo malý generátorek EMP:-) nový
jirka44 25.05.2013 07:02
jirka44
ja to skor myslim tak ze keby tam zakrical tretikrat ze O.K.Glass tak by dostal nejaky glass do hlav… nový
MM.. 25.05.2013 14:57
MM..
Měl jsi číst dál - druhý pokus, kdy umístil hranol na správné místo... nový
Jan Fiala 25.05.2013 12:52
Jan Fiala
Zajímavé, rád bych to vyzkoušel. Jak už jsem ale nejednou napsal - chybějí nám zdroje energie. Co je… nový
mif 25.05.2013 13:12
mif
Já teda v tomdle nejsem "nikdo", vím o tom prd. Ale nedávno něco na tento způsob psali na "komu"-nov… nový
Eessencia 25.05.2013 14:26
Eessencia
jo ten clanek je uplne, ale uplne o hov... nový
lucifer 25.05.2013 14:52
lucifer
To je na hovno. Furt musíš k zásuvce (s tím kondem IMHO tak co deset minut ]:)). Pokud nevyřešíme mi… nový
mif 25.05.2013 15:57
mif
Na tom bych netrval, stacil by mi zdroj na smartphone, ktery by vydrzel nabity tyden. :-) Mimochodem… nový
RedMaX 25.05.2013 16:06
RedMaX
No já jsem těžký scifista :-p... Představuju si něco jako ZPM ze stargate. nový
mif 25.05.2013 18:03
mif
K zahube budeme odsudeni az taku baterku niekto vymysli. Takze chvala bohu ze ju nikto nevymyslel :)… nový
MM.. 26.05.2013 00:41
MM..
Jo, na té soutěži jsem byl, ten projekt jsem viděl - pokud jsem to během té chvilky dobře pochopil,… nový
marekdrtic 25.05.2013 16:18
marekdrtic
Pro účely "foťáku na nose" (místo GoPro) se mi to i líbí. Ale že bych měl k brýlím promlouvat, to te… poslední
vlk56 26.05.2013 11:12
vlk56

Me to nijak netankuje. Jako peknej gadget, jak pisou v tom clanku pro beznyho uzivatele jeste ne moc pouzitelnej, nemyslim si, ze se Google Glass nejak masove rozsiri, ze by to mel kazdej jako treba ted mobila, ale urcite to casem na ulici vidat budeme. Ma to nebo bude to mit uzitecny funkce, nejakeho naruseni soukromi se vubec nebojim, naopak mi "ochranci soukromi" lezou na nervy, budou to asi podobni typci jako "ochranci prirody".

Problem bych s tim ale take mel a tim mam na mysli zdravotni nezavadnost, nikde jsem totiz zadnou studii na toto tema nevidel, ovsem studie o (ne)bezpecnosti mobilnich telefonu jsou zname dostatecne, bezpecne prikladani mobilnich telefonu k uchu je stanoveno cca. na 5 minut a pak ho na pul hodiny odlozit. Jiste tohle temer nikdo nedodrzuje a mozna je to prehane, ale nejake relevantni vysledky tu budou tak za 20 let a do te doby nevime. Malokdo z nas ma ale mobil na uchu permanentne cely den, zatimco u techto bryli (wi-fi, gps, mozna i gsm) se s tim nejak tak pocita, takze jsem rad ze se nasli prvni dobrovolnici, kteri to budou poctive zkouset a pokud za deset patnact let zadne nasledky mit nebudou, mozna i ja jednou Google Glass nasadim. :-)

Videl som to v telke, zaujimave ale vidim ze moje pochybnosti boli opravnene :-D

První dojem byl rozpačitý: třetinu displeje jsem neviděl, ať jsem koukal, jak chtěl, a nápisy byly čitelné jen tak tak. Přesto mě potěšila pohotovost zařízení, na netrénované hlasové pokyny reagovalo bezchybně hned napoprvé. Z videa jsem ovšem věděl, na co se mám ptát, a také jakou kadenci hlasu zvolit: "O. K., Glass (počkat na reakci), Google (kratičká odmlka), how do you say welcome in German?" Přepis se okamžitě zobrazil před okem (bez jediné chyby), ale místo Wilkommen jsem se dozvěděl, že je nedostupný internet. Tak jsem aspoň pořídil pár obrázků, což fungovalo i off-line a lépe, než jsem čekal. Jen šilhání na obrázek v rohu bylo nepřirozené.

Inac podla mna vyzera to uplne dementne, a keby niekdo sedel kdesi v bare vedla mna a mal by to na hlave tak by asi do 1minuty dostal do drzky a nielen odomna. Takze myslim ze sa okruh potencialnych zaujemcov moc nerozsiri :)

Zajímavé, rád bych to vyzkoušel. Jak už jsem ale nejednou napsal - chybějí nám zdroje energie. Co je nám platné umět vyrobit brutálně výkonné notesy / telefony / tablety / chytré brýle / etc..., když je dokážeme živit tragicky krátkou dobu. Technologie máme relativně slušné, ale s dodávkou šťávy jsme nanejvýš v neolitu. To mě trápí.

Na tom bych netrval, stacil by mi zdroj na smartphone, ktery by vydrzel nabity tyden. :-) Mimochodem vyrobit neco takoveho neni vubec zadny problem po technicke strance, problem je tam ciste ekonomicky, je to moc drahe, coz je mimochodem jeste vetsi problem u energetiky narocnych zarizeni, treba elektromobil, ono by nebylo problem vyrobit baterii na vic nez 200km, coz je dneska myslim maximum, ale pak by ta baterie stala vic nez to auto a to nikdo nezaplati.

Jo, na té soutěži jsem byl, ten projekt jsem viděl - pokud jsem to během té chvilky dobře pochopil, tak vymyslela nějaký nový materiál, snad na bázi TiO2. Pořád se to ale ani nepřibližuje klasickým LiPol bateriím (ty mají podle wiki schopnost uchovat cca. 1 MJ na kilogram své váhy), tyhlety supercapy mají zlomek kapacity, nějaké setiny MJ na kg své váhy.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru