Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Hranie hier bez PC

Ako vzdy zaujimavy clanok od Rybky a pravdepodobna buducnost hrania po vyrieseni problemu s konektivitou. V kazdom pripade zaujimava myslienka a evolucia v hrani hier (klasicke hry na pc--->online hranie klasickych hier---->webove online hry---->hranie hier online bez hardware).

Předmět Autor Datum
...řekněme, že v našem případě budeme mít PC za 20 litrů, opět 5 her po litru – a hraní jedné nás pa…
L-Core 06.09.2010 10:43
L-Core
taky nechápu jak si někdo může myslet, že výkonné PC je jen na hraní...
Nigfire 06.09.2010 11:19
Nigfire
Hosi hosi toto som zase necakal ja od vas. Kto tu hovori, ze ludia nepotrebuju pc? Rybka rozobera hr…
fleg 06.09.2010 12:05
fleg
Rybka píše o hraní her bez výkonného HW, to ano. Napadám ale jeho úvodní srovnání (viz moje citace).…
L-Core 06.09.2010 22:15
L-Core
Palec hore:beer:
Redsnake 06.09.2010 22:22
Redsnake
To je zle ked reagujes na nieco co si ani necital. Rybka pise (a spravne), co vsetko nebudes potrebo…
fleg 06.09.2010 23:10
fleg
to ale neřeší výrok řekněme, že v našem případě budeme mít PC za 20 litrů, opět 5 her po litru – a…
Nigfire 07.09.2010 09:13
Nigfire
Ale on sa nebavi o pc ako multifunkcnom zariadeni, ale ako o nastroji urcenom na hry! To je podstatn…
fleg 07.09.2010 10:52
fleg
Už myšlenka, že PC si někdo pořídí jen na hry, je IMHO mylná. Jasně, prodávájí se herní počítače, já…
Moas 07.09.2010 12:27
Moas
Ano to si "vyriesil" vlastne problem co sa tyka sw. Ale neriesi to "problem" nakupu a upgrade hw. Pr…
fleg 07.09.2010 14:43
fleg
Ty znáš někoho s PC jen na hry? Já ne. My tady nenapadáme hraní bez PC jako takové, ale ten nesmysln… poslední
L-Core 07.09.2010 20:28
L-Core

...řekněme, že v našem případě budeme mít PC za 20 litrů, opět 5 her po litru – a hraní jedné nás pak vyjde na krásných 5000 Kč. Hraní na PC je, jednoduše řečeno, tak strašně nákladné, že dává smysl pouze v případě, že za většinu her nezaplatíte nic.

Demagogie, od Rybky bych ji nečekal. Spousta lidí potřebuje výkonný PC i bez hraní her. Koupě lepší GK pak může být jen otázka několika tisíc.

Hosi hosi toto som zase necakal ja od vas. Kto tu hovori, ze ludia nepotrebuju pc? Rybka rozobera hranie hier bez hardwaru. Jasne, ze pc nezmiznu, pretoze nie su urcene iba na hranie, ale su multifunkcne, ale dobre viete, ze existuje silny trh konzoli, takze otazka znie potrebujem na hranie hier nejaky hw? Odpoved znie nie, dobre sa zabavit an nete dokazem aj cez TV.
Prave o tomto je tento clanok, v podatate nepotrebujete pc, nepotrebujete konzolu a drahe hry, potrebujete tv s "hw" a nejake zariadenie na hranie (keypad, klavesnica, mys).
Presne o tomto je evolucia v hrani, webove hry, ktore vznikli ako nenapadna platforma silne zacinaju konkurovat klasickym hram a ich distribuciam a v buducnost vidim prave vo webovkach. Preco? Pretoze na trh sa nahrnie milion vyrobcov, pretoze k webovkam sa pribaluju castokrat klienti, ktory sa kvalitou priblizuju uz ku klasickym hram (napr Metin2, Tanoth). Webovky a ich tenki klienti maju tak sofistikovany system vytahovania penazi z ludi s takmer nulovym piratstvom a plynu z nich maximalne peniazi pri minimalizacii nakladov.
Ak by som mal kupit akcie, kupujem akcie Gameforgu, to je firma co ma buducnost a kede sa budu premielat velke peniaze casom.
Ak by som mal zalozit firmu zalozim si firmu podobnu GF, pretoze este stale je cas.

Rybka píše o hraní her bez výkonného HW, to ano. Napadám ale jeho úvodní srovnání (viz moje citace). Celý článek jsem nečetl, ale pokud je postaven na pilířích takhle nesmyslného tvrzení, ani mi to neschází.

v podatate nepotrebujete pc, nepotrebujete konzolu a drahe hry

Ale potřebuješ platit měsíční paušál; jakmile "vynecháš", dohrál jsi. Já o takovouhle službu nestojím ani náhodou. A o tom, že bych nějakou takovou webovou AAA hru hrál s modifikacema, amatérskou (protože výrobce se na ni vykašle) češtinou - o tom si mohu nechat akorát hrát.

Mohou se tak prosadit nějaké (z mého hráčského pohledu) kraviny typu Farmville, ale velké hry? Nevěřím. nVidia a AMD/ATI budou taky proti. Pamatuju si hype před deseti lety s PC pomalu bez disku, s pronajímanýma aplikacema a OS.. ve skutečnosti nevím o nikom, kdo by takto dnes fungoval.

Ale je to jen můj osobní pohled, že tomuto hernímu trendu nefandím. Jako "hráč L-Core" bych se cítil poškozen.

To je zle ked reagujes na nieco co si ani necital.
Rybka pise (a spravne), co vsetko nebudes potrebovat ked sa budes chciet hrat. Rybka netvrdi, ze hry pre pc zaniknu, ze pc zanikne, Rybka naznacuje vyvoj a ja si myslim, ze ho naznacuje velmi spravne.
AMD a Nvidia? Ako mozu vyrobcovia kariet ovplyvnovat trh, ktory na nich nie je vobec zavisly? Nijako. Pozri sa na firmy, ktore robia webovky a klient-server hry. Pozri sa na ich komunitu, pozri ako ludia hraju hry s primitivnou grafikou ala Travian a spol. Videl si Metin2? To je hra, ktora ak sa bude vyvojat zautoci priamo na WoW a spol. S tym, ze GF bude s Metin2 ryzovat prachy, ktore sa z WoWka neryzuju. Jedina sanca klasickych hier je prebrat obchodny model tychto novych a mladych firiem a zacat "zdierat" hracov po novom. Nie predaj hry, nie platene hranie, nechaj ludom volu a pocit, ze to maju zdarma, vsad na ich ludske slabosti a budes vitazom. Kazdy chce byt vitazom a to sa da lahko vyuzit.
Najlepsie na tom je, ze sa tu mozeme stretnut za 5 rokov a uvidime ako sa vyvinie trh. Len si zapamataj, ze sme sa tu o tom bavili;o).

to ale neřeší výrok

řekněme, že v našem případě budeme mít PC za 20 litrů, opět 5 her po litru – a hraní jedné nás pak vyjde na krásných 5000 Kč. Hraní na PC je, jednoduše řečeno, tak strašně nákladné, že dává smysl pouze v případě, že za většinu her nezaplatíte nic

.
To je totiž absolutní nesmysl... To by stejně tak někdo mohl říct, že připojení k internetu je nehorázně drahý, protože k jeho využití potřebuješ nějaký HW kterým do něj budeš přistupovat (budeš využívat). To by pak zas nějakej ňouma mohl napsat, že pokud svoje PC obměňuješ každý 3 roky a dáš do toho 15 tisíc tak tě ty 3 roky připojení k internetu vyjdou (při cenně 500kč na měsíc za připojení) na 916 KČ. Asi sám vidíš jaká to je hovadina ne?

Ale on sa nebavi o pc ako multifunkcnom zariadeni, ale ako o nastroji urcenom na hry! To je podstatny rozdiel, Nikde netvrdi, ze pc su zbytocne a zmiznu z trhu. Hranie hier nie je jedina vec naco nam pc sluzia. Ale ak sa pozrieme na pc ako na vyslovene herny nastroj a chcem ho len na hry tak ma pravdu.
Chcem sa hrat--->potrebujem vykonne pc----->potrebujem vela drahych hier. V tomto kontexte nemam co tomu vyroku vytknut.
Ak by som sa dnes chcel zahrat 5 hier naozaj mi treba kupit hned teraz pc za 15-20k, hry dajme tomu po 1k a som na sume 20-25k. Kazda dalsia hra 1k, ak chcem hrat 10 hier tak som na sume 25-30k.
Nebol by lepsi system, ze si zapnem tv, zaplatim mesacne par stoviek a hram sa co chcem? Odpada mi nutnost upgradu hw a kupovania novych hier.
Keby ste to cital cele tak tam zaznie aj to, ze dobry herny titul dohrame dnes za par dni. Bude nas bavit aj potom? Niekoho ano niekoho nie. Nie je lacnejsie si hru "prenajimat"?
System samozrejme nie je dorieseny este a ma kopec slabin, ale myslienak je to dobra. Kazdy podnikatel ti povie, ze veci, ktore stracaju rychlo na hodnote sa oplati zobrat na leasing alebo factoring.

Už myšlenka, že PC si někdo pořídí jen na hry, je IMHO mylná. Jasně, prodávájí se herní počítače, já osobně ale neznám nikoho, kdo by neměl herní PC připojen k Internetu, nesurfoval, neskypoval, nefejsbůčkoval, nenakupoval...
Pronájem her ano, ale jinak. Celý princip PC je dnes příliš mohutný na to, aby se něco dramaticky měnilo - vezměme si už jen to, jakou kouli na noze v podobě zpětné kompatibility musí s sebou nové procesory tahat, pokud chtějí být komerčně úspěšné.
Troufám si tvrdit, že systémy a la Steam by mohly na principu pronájmu fungovat už dnes, pokud by se to domyslelo. Koneckonců WoW a všechny onlinovky už tak fungují.

Ano to si "vyriesil" vlastne problem co sa tyka sw. Ale neriesi to "problem" nakupu a upgrade hw. Prave preto sa mi ta myslienka celkom paci.
Este raz by som upozornil na webovky. Su to hry, ktore su graficky vacsinou ubohe a firmy za nimi stojace zacinali velmi skromne. A kde su dnes? Co produkuju? Zdaleka sa nevenuju len webovkam, maju uz svojich vlastnych tenkych klientv a veselo cucaju od userov peniaze vo velkom. Obrovska vyhoda - takmer nulove piratstvo, cize maximalizacia ziskov. Naklady oproti klasickym hram minimalne. To je spravna cesta imho.

Ty znáš někoho s PC jen na hry? Já ne.
My tady nenapadáme hraní bez PC jako takové, ale ten nesmyslný tendenční "výpočet".

"Jen na hry" splňují snad konzole (pokud na něm nejsou přehrávány třeba filmy, viz Sony s Bluray mechanikou).

Nikdy jsem na TV (tedy s přednastaveným kvedlátkem v ruce) nic nehrál - a nikdy nebudu. A taky se nemíním zúčastnit pronajímání her. Chci mít svoje hraní pod plnou kontrolou, hry si upravovat podle sebe - a ne "trpět pod placeným diktátem pronajímatele" :-| Možná tenhle byznysplán bude fungovat (nevěřím, že tomu bude u velkých her), ale bez mé maličkosti. "Názor podnikatele" je v téhle věci u mě zcela odlišný od "názoru hráče" a osobně tomuto modelu z celého srdce přeji neúspěch.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru