Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Neutron - podezřelý projekt na Kickstarter

"Držte sílu x64 platformy na dlani vaší ruky. Neutron je jeden z nejmenších Windows počítačů, poháněných procesorem Intel na světě.", láká projekt od studentů ze San Diega na Kickstarter. Mám volné ráno, tak jsem si říkal, že vám sem o něm něco přeložím.

[f0bdb5876e642afa4456b9b8cb10ab66_large.gif?1410767     445]

Neutron změní způsob, jakým smýšlíte o stolních počítačích.
Když se normálně zamyslíte nad pojmem stolní počítač, obvykle vás napadne velká, tupá, černá krabice která sedí na, nebo pod vaším stolem. Neutron překonává tyto představy a poskytuje vše, co čekáte od high-end stacionárního počítače v neuvěřitelně malém a stylovém provedení.

Revoluce desktopů
Neutron slibuje změnit vše, co desktop znamená. Stolní počítače jsou dnes vše, krom přenosné, ale Neutron maže hranice mezi přenosným a stacionárním počítačem. Je ještě menší, než plechovka Coly, Neutron lze tedy snadno přenášet v batohu. Nenechte se ale zmást velikostí, není to žádný Raspberry Pi. Neutron má specifikace a výkon stejné, jako desktopy vysoko nad svou váhovou kategorií.

Fenomén designu.
Se vzhledem, který může soupeřit i s vlastním sestaveným počítačem (pokud je vám 12, pozn. překl.), Neutron přináší jeden z nejhezčích, krapet jiných desktopů na trh. Tam, kde klasický desktop nevzbudí pozornost, za Neutronem se budou otáčet hlavy. Naše úžasné fluorescenční akrylové barvy byly vybrány tak, aby seděly ke každému stylu a díky průhlednosti lze sledovat fungování Neutronu vevnitř. Vybrali jsme sedm úžasných barev, abyste si mohli vybrat ten pravý!

__________________________________________________

Hrají to vesměs na design, půlka článku je o tom, jaké to má barvy a že je vevnitř LEDka.
Výkon zvyšují velkými čísly, takže kdybyste chtěli verzi PRO, dostanete 16GB RAM!!!, pravděpodobně, kdybyste na něm chtěli renderovat 4K videa.
O typu procesoru jen mlží, kromě toho, že se bude jednat o čtvrtou generaci procesorů Intel Haswell o typu není zmínka - pouze neustálé opakování, že je stejně výkonný, jako stacionární počítač. Ve videu lze slyšet jednoho z tvůrců, který nabádá k přidělání Neutronu na monitor; získáte tak all-in-one počítač s možností upgradu.

Co si o tom myslíte? Takové ty malé počítače s Androidem se, co vím, nechytly. Změní se něco tím, že poběží na Woknech?

Specifikace:
[d9d74b27a87935d9651260fa491e1a11_large.jpg?1409544     867]

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co jako má být podezrelého, je dlouhodobý strategický cíl Intelu System on Chip, takže tohle není dn…
Joseph 20.10.2014 11:59
Joseph
Sám jsi napsal, co je na tom podezřelého. Nejvíc podezřelý je ten "pind", že to má výkon High-Endové…
Rainy 20.10.2014 12:36
Rainy
Vykon high-endove sestavy skladajici se z cinskeho tabletu a bluetooth klavesnice, predpokladam... nový
kubik 20.10.2014 13:40
kubik
Samozřejmě je to žvást, herní, ani výkonná pracovní stanice chce dostatek el. energie a pochopitelně… nový
ms 20.10.2014 16:56
ms
Nevím, taky se mi to moc nezdá. Kickstarter a Indiegogo jsou plné nesmyslů, je třeba být hodně opatr… nový
marekdrtic 20.10.2014 18:30
marekdrtic
Tyhle desky se ale dají koupit už dnes. http://www.czc.cz/intel-nuc-wilson-canyon-d54250wy b/139268… nový
touchwood 20.10.2014 21:08
touchwood
To je normální NUC narvaný do průhledné pixly. Ten výkon není špatnej, na kancl aplikace stačí, sedm… nový
mia 21.10.2014 11:10
mia
Jediné využití, které si pro to dokážu pro nefiremní potřeby představit je mít to u televize, no. poslední
Rainy 21.10.2014 12:41
Rainy

Co jako má být podezrelého, je dlouhodobý strategický cíl Intelu System on Chip, takže tohle není dnes nic revoluční, zarízení All in One užívají identické komponenty, chlapci si kousek pohrály s deskou plošných spojú, nastrkaly vše co nejblíž k sobe, nic výnimočné, akorát že to není v prodeji bežne dostupný produkt, nikdo ho nepotrebuje. Kdyby ano dávno by to bylo v akciových cenách na Alze, nebo snad i v Lídl-u.

Kdo by už potrebovat prťavou krabici, do které je potreba nastrkat nekolik kabelú aby mohla fungovat, která je pak nestabilní, je potreba jí k nečemu pridelat aby to nelétalo prostorem pri pobyhu nekterého kabelu. Známe to všichni v jak nepraktické, blbé "konfiguraci" je telefon pripojený k nabíječce, i proto se objevují na trhu wireless nabíječe a rúzne dokovací stanice.

A tohle je ješte nepraktičtejší než ten telefon, kabelu k provozu potrebuje víc.

... :puff:

Samozřejmě je to žvást, herní, ani výkonná pracovní stanice chce dostatek el. energie a pochopitelně i chlazení.
Má ještě samohrajku na bázi Atomu 330 + IONu - tehdy drahá deska Zotac, a vše narvané do Akasy Enigmy. Malá skříň + AM1 platforma, a je to!
Na tom Kickstarteru bude více blbostí než normálních projektů.

Nevím, taky se mi to moc nezdá. Kickstarter a Indiegogo jsou plné nesmyslů, je třeba být hodně opatrný a řídit se zdravým rozumem. Třeba na Indiegogo byla nedávno kampaň, která slibovala projekční hodiny na ruku ve formě náramku o tloušťce asi 5 mm. Nevím, nejsem k tomu moc důvěřivý. Ten miniprojektor stojí 100 dolarů, 300Mhz (!!!) procesor + driver pro ten DLP okolo 30-40 dolarů (všechno ceny 100+). Výsledná prodejní cena má být 200 dolarů. Ty počty mi tam prostě nesedí, zvlášť, když usoudíte, že tam musíte osazovat několik BGA pouzder, takže po osazení rentgen kvůli kontrole, 6+ vrstvá deska, zahnutá baterie na míru, plastové okrytování, spousta lidské práce s kompletací atd. Na jedné straně ultra-fine-pitch BGA pouzdra, na straně druhé akcelerometr MMA1270 v SOIC pouzdru. Přijde mi to tak trochu jako slepenec, bez nějakých hlubších znalostí, aby to hezky vypadalo. Dále pouze extrémně žravý Bluetooth 2.1, v dnešní době BT 4.0 a ANT už pomalu upadající do zapomnění, zvlášť u wearables.

Dále ta baterie se bude při nabíjení dost zahřívat. V takovémhle designu není možnost dát tam rozumně ferrite sheet tak, aby odstínil veškerý magnetický indukční tok z nabíječky. Kluci si měli nejdřív zkusit vrazit do toho pár tisíc dolarů, udělat jeden prototyp a s tím teprve jít do světa.

Nevím, určitě budu mile překvapen, jestli se podaří ten náramek dostat do produkce v té podobě, v jaké byl prezentován, o nic neošizen. Pokud ano, tak to IMHO bude další krám, co se bude dobíjet každý den. Ale jsem dost skeptický. Zvlášť z pozice člověka, který wearables (medicínsky zaměřené) vyvíjí, takže vím, kde jsou hranice. I u svých produktů si stavíme cíl nabíjet jednou za tři dny ke konci života produktu (kapacita baterie 50% nominální kapacity), menší spotřeba uživatele odradí k pravidelnému a správnému používání.

To je normální NUC narvaný do průhledné pixly. Ten výkon není špatnej, na kancl aplikace stačí, sedmičky nebo osmičky na tom jedou bez problémů. V práci máme dva takové, připojené k padesátce plazmě nebo projektoru a používáme to na prezentace a tak podobně v zasedačce.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru