Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel 2010 - ako zistiť, ktoré bunky obsahujú prepojenia na iné zošity?

Ahoj
pri otváraní zošita obdržím informáciu, že zošit obsahuje prepojenia - aktualizovať alebo neaktualizovať.
Pri voľbe "aktualizovať" dostávam chybovú hlášku o nenájdení zdrojov.
Excel síce zobrazí názvy súborov, ktoré sú zdrojmi a na ktoré sú smerované prepojenia, ale neviem nájsť, ktoré bunky, ako a čím, sú na tieto zdroje prepojené.
V celom súbore mám prepojenia na tri iné súbory, z toho sa mi podarilo zistiť jeden z hárkov, o ktorom viem naisto, že obsahuje prepojenia. Nepodarilop sa mi však zistiť, ktoré bunky sú z neho prepojené (hľadaním názvu vonkajšieho zdroja v obsahu buniek - či už ako hodnoty alebo vzorce). Ešte ma napadlo, či bunky neobsahujú podmienené formátovania získavajúce podmienky z vonkajšieho zošita, tak som dal odstrániť podmienené formáty v celom hárku, čo však tiež neviedlo k odstráneniu prepojenia.
Zrušiť prepojenia by síce šlo, ale predtým potrebujem zistiť, k čomu slúžili, či sa mi ich odstránením v zošite nedejú neželané veci...

Vie niekto poradiť ako zistiť, ktoré bunky obsahujú prepojenia?
Ďakujem vopred za rady

R

Předmět Autor Datum
Tak, vážení, trochu mi to trvalo, ale nakoniec som prišiel na riešenie problému uvedeného v mojom vy…
robert13 24.02.2015 12:34
robert13
Hľadanie prepojení použitých v definovaných názvoch Na karte Vzorce kliknite v skupine Definované ná… poslední
martina1983 27.11.2017 15:02
martina1983

Tak, vážení, trochu mi to trvalo, ale nakoniec som prišiel na riešenie problému uvedeného v mojom vyššie uvedenom dotaze, takže ak to niekoho zaujíma:

Problém bol spôsobený tým, že som si do nového zošita skopíroval hárok z iného zošita, v ktorom sa nachádzali textové rámčeky, spúšťajúce makrá.
Tým sa stalo to, že textové rámčeky v novom zošite sa odvolávali na makrá iného - pôvodného zošita. Pokiaľ pôvodný zošit s makrami presuniete, zmeníte názov, zmažete alebo zmeníte názov makra v ňom, nový zošit bude mať problém.
Sranda je v tom, že ak nový zošit uložíte v starom formáte (xls), nedozviete sa, že máte problém skôr, než obslúžite prvok, ktorý má spustiť už neexistujúce makro (v preloženom, či zmazanom zošite).
Ak však nový súbor uložíte v novom formáte (xlsm - ak v novom zošite máte makrá vlastné tomuto zošitu), tak obdržíte správu už pri otváraní tohto zošita, že tento obsahuje prepojenia (a dokonca zistíte, že na ktorý zošit prepojenia smerujú), ale keď chcete nájsť, že ktoré bunky tieto prepojenia obsahujú, Excel nenájde nič. Nenájde, lebo prepojenie nie je v bunkách ale v priradeniach makier. Takže je to oštara.
Neviem, či existuje nástroj, ktorý by toto odhalil, ja som to zistil otrockým vyhľadaním, ktorý z množstva hárkov mi to spôsobuje a aké prvky sa na tom hárku vôbec nachádzajú (ani nemusíte vedieť, že ide o textový rámček, lebo vyzerá ako obsah bežnej bunky) a ich postupným preverovaním som došiel k príčine.

Takže poučte sa a vyvarujte sa ;)

R

Hľadanie prepojení použitých v definovaných názvoch
Na karte Vzorce kliknite v skupine Definované názvy na položku Správca názvov.

Skontrolujte všetky položky v zozname a v stĺpci Odkaz na nájdite externé odkazy. Externé odkazy obsahujú odkaz na iný zošit, napríklad [Rozpočet.xlsx].

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru