Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel 2010 - ako zistiť, ktoré bunky obsahujú prepojenia na iné zošity?

Tak, vážení, trochu mi to trvalo, ale nakoniec som prišiel na riešenie problému uvedeného v mojom vyššie uvedenom dotaze, takže ak to niekoho zaujíma:

Problém bol spôsobený tým, že som si do nového zošita skopíroval hárok z iného zošita, v ktorom sa nachádzali textové rámčeky, spúšťajúce makrá.
Tým sa stalo to, že textové rámčeky v novom zošite sa odvolávali na makrá iného - pôvodného zošita. Pokiaľ pôvodný zošit s makrami presuniete, zmeníte názov, zmažete alebo zmeníte názov makra v ňom, nový zošit bude mať problém.
Sranda je v tom, že ak nový zošit uložíte v starom formáte (xls), nedozviete sa, že máte problém skôr, než obslúžite prvok, ktorý má spustiť už neexistujúce makro (v preloženom, či zmazanom zošite).
Ak však nový súbor uložíte v novom formáte (xlsm - ak v novom zošite máte makrá vlastné tomuto zošitu), tak obdržíte správu už pri otváraní tohto zošita, že tento obsahuje prepojenia (a dokonca zistíte, že na ktorý zošit prepojenia smerujú), ale keď chcete nájsť, že ktoré bunky tieto prepojenia obsahujú, Excel nenájde nič. Nenájde, lebo prepojenie nie je v bunkách ale v priradeniach makier. Takže je to oštara.
Neviem, či existuje nástroj, ktorý by toto odhalil, ja som to zistil otrockým vyhľadaním, ktorý z množstva hárkov mi to spôsobuje a aké prvky sa na tom hárku vôbec nachádzajú (ani nemusíte vedieť, že ide o textový rámček, lebo vyzerá ako obsah bežnej bunky) a ich postupným preverovaním som došiel k príčine.

Takže poučte sa a vyvarujte sa ;)

R

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny