Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Úsporné žárovky uvolňují do okolí karcinogenní jedy

Kolik je spotreba energie na jeji vyrobu je podle mne naprosto jedno - proc? Protoze nez to EU naridila, nebyla nutnost na tyto zarovky prichazet - investice do vyrobnich linek - prakticky nula, konkurence miziva.

Nedávno řvali lidi, že solární panely sežerou na výrobu ještě více elektřiny než vyrobí - a neni to tak dávno co začali nopako řvát, že solárníci maji nebezpečně vysoké zisky..

V teto podobe rozhodne nesouhlasim s otazkou "a o kolik vice se spotrebuje na vyrobu" - klasicka zarovka tu je 130let jestli něco na vyrobnim procesu slo vylepsit, pak jiz jsme to udelali. Narazili jsme jiz davno na limit teto technologie a včetně toho co se týče úspor z rozsahu a úspor při výrobě.

V tom, ze maji mensi spotrebu? Zajimal jsi se, kolik energie je treba k jejich vyrobe ve srovnani s klasickou zarovkou a prepocital jsi si to na spotrebu pri sviceni?

Tohle neni spravna otázka, otázka ohledně energie bude takto:

"Spotřebuje v pruměru lidstvo méně energie, pokud si právně v roce xxx vynutí usporné žárovky?"

To je oč tu běží. Jestli jsi přišel na to, že spotřebujeme více energie jejich výrobou - prosím, já to beru. Ale muj návrh je pojdme to spočítat za 5let znovu a přepočítejme znovu benefit/nebenefit. Po té navrhuji porovnat s regresním modelem přirozeného růstu úsporných žárovek a celkovou spotřebu ze svícení, který by byl pokud by to EU nenařídila.


Je lepší, když se firmy budou soustředit na efektivitu své výroby v rámci konkurence schopnosti, než když to bude propalovat občan -> to je správný model a správná cesta a správné přenesení spotřeby na správná místa. Pak to konkurence stlačí dolu.
--
Srovnavat to s repkou mi neprijde zrovna vhodne, protoze treba tohodle zastancem taky zrovna nejsem.

Reakce na komentář

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj komentář:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět na aktuality