Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook na střední školu IT

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, za nedlouho budu nastupovat na střední školu ( IT ), a proto bych potřeboval Pracovní notebook, který bych nosil do školy. Jestli někdo zná dobrý notebook - Aby nebyl příliš težký ale na tom ani moc nezáleží. Záleží na tom že bych potřeboval aby bez problému zlvádal 3D Modeling a 3D grafiku + pracování v grafických programech a programování. Tento notebook nebude vůbec sloužit na hry ale pouze na dokumentaci ve škole. Takže jestli někdo nějaký dobrý znáá tak budu rád za každé tipy. Díky
Změna kategorie, původně: PC sestavy
Změna předmětu, původně: Notebook (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jasně, rozumím tomu proč to píšeš - takhle myslí každý, jenže empiricky zjistíš, že to takhle nefung…
AZOR 20.02.2014 17:24
AZOR
že se narozdíl od ZŠ musí občas na něco podívat (NEDOPORUČUJU) nebo akceptují horší známky a hlidaji…
L-Core 20.02.2014 18:00
L-Core
Tak s tímhle bych naprosto nesouhlasil. O trdlo se čtyřkama bude všude panovat velký zájem. A trdlo…
AZOR 20.02.2014 18:13
AZOR
Však jo, s tím "dojením" jsem to nemyslel nijak ofenzívně :-) Já mám ale jiný názor; ani já, ani moj…
L-Core 20.02.2014 21:47
L-Core
Ja mel na stredni i ctyrky, ale z VS mam cerveny diplom. To je bylo proste dano jenom tim, ze me str… nový
MaSo 20.02.2014 22:05
MaSo
Červený diplom jsem neměl (sice dálkově, kde se na známky už nehraje vubec, ale bez toho bych ho nej… poslední
AZOR 20.02.2014 22:38
AZOR

Jasně, rozumím tomu proč to píšeš - takhle myslí každý, jenže empiricky zjistíš, že to takhle nefunguje. SŠ je pro většinu žáku nápor tak první půl rok, pak si zvyknou že se narozdíl od ZŠ musí občas na něco podívat (NEDOPORUČUJU) nebo akceptují horší známky a hlidaji si maximálně aby nepropadli (DOPORUČUJI) a zbytek je volný život, kamarádi, počítače, sport..

Moje obecné rady:
a) zjisti si konkrétní programy, 3D modeling je obecný pojem. Nicméně nebude to patrně nic náročného.
b) programování - jednak nepočítej, že Tě tam něco moc naučí a druhak tohle zvládne po většinu jakýkoliv počítač
c) hry - pokud hry nehraješ dobře, rozumím. Pokud myslíš na to, že se budeš UČIT - místo hraní se učit - tak na to zapomeň. Budeš hrát, protože zábava je lepší než se učit, když známky nikoho nezajimají. 97% lidí svou střední školu udělá a paří pri tom o sto šest. Nikdo to vážně nebere.
d) nenapsal jsi cenovou relaci, takže těžko radit nějaký konkrétní model, speciálně bez uvedení toho, co se modeluje a včem - ačkoliv to budou nějaké jednoduché nenáročné věci. Přesto bez uvedení finačních možností lze těžko radit.
f) máš možnost PODOJIT RODIČE - nenech si koupit laciný NB se kterými si vystačíš do školy, ale pro praktické použití (at již hry nebo programování) bude nepoužitelný.

že se narozdíl od ZŠ musí občas na něco podívat (NEDOPORUČUJU) nebo akceptují horší známky a hlidaji si maximálně aby nepropadli (DOPORUČUJI)

Tak s tímhle bych naprosto nesouhlasil. O trdlo se čtyřkama bude všude panovat velký zájem. A trdlo to skutečně je - protože kdyby nebylo, nemá čtyřky. Vyletí z VŠ po prvním semestru (pokud to nebude vychcánek, tahající z rodičů peníze).

f) máš možnost PODOJIT RODIČE - nenech si koupit laciný NB se kterými si vystačíš do školy, ale pro praktické použití (at již hry nebo programování) bude nepoužitelný.

Kdybych nevěděl, kdo to psal, tipl bych si na tebe ;-)

Tak s tímhle bych naprosto nesouhlasil. O trdlo se čtyřkama bude všude panovat velký zájem. A trdlo to skutečně je - protože kdyby nebylo, nemá čtyřky. Vyletí z VŠ po prvním semestru (pokud to nebude vychcánek, tahající z rodičů peníze).

To přece vubec tak neni - naopak 4ky jsou doporučená známka. "O trdlo se čtyřkama bude všude panovat velký zájem" - řekni mi, kdy ty jsi někomu ukazoval vysvědšení? Já nikdy. Nemluvime o maturitě do které má 4roky, tam se klidně muže stát, že se bude bodovat i příjem na VŠ. A to je něco úplně jiného. Že o něj nebude se 4kama zájem je zvláštní názor, když nikdy nikomu vysvědšení ukazovat nebude. Maximálně maturnitní a maximálně prvnímu zaměstanavateli či při příjmačkách na vš.
A že vyletí v prvním VŠ. Co má střední škola společného s vysokou školou? V průběhu střední školy jsou desítky předmětů (měli jsme i dejepis, učetnictví atd.), první semestr na VŠ má ŠEST předmětů. Pokud si myslíš, že dobré známky mají význam pro úspěšnej první semestr (a dle mě tomu tak rozhodně neni tak), pak má důvod učit se a mít dobré známky tak maximálně z 4 předmětu (2 tak nějak budou uplná novinka). Proti tomu vzásadně nic nemám.

Kdybych nevěděl, kdo to psal, tipl bych si na tebe

Tak protože tohle neni první podobný dotaz a mé názory jsou konzistetní tak pochopitelně větu "podojit rodiče" nevidíš prvně, jasně že si to spojíš se mnou, lichotí mi to.

Však jo, s tím "dojením" jsem to nemyslel nijak ofenzívně :-) Já mám ale jiný názor; ani já, ani moje děti, "dojení" touhle formou prostě nevedeme.

Trdlo se čtyřkama je míněno ve vztahu "opouštím SŠ, hlásím se na VŠ". Je jedno, zda to bylo z matiky či dějěpisu; baterie čtyřek na vysvědčení je prostě známkou toho, že daný jedinec je hloupý, ve smyslu nedokáže se nic naučit či pochopit. Když se to za 18-19 let nenaučil, nezvládne ani VŠ, to už bude pozdě ze začít učit "jak se učit". Proto je podle mě docela nebezpečná bohorovná pozice čtyřkaře, může se to záhy dotyčnému vymstít.

Možná to mám jako dědek už trochu zkreslené i dobou, kdy jsem studoval. VŠ byl zlomek současného stavu, dostat se tam bylo nesrovnatelně složitější. Navíc hrozba, že "když se tam nedostaneš/vyletíš, mažeš obratem na dva roky na vojnu" byla také silně motivující.

--
Pomíjím génia, naprosto bravurně ovládající diferenciální počet (jinak schopného zaměnit žirafu a zebru, píšícího ve slově "pes" čtyři hrubky a myslícího si, že chemická značka kyslíku je Ky a Was ist das? překládajícího jako Máma má mísu"), ti snad jakousi šanci nakonec i mají. Úplně vidím toho mládence z filmu Kostka (1).

Červený diplom jsem neměl (sice dálkově, kde se na známky už nehraje vubec, ale bez toho bych ho nejspíše taky nedal, pár semestru jsem měl nárok na stipendium, ale to se zase dálkařum nepočítá), takže určitě gratualce.

ze me stredni nebavila a to co me nebavi seru...:-)

Trošku "tricky" věta. Souhlasím na stranu druhou, tam chybí dodatek - "když můžu" a zrovna na střední člověk může, na VŠ už tolik ne.
--------
Jsem to tu pěkně zaneřádili jen jsem chtěl autorovi řícit,že v době kdy se řeší přijímačky a nástup na SŠ ho okolí hustí zkreslenejma informacema a že pokud má představu pilného učení a počítače bez her, tak to tak nejspíše nedopadne. A proto pokud muže at si koupí počítač, kde nebude muset řikat něco jako "hele kluci já na tu pařbu nepřijdu, já na to nemam grafiku :(", což by se v druháku mohlo klidně stát, v prváku to opravdu bude trošku větší zátěž a lidi se ještě moc neznaj a na pařby nezvou. A v tu chvíli jsem mluvil o známkách, protože jak mile nasadíš vysoké tempo, bude snaha rodičů a školy a okolí a pocitů, aby jsi ho držel i další roky. A to je vyčerpávající..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru