Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Downgrade z Windows Vista na Windows XP

Dostali jste pod stromeček počítač s předinstalovaným operačním systémem Microsoft Windows Vista a nemůžete si na tento operační systém zvyknout? Nezoufejte, nic není ztracené - v mnoha případech můžete provést tzv. "downgrade" na Windows XP. O co se jedná a co budete pro tento proces potřebovat se dozvíte z tohoto článku.

pozn.: Alfred Hitchcock je ve srovnání se službami Microsoftu vypravěčem pohádek pro děti.

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Podla mna je to velka hanba mat vo firme (takeho formatu a rozsahu) taku InfoLinku. Ved prvy, kto sa…
2laak 03.01.2008 14:44
2laak
Microsoft se chová jako každá jiná běžná velká firma, jejímž hlavním heslem je "prodat produkt". Pro…
Zarniwúp 03.01.2008 16:44
Zarniwúp
Downgrade je vnímaný jako služba pro velké firmy nebo obecně technicky pokročilé uživatele používají…
Vladimir 03.01.2008 17:16
Vladimir
Dovolím si oponovat. BFU je taky zákazník, taky zaplatil za jejich produkt, tak snad má taky nárok…
host 03.01.2008 17:20
host
Infolinka je tragédie, ale zase na druhou stranu každá infolinka je tragédie, nejen MS. A BFU je sa…
Vladimir 03.01.2008 17:32
Vladimir
To pro mě není omluva, že každá infolinka je tragédie. To M$ nemá na lepší personál? Nebo resp. na j…
host 03.01.2008 17:38
host
To M$ nemá na lepší personál? Nebo resp. na jeho vyškolení? Pro opravdu kvalifikované odpovědi by… nový
Vladimir 03.01.2008 18:28
Vladimir
To není jen u MS a to je uspokojivy argument? ja si to nemyslim. vzdy pisete "downgrade ma zmysel.… nový
2laak 03.01.2008 18:32
2laak
Já vysvětluju jak to je, nikoho neobhajuju. je zajímavé že pokud někdo po MS se stádem neplive, hned… nový
Vladimir 03.01.2008 18:35
Vladimir
OK, s prvou castou suhlasim, nie je zivotne dolezite suhlasit s vacsinovou masou a kricat najhlasnej… poslední
2laak 03.01.2008 18:40
2laak
Downgrade je vnímaný jako služba pro velké firmy Co je to, ze je vnimany? Je to regulerna sluzba po… nový
2laak 03.01.2008 17:55
2laak
Nemyslim si, ze hocaka vyhovorka by obstala. Oni se ani vyhovárať nepotřebujou. Bohužel. Prostě roz… nový
host 03.01.2008 18:01
host
Ja nebudem ten, co bude plakat, ak EK udeli MS dalsiu pokutu. Avsak neverim v to, ze by hocaka ponuk… nový
2laak 03.01.2008 18:04
2laak
Věř si tomu ať chceš nebo ne, MS se chová podstatně lépe než většina dodavatelů drahého komerčního s… nový
Vladimir 03.01.2008 18:30
Vladimir
To neviem ani potvrdit ani vyvratit, nemam s tym skusenosti. Ale to predsa nie je dovod na to, aby b… nový
2laak 03.01.2008 18:34
2laak
Moje zkušenosti-už jsem to musel párkrát absolvovat: 1) máte nějaké svoje číslo k win XP Prof /kter… nový
MM_tank 03.01.2008 18:37
MM_tank

Podla mna je to velka hanba mat vo firme (takeho formatu a rozsahu) taku InfoLinku. Ved prvy, kto sa dostane do styku so zakaznikom je prave operator. Obcas mam tiez tendenciu sa stotoznit s prispevkom v diskusii pod clankom, ze MS, s prepacenim s*re na zakaznikov.

(a tu chcem poznamenat, ze problemy s vyrazkami nemam a linux nepouzivam az tak moc. takisto je moj osobny zivot v poriadku a komplexy ma obchadzaju ;-))

Microsoft se chová jako každá jiná běžná velká firma, jejímž hlavním heslem je "prodat produkt". Prodaná licence na nové WV je prodaný produkt, poskytnutí media pro downgrade už je jenom starost navíc (i když inzerovaná jako přidaná hodnota(?)). V okamžiku, kdy za produkt zaplatíte, stáváte se nezajímavým do té doby, než zase naznačíte, že byste něco koupil.

Downgrade je vnímaný jako služba pro velké firmy nebo obecně technicky pokročilé uživatele používající legacy software. Ne pro domácí uživatele - těm jejich multimediální aplikace, kancelářský balík a obecně primitivní software bez velkých systémových závislostí funguje na jakékoliv verzi Windows.

Dovolím si oponovat.

BFU je taky zákazník, taky zaplatil za jejich produkt, tak snad má taky nárok na nějakou tu podporu. A že na jejich infolince každý tvrdí něco jiného je ostuda největší. Ani nikdo z jejich školených prodejců/distributorů v tom nemá úplně jasno... A když nutí shánět instalační média od sousedů a sériové číslo po internetu, tak to už je vrchol.

To pro mě není omluva, že každá infolinka je tragédie. To M$ nemá na lepší personál? Nebo resp. na jeho vyškolení? Jak psal 2laak, infolinka je to první, na co zákazník při kontaktu s firmou narazí. A to je pak tragédie.

Asi nechápu strategii M$, proč by BFU nemohl/neměl downgradovat? Sehnat Windows XP je poslední dobou dost problém (ať už předinstalované nebo samostatně), všude nám je cpána jehoVista (© tačůd), a když je downgrade legální, tak by snad měl být realizovatelný pro každého. Nevidím na tom nic složitého. Ale to bude tím, že tomu nerozumím.

To M$ nemá na lepší personál? Nebo resp. na jeho vyškolení?

Pro opravdu kvalifikované odpovědi by byl potřeba člověk, který by na tom telefonu nechtěl dělat ani omylem. To není jen u MS, tohle je situace každého zákaznického servisu.

Asi nechápu strategii M$, proč by BFU nemohl/neměl downgradovat?

Downgrade má smysl pro běh legacy aplikací a ve složitých sítích. Nic z toho BFU nedělá. To že chce downgradovat MS nezajímá...

To není jen u MS

a to je uspokojivy argument? ja si to nemyslim.

vzdy pisete "downgrade ma zmysel....downgrade je vnimany..." ale nejde o to, na co je a na co nie je. je to zaplatena a poskytovana sluzba vsetkym zakaznikom. a MS nemusi zaujimat co zakaznik chce ci nechce, ak tu sluzbu predava, ma ju aj vykonavat!

Já vysvětluju jak to je, nikoho neobhajuju. je zajímavé že pokud někdo po MS se stádem neplive, hned je to bráno jako obrana - věci přeci nejsou tak černobílé, ne?

Ne není to služba poskytovaná všem zákazníkům, je to služba poskytovaná zákazníkům kteří si koupili produkt úrovně NT Professional, což teoreticky být BFU nemá, takže takhle si vysvětluju proč na to na infolince zvysoka kašlou, protože je na to nikdo nepřipravil.

OK, s prvou castou suhlasim, nie je zivotne dolezite suhlasit s vacsinovou masou a kricat najhlasnejsie, ze MS je shit.

S druhou castou je len jeden problem. Ak Vista Bussiness a Ultimate nepatria do ruk beznym uzivatelom, preco ich MS predava a poskytuje na kupu? Mne sa vidi, ze co je na predaj (bez limitu, nie je viazane napr. na zivnost, ci existenciu s.r.o. atd atd) je proste pre kazdeho a vyjadrenia MS su len doporucenia.

Downgrade je vnímaný jako služba pro velké firmy

Co je to, ze je vnimany? Je to regulerna sluzba poskytnuta pre kazdeho uzivatela a je scestne uvazovat, ako je to vnimane ci nevnimane. Ja ked pridem do obchodu a uvidim tovar na polici, mne je jedno, ze je to motorovy olej do kamiona a ja ziaden kamion nemam, ak ho chcem kupit, tak nech mi ho predaju a nemyslia.

Ak reklamuju moznost downgrade-u bez vynimiek (ktore mohli takisto spravit, ale nespravili), tak ocakavam, ze to bude mozne. Ak nie, myslim si, ze su porusovane moje spotrebitelske prava. Co ak som si ich produkt vybral prave preto, ze obsahoval sluzbu mozneho downgrade-u? v opacnom pripade som sa mohol rozhodnut pre iny OS.

Nemyslim si, ze hocaka vyhovorka by obstala.

Nemyslim si, ze hocaka vyhovorka by obstala.

Oni se ani vyhovárať nepotřebujou. Bohužel. Prostě rozhodnou, že to tak bude. A zákazník ať se třeba vztekne.

Přesně jako v tom vousatém vtipu, kolik je potřeba pracovníků Microsoftu k výměně žárovky? Ani jeden, prohlásí tmu za standard.

Moje zkušenosti-už jsem to musel párkrát absolvovat:

1) máte nějaké svoje číslo k win XP Prof /které jedou na vašem jiném pc/ a už dlouho jste neaktivovali toto číslo - aktivace projde automaticky přes internet.

Potom ale nejspíš neprojde následná aktivace stejného čísla Win XP na původním počítači.

2) máte svoje číslo a počet aktivací automat neuzná - pak musíte zavolat operátorovi a ten sériové číslo odblokuje pro další aktivace. Jeden namistrovanej Pražák mi tvrdil že prostě to musí být číslo zákazníka /ne naše firemní oem/ že si k tomu číslu připisuje že je to downgrade. Zní to docela logicky ale možná jen resetuje čítač aktivací aby příště aktivace prošla.

3) máte nějaké číslo z internetu které je díky množství pokusů o aktivaci zabanované na windows update/v zápladě geniune- pak ten downgrade možná projde aktivací ale ne kontrolou legálnosti.

Microsoft Action Pack nejde dle mě použít, instalační cdčka jsou jiná než běžná OEM a vyžadují jiná instalační čísla.

Když to obsluhují Ti Bulhaři nebo co to tam je sou míň zvědaví a méně se staraj a opruzujou dotazama:-)Stačí říct downgrade, nadiktovat číslo z vist a už aktivace pak proběhne. Myslím že na jedno číslo XP jsme provedli tak dvacet downgrade:-D

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru