Přidat aktualitu mezi oblíbenéZasílat nové komentáře e-mailem Ministr chce redaktora HN Ondřeje Malého do vedení ČTÚ. Má tlačit na nižší ceny volání

Redaktor Hospodářských novin Ondřej Malý míří do rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Oznámil to na tiskové konferenci ministr průmyslu a obchodu Martin Kuba, který tento svůj návrh představí ve středu vládě. Podle jde o další krok, jak zlepšit situaci v ČTÚ.

"Rada ČTÚ, jejíž věkový průměr je zhruba 65 let, potřebuje 'nový vítr'. Proto bych chtěl jmenovat člověka, který věci rozumí," uvedl Kuba a zdůraznil, že hlavním cílem je, aby čeští zákazníci "mohli volat laciněji a český telekomunikační trh byl atraktivním prostředím."

Jsou zobrazeny jen nové komentáře. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Kromě snížení věkové hranice v radě ČTÚ se nic nestane. Ať je pan Malý kdo chce, myslím, že s operát…
Dale Cooper 05.03.2012 23:14
Dale Cooper
achjo, a furt budete všichni pičovat, aniž byste sami něco udělali.. ještě před rokem na to každej…
Boeing 06.03.2012 01:55
Boeing
A co mám asi tak podle tebe dělat?? Zakládat na fb tisícíosmistou iniciativu, že nechceme drahé volá…
Dale Cooper 06.03.2012 15:15
Dale Cooper
Dejle, nic proti tobě, ale v tomto se fakt šeredně pleteš. I ten blbej like pro fejsbůkaře značí jis…
Boeing 08.03.2012 15:15
Boeing
Já ti názor neberu. Výsledky jsou do očí bijící. Buď prosím konkrétní. pesimistické tlachání po f…
Dale Cooper 08.03.2012 21:41
Dale Cooper
- především je úspěch, že se o tom aktivně mluví mezi lidma, v médiích, v politice - sílí tlak. - 3G…
Boeing 09.03.2012 13:01
Boeing
No jo, já jsem založením skeptik, obzvláště co se politiky a věcí souvisejících týká. Už jiný nebudu… poslední
Dale Cooper 09.03.2012 21:10
Dale Cooper

achjo, a furt budete všichni pičovat, aniž byste sami něco udělali..

ještě před rokem na to každej sral, nikdo neřešil předražené volání, 3G úplně na hovno a všichni tady suše konstatovali - jak je to všechno na hovno.
Po roce se tento problém dostal do podvědomí vás všech, aktivně se o tom mluví v médiích, v politice, tlak na čtú se zněkolikanásobil a přichází první výsledky z prvu nenápadné kampaně proti operátorům. Já docela dost cestuju po tuzemsku a když jsem před rokem jel vlakem, signál na 3G mi za cestu třeba desetkrát spadnul, dneska spadne jednou. Volání šlo na polovic (pro jisté zákazníky O2) a věci se obrací.
Kdyby byl každej jako většina z vás, tak všichni voláme za 20,-Kč/min. a z mobilu zanetujem snad jen na václaváku.

Nasazení Malého do čtú je určitě dobrý krok, zda bude i dobrá práce se uvidí. Ale zajímalo by mě, jaké reálné a transparentní řešení byste si představovali? Vyházet všechny z čtú, naflákat tam jiný - cizí a doufat?

Klus to nazpíval dobře

přesto všechno co v tomto kraji zažívám, probíhaj nepokoje v pajzlu u piva, stále věří na rytíře z blaníku, než přijdou, zvolil národ vyčkávací taktiku...

Tak si hnijte.

A co mám asi tak podle tebe dělat?? Zakládat na fb tisícíosmistou iniciativu, že nechceme drahé volání?
Myslíš, že nějaký tlak na operátory nese ovoce? Já si to nemyslím; pokud netrávíš večery porovnáváním nabídek a hodinovým voláním operátorům "bububu, jdu ke konkurenci" tak máš prostě smolíka a smolíka mít budeš.
Burcuješ tady lidi, jen otázka - kolik lidí šlo hulákat před parlament a senát, když se ratifikovala např. Lisabonská smlouva? Kolik lidí řvalo proti posílání pomoci MMF? Deset? Dvacet? Oproti tomu je nějaké volání za bůra nebo za kolik úplné hovno. To jen na okraj...
Všichni se zaklínají svobodou, tak ať teď ale neřvou po regulaci, když se jim nelíbí za kolik volají. Volat nemusí, to není nějaké "právo na nízké ceny", prostě mi ceny nevyhovují = beru nebo nechám ležet.

Osobně proti panu Malému nic nemám - ani tak neměl můj příspěvek vyznít. Spíš mi šlo o to, že si kdekdo řekne - dáme tam toho či onoho a za půl roku to bude krásné a skvělé. Nebude.

Dejle, nic proti tobě, ale v tomto se fakt šeredně pleteš. I ten blbej like pro fejsbůkaře značí jistou podporu (před půl rokem 5k fans, nyní 21k) - navíc provozovatel té mj. FB kampaně přináší pravidelné info v této věci a vyzývá k emailům např. na čtú ke konkrétním věcím, což jistý tlak samozřejmě vytváří.

Myslíš, že nějaký tlak na operátory nese ovoce?

To je snad vtip ne? Nebýt tlaku posledních měsíců, tak se NIC neděje! Výsledky jsou do očí bijící.

Burcuješ tady lidi, jen otázka - kolik lidí šlo hulákat před parlament a senát, když se ratifikovala např. Lisabonská smlouva? Kolik lidí řvalo proti posílání pomoci MMF? Deset? Dvacet? Oproti tomu je nějaké volání za bůra nebo za kolik úplné hovno. To jen na okraj...

Ostatní tuna problémů s tím nesouvisí, nechcem-li dojít ke zjištění, že jsme neschopný a falešný svině všichni, protože žereme a spíme v teple.

Zlepšení už nastaly a mohou přijít další, každopádně už nyní na tom profituješ (můžeš profitovat) i ty - takže jsme opět u toho, že pesimistické tlachání po forech, hospodách je ubohá kamufláž vlastní neschopnosti/lennosti.

Nasazením Malého nic nekončí, naopak - je to trasparentní krok, že se toto téma chce řešit - co bychom za to před rokem dali.

Já ti názor neberu.

Výsledky jsou do očí bijící.

Buď prosím konkrétní.

pesimistické tlachání po forech, hospodách je ubohá kamufláž vlastní neschopnosti/lennosti.

Je to o prioritách - pro někoho je prioritou spamovat ČTÚ a dávat lajky na fejsbůku, pro někoho třeba živit rodinu... Takže odvozovat z toho, co kdo dělá nebo nedělá pro levnější volání je silně zavádějící. Dát lajk na fejsbůku nic nikoho nestojí - a tady jsme u toho. Je to úplně to samé, jako tlachání po putykách. Jakmile vyvíjení tlaku (ať v jakékoli věci) začne být na úkor třeba vlastního pohodlí, dá od toho každý ruce pryč... Věz, že třeba panu Malému (i třeba Velkému) fandím v boji s operátory a nenažranou státní správou. Ale je to boj s větrnými mlýny.

Nechci se přít nebo rozvádět nějaké disputace, která nikam nepovede. Ale nesdílím nadšené hýkání "nasadíme tam toho či onoho a budeme za rok volat za rakouské ceny"; takhle to tady zkrátka nefunguje... Ryba zkrátka smrdí od hlavy.

- především je úspěch, že se o tom aktivně mluví mezi lidma, v médiích, v politice - sílí tlak.
- 3G pokrytí se zlepšilo - nevím o kolik, čistě osobní empirická data - dost cestuju po tuzemsku a na některých trasách, kde 3G vypadlo třeba 10x, dnes vypadne jednou nebo vůbec.
- proaktivní krok ministra s O. Malým - to je asi nejvýraznější krok podpořen ministrem (samozřejmě to může být i to, jak zde bylo zmíněno - populistický krok či nepřítel pod křídlem).
- snížení volání na polovic u O2, (ikdyž to má své mouchy) a navíc se zdá, že si to operátoři kartelově kompenzují na datech.
- ostře sledováná aukce kmitočtů - represe korupčního jednání.
- ostře sledovanej celej čtú.
a mohl bych pokračovat s podrobným seznamen, leč nejsem aktivní "bojovník" :) jen vyjadřuji podporu. Spousta věcí se dá odvodit.

Každopádně úspěchy kampaně jsou evidentní, ovšem stěžejní bude právě ta aukce - pokud se nový operátor nechytne - všechno se značně zbrzdí.

Všichni pracujou - není třeba se tu chválit za práci :) Malému taky fandím, ale mohl jsis odpustit ty pesimistické kecy - jako kdyby tobě při nástupu do funkce někdo řekl "tak vítej, ale stejně tu budeš k hovnu".

No jo, já jsem založením skeptik, obzvláště co se politiky a věcí souvisejících týká. Už jiný nebudu, z mého pohledu v tomto směru nevidím ani ono pomyslné světélko na konci tunelu.
Co se týká viditelných efektů kampaní - budiž, zde máš v mnohém pravdu. Leč např. pokrytí 3G bude spíše obecným technickým pokrokem, než odezvou na nějaké fejsbůkové akce.
To, že se o tom mluví/nemluví bych upřesnil - je to medializováno. Což není vždy jedno a to samé.

Ale nešť, máme na to každý jiný pohled a věci se budou odvíjet bez ohledu na to, co tady my dva tlacháme. Dejme si :beer: a bude taky dobře.

Zpět na aktuality Přidat komentář k aktualitě Nahoru