Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Grafický ekvalizér

Neviete náhodou niekto o grafickom ekvalizéry (niečo lepšie a hlavne rýchlejšie ako vo windows media playeri "bars" česky "pásy")
Kedysi to bolo priamo integrované do prehrávača ktorý bol dodávaný so Soundblaster Live. Malo to perfektnú rýchlosť prekreslovania a skutočne to ukazovalo priebeh frekvencie zvuku.
Teraz mám audigy a tam to už nie je.

Předmět Autor Datum
Třeba pro WinAmp určitě existují různé ekvalizéry, ne?
host 30.12.2006 14:46
host
details.php details.php
karel 30.12.2006 15:00
karel
To je o ničom:.(
pipo 30.12.2006 16:20
pipo
Pokud máš na mysli spektrální analyzér, hodil jsem ti odkaz na stažení pluginu do winampu, který kro…
Craft 30.12.2006 20:18
Craft
VU metry (pro pamětníky) Neboli smetáky... Mám je na kazeťáku!
Dale Cooper 30.12.2006 20:35
Dale Cooper
Tak to už bude hodně historický kus. Naposledy jsem VU metry viděl na nějaké dosti staré Aiwě, všech…
Craft 30.12.2006 21:13
Craft
No tak to nevím co přesně za typ indikátorů to je, kazeťák je Hitachi D 850, je tříhlavý, má dual ca…
Dale Cooper 30.12.2006 21:19
Dale Cooper
...a k tomu TESLA NC440 s raménkem P 1101, přenoskou GRADO, receiverem a CD playerem Denon. A cedíš…
host 30.12.2006 21:58
host
Ano. A na střeše mám dipólovou anténu na FM, komponenty jsou propojené kabely Dexon a AQ, repro jsou…
Dale Cooper 30.12.2006 22:37
Dale Cooper
No dneska se spousta lidí zbavuje takových skvostů, holt doba digitalu. Ten Technics taktéž dual cap…
Craft 30.12.2006 22:36
Craft
Jojo, staré stroje. K tomu DOLBY, nahrávám bez něj, je to dobré tak pro posluchače mezer mezi skladb…
Dale Cooper 30.12.2006 22:47
Dale Cooper
No já se klidne přiznám, že jsem si vše nahrával do Dolby C, pozdější Dolby S byl už o ničem, převáž…
Craft 01.01.2007 20:45
Craft
Jojo, mpx se to jmenuje. Já zase nejsem tak starý, abych na něco s nostalgií vzpomínal, ale v době k… poslední
Dale Cooper 01.01.2007 21:58
Dale Cooper
Obrázek té vlajkové 965 už na netu nikde není. hostovo pravidlo No.1: nikdy neříkej nikdy [http://w…
host 30.12.2006 22:53
host
Tak bys mohl najít i to Hitachi...
Dale Cooper 31.12.2006 00:33
Dale Cooper
Hitachi D-850 a spousta dalších krásných věcí: http://www.angelfire.com/electronic2/vintagetx/vint a…
karel 31.12.2006 00:38
karel
Jo,to je ono. Věděl jsem že na webu je obrázek stříbrného provedení (já mám černé)... Ale nedařilo s…
Dale Cooper 31.12.2006 00:41
Dale Cooper
Díky hoste za odkaz a já byl přesvědčen, že jsem progůglil co se dalo :-D Ty by ses tím měl živit.…
Craft 31.12.2006 01:49
Craft
Nejlepší bylo "magické oko" na Sonet Duo. :-)
Kráťa 31.12.2006 03:18
Kráťa
Možná někomu udělá radost tento odkaz other.php [vumeter.gif]
Máslo 01.01.2007 11:53
Máslo

Tak to už bude hodně historický kus. Naposledy jsem VU metry viděl na nějaké dosti staré Aiwě, všechno ještě naprosto mechanické, žádné elektromotorky. To já jsem zastáncem už spíše displejových indikátorů, takových jaké měla klasika Technics RS-B965, čili žádné sprosté LED, ale kvalitní displej, něco na způsob analyzátoru, stále jej nehodlám dát pryč :-). Ono je ale rozdíl mezi ručičkovým VU metrem a klasickým ručičkovým měřákem. VU metry mají kapánek zpoždění a plynulejší chod, tudíž jsou přesnější. U ručičkových měřáků mě vždycky vadily překmity :-p.

Craft

No tak to nevím co přesně za typ indikátorů to je, kazeťák je Hitachi D 850, je tříhlavý, má dual capstan a váží asi 10kg. Nákupní cena 1200,- Kč v zastavárně. Zvuk naprosto skvělý... Podle kamaráda (trpícího chorobou audiophilia nervosaa majícího uši netopýra) jde v pohodě k 22 kHz. Rok výroby odhaduji na 1980-85. Měnit ani se ho zbavovat nebudu.

No dneska se spousta lidí zbavuje takových skvostů, holt doba digitalu. Ten Technics taktéž dual capstan, 3hlavy, DD Servo quartz motor proti kolísání otáček, ruční kalibrace předmagnetizace a záznamového proudu, pomocí zabudovaného tónového generátoru a dokonce má ještě i dbx, což už dneska drtivá většina lidí ani neví co to je, nějaké dolby se mohlo jít schovat. Jeho pořizovací cena v té době byla kolem 20 táců (pěkně dlouho jsem na něj škudlil) a těžký dovoz z Německa. Jo bejvávalo... Dokonce jeden můj kamarád se zbavil svého staršího CDplayeru od Sony, protože měl zálusk na nové DVD a jak potom obcházel bazary, aby si koupil ještě kvalitní CD player, jak byl krajně nespokojen :-D
22kHz??? To už si ale sugeruje, že to slyší ::). Já za svých mladších let slyšel 18kHz a to jsem byl za netopýra :-D, dnes no chance :-(
Holt dneska aspoň začíná platit, za málo peněz, hodně muziky...stačí obejít bazary.

Tady dosti slabší brácha z 6 řady, ale ten displej je stejný, akorát u tohoto modelu je kapánek kratší. Obrázek té vlajkové 965 už na netu nikde není. Tak aspoň trocha nostalgie...

[http://www.kupnet.cz/foto/technics-rs-bx606-aa--tap e-deck-9134-foto1.jpg]

Jojo, staré stroje. K tomu DOLBY, nahrávám bez něj, je to dobré tak pro posluchače mezer mezi skladbami... IMHO. Dbx nevím co je, ten můj deck má jen jedno dolby + filtr na FM signál - ten má na 19kHz obsaženou nějakou pomocnou informaci, myslím že stereo. No nevím jak mohl 22 kilo slyšet, ale říkal to. O kazeťáku co jsem měl před tím (Denon DRM555 - pro poruchu prodán) řekl že hraje jak telefon. Po poslechu nahrávky na tom Hitachi jsem zjistil že nekecal. Není to ale nějaký kecal, celkem se vyzná. Ruční kalibraci a tonový generátor mám taky, ale laboruju s tím tak že nahrávám a poslouchám střídavě zdroj a kazetu a nastavuju to dle ucha.

No já se klidne přiznám, že jsem si vše nahrával do Dolby C, pozdější Dolby S byl už o ničem, převážně na strojích od Pioneer. První decky měly pouze Dolby NR neboli Noise Reduction, což je vlastně později označované Dolby B. To máš na mysli MPX, sloužilo pro odfiltrování nosné frekvence pro stereofonní informaci kanálů při nahrávání z rádia. Kdyby jsi slyšel nahrávku s DBX asi by jsi nechápal, odstup signálu od šumu byl přes 90dB, jestli se správně pamatuju 92dB a celkově se zlepšila i dynamika nahrávky. Mělo to akorát jeden dosti podstatný nedostatek. Takto upravená nahrávka nešla již přehrávat bez DBX (byla neposlouchatelná), oproti Dolby, kde se jen trochu zesílil šum a vyšší frekvence.
Sehnal jsem si k tomu decku servisní manuál, takže jsem si jej zkalibroval na kazety TDK, na které nedám dopustit oproti Basf a výsledkem bylo to, že jsem se mohl spolehnout na vizuální kalibraci pomocí indikátoru na decku a na obyčejné kazety typu Normal nahrával 1:1, při kontrolním poslechu přepínání zdroje a nahrávky ;-). Ale chce to taky praxi v nastavování, dnes je to všechno na stisknutí několika knoflíku a zvuk jako z kanálu :-D. Kdo někdy nemohl porovnat stejnou desku v provedení vinylu a CD asi nepochopí o čem mluvím. Jinak dosti dobrá věc byla taky HX-Pro. Dnes už jen tak nostalgicky vzpomínám na tuto dobu. Z digi technologií fandím akorát MD, který je momentálně dosti v útlumu, ale snad to Hi-MD trochu změní.

Craft

Jojo, mpx se to jmenuje. Já zase nejsem tak starý, abych na něco s nostalgií vzpomínal, ale v době kdy jsem pořizoval komponenty (plus mínus rok 2000) byl ještě MD nehorázně drahý... Takže jsem pořídil komponenty Denon, měl jsem i kazeťák. Asi jsem chytil špatný kus, ale v opravě byl třikrát a stejně se opravovaná závada projevila dva měsíce po konci záruky. Tak šel z domu a místo něj jsem pořídil toho dědu Hitachi. Blbé je, že nahrávky z toho Denonu jsou s Dolby C, takže na Hitachi neposlouchatelné. Nešlo ale o nějaké rarity, většinu věcí jsem již sehnal na CD nebo LP. Stejně tak nemají pro mne smysl kazety metal, přepínače mají polohy Fe, FeCr a CrO2, takže jen chromky. Z kazet se mi osvědčily Basf, Chrome Super nebo Chrome Maxima. Oproti třeba maxell snesou značné pebuzení bez vlivu na zvuk. Maxell jsou na to pěkně citlivé, a to i XLIIS apod. To dbx můj deck nemá, ani mi nechybí protože jsem to neslyšel...:-D Osobně nejsem příznivcem "úprav" zvuku, na receiveru mám vyhozené korekce. MD provozuje můj bratr, má Sony - komponent, číslo nevím. Vzhledem k možnosti nahrávky na kazetu nebo vypálení v MD nyní výhodu nespatřuji, myslím že skončí stejně jako DAT (technologicky "výše" než CD), někde v rádiích event. studiích. Mezi "lidem" se asi moc nerozšíří; tím spíše když stejnou funkčnost nyní nabízejí mp3 přehrávače. Primární určení MD nebylo do hi-end soustav...

Díky hoste za odkaz a já byl přesvědčen, že jsem progůglil co se dalo :-D Ty by ses tím měl živit.

Nicméně teď se dívám a nestačím se divit, je úplně stejný, akorát má logo Panasonic, místo Technics a malinko jinej indikátor vybuzení, jako 6 řada co jsem tady už hodil obrázek. Sice Panasonic patří společně s Technics do korporace Matsushita, ale že byl vyráběn i pod značkou Panasonic...to jsem teda netušil.

BTW. Originál Technics je bez DO.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru