Předmět Autor Datum
ztráty, neúčinnost, elmag. smog = technologie úplně na hovno.
touchwood 10.12.2015 08:03
touchwood
ale zas bude dôvod dvihnúť ceny zariadení,veď to má super poWIFI,a to sa oplatí.....zavolajte hneď a…
audax 10.12.2015 08:31
audax
:-D
touchwood 10.12.2015 16:10
touchwood
:-D
In-lander 10.12.2015 17:08
In-lander
náhradných bublín do vodováhy zcela zdarma..... tys mě rozsekal XDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Mlocik97 10.12.2015 18:47
Mlocik97
Shodou okolností přesně tyhle věci dělám na škole už přes půl roku (sice jenom okrajově, víceméně js…
marekdrtic 10.12.2015 08:51
marekdrtic
Bezdratove nabijanie v nejakej mise moze byt ale riesene nizkymi frekvenciami, normalne indukcia jak…
MM.. 10.12.2015 11:42
MM..
Indukce funguje už dost dlouho, mám to i doma. http://www.mobilmania.cz/clanky/nokia-lumia-bezdra to…
karel 10.12.2015 11:53
karel
základní fyzikální vědomost říká, že intenzita elmag. vlnění klesá se čtvercem vzdálenosti. Obkecáva…
touchwood 10.12.2015 16:16
touchwood
Obkecávat to "vynálezci" můžou jak chtějí, tohle je konečná. To mi povídej, nedávno jsem byl v Izra…
marekdrtic 10.12.2015 22:24
marekdrtic
Solarne panely su za par supov a aj tak kazdy narieka ze je to furt este drahe, aj bez miliardy za r…
MM.. 10.12.2015 23:54
MM..
Chapem, ze wifi moze byt blizko zdroja, ale co tak energia z TV vysielacov? V davnej minulosti este… poslední
Kilo.Viktor 14.12.2015 21:59
Kilo.Viktor

Shodou okolností přesně tyhle věci dělám na škole už přes půl roku (sice jenom okrajově, víceméně jsem chtěl vyloučit možnost praktického použití v komerční aplikaci :-) pod současnými limity ETSI a FCC) a přesně jak píše TW výše... Na 10 centimetrů rozsvítíte LEDku prakticky jakýmkoliv vysílačem s EIRP>50mW. Oni to dokonce sami připouští v publikovaném paperu ( https://homes.cs.washington.edu/~gshyam/Papers/pow ifi.pdf - předposlední strana), že startupy, které připouští použití na vzdálenost 15 stop a přijatý elektrický výkon 1 watt, by potřebovaly už jen z fundamentálních principů šíření vln mít na 2.4 Ghz EIRP okolo 213kW. Proti výzkumníkům nic, ten paper je pojatý vcelku seriozně, jenom novináři z toho dělají zbytečný hype. Ostatně, je to podobné, jako u spousty projektů na Kickstarteru a podobných crowdfundingových webech.

Aby mohl být jakýkoliv produkt úspěšný, tak musí uživateli nabídnout benefity oproti state-of-the-art řešením. Tohle je sice cool, ale pak to má samé nevýhody. Dejme tomu, že bude k dispozici nabíječka typu mísy, do které se nahází všechna zařízení a budou se dobíjet pomocí Wi-Fi (třeba router integrovaný v té míse, nevím, vymýšlím si). Zaprvé to bude pomalé, ztráty budou obrovské, zarušíte tím už i tak hodně zarušené 2.4 Ghz pásmo atd. Ona je ve výsledku lepší i ta indukce (Qi), ta funguje spolehlivě a protáhnete tím bez problému 10W s poměrně vysokou účinností..

Bezdratove nabijanie v nejakej mise moze byt ale riesene nizkymi frekvenciami, normalne indukcia jak v normalnom trafe (velka cievka v stanici a velka cievka v telefone. Stratu su relativne male. Nabijat nieco 2.4GHz mi pride trochu prastene :)
P.S. bezdratove nabijanie uz tusim ponukaju nejake telefony, alebo som to kdsi cital (mozno to bolo len ako demo na nejakej vystave, netusim)

základní fyzikální vědomost říká, že intenzita elmag. vlnění klesá se čtvercem vzdálenosti. Obkecávat to "vynálezci" můžou jak chtějí, tohle je konečná.

Nehledě na to, že výkony už kolem kilowattu bych nechtěl mít ani u sousedů, někde se to odrazí, vytvoří se ohraničený rezonanční prostor, a "dračí žíla" je na světě. (kecy o "rušení" pomocí kyvadla, kamenů a dalších broskvovin prosím laskavě ignorujte :-))

Obkecávat to "vynálezci" můžou jak chtějí, tohle je konečná.

To mi povídej, nedávno jsem byl v Izraeli na astronautickým kongresu a viděl jsem tam pár prací zabývajících se tím, že se bude energie přenášet ze solárních panelů umístěných na orbitě pomocí EM vln v pásmu okolo 3 - 10 Ghz. Anténa by byla ultrasměrová "patch array" - něco na styl 50000 x 50000 patch elementů. Spočítané to bylo tak, aby součet zisku antén = FSPL. Na Zemi by bylo to samé a pak by se nějakým způsobem tahle energie bez výrazných ztrát (já jsem se dostal s dobrýma RF detektorama Avago HSMS285x zatím někam k 30-35% při 868 Mhz a výkonu -5 dBm .. ale třeba to jenom dělám blbě :-) ) převedla na DC a pak se distribuovala do sítě. Takže asi tak.

Solarne panely su za par supov a aj tak kazdy narieka ze je to furt este drahe, aj bez miliardy za raketu :-) Lacnejsie je palit uhlie a uran, a potom robit klima-konferencie o tom ze jak to je zle :-) Keby sa tie trubky radsej zaoberali tym jak tu solarnu energiu skladovat (prevod elektricka -> nejaka chemicka apod -> nazad elektricka) namiesto tych vesmirnych nezmyslov. Kto ich vobec doprcic plati? :) (nakoniec zistim ze ja z dani, jak furt, politici debilni.)

Chapem, ze wifi moze byt blizko zdroja, ale co tak energia z TV vysielacov? V davnej minulosti este ked fingovalo AM radio, tak bolo mozne v nedalekom okruhu vysielca svietit aj ziarovkou napajanou z anteny vyladenej do rezonancie.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru