Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno excel - řazení dat v kontingenční tabulce

akurát, že potom už v kontingenčnej tabuľke nevidíš tie zlomky, ale len poradové čísla.
Ja som mal pre teba ešte jeden podobný tip ale nevedel som, či je pre teba prípustný a nevedel som, akého druhu máš dáta v zozname.
Chcel som ti navrhnúť pridať k do buniek toho stĺpca s údajmi ešte ono poradové číslo.
Do buniek, teda nie ako samostatný stĺpec.
Keby si bol mal napr stĺpec s menami napr:

Mišo
Jano
Fero

a chcel by si zabrániť zoradeniu podľa abecedy, mohlo sa k tomu pridať poradie:

1 Mišo
2 Jano
3 Fero

a potom by si mal v kontingenčnej zobrazené ako mená, tak i poradové čísla, ale pripadalo mi hlúpe k menám pridávať poradové čísla.
P.S. Pridanie dosiahneš veľmi ľahko: najprv si vytvoríš pomocný stĺpec s poradovými číslami. Do ďalšieho pomocného stĺpca by si zlúčil poradové číslo s menom napr: =CONCATENATE(A1;" ";B1) pričom A1 je por.č. a B1 je meno.
Potom len vyplníš vzorcom až po spodok a výsledok skpíruješ a vlepíš špeciálne: ako hodnoty, do stĺpca s menami. Pomocné stĺpce zmažeš a máš to...

ALE POZOR: rovnakému menu musíš priradiť rovnaké poradové číslo, inak v prípade, že sa položky opakujú, nebudeš ich mať sumarizované v kontingenčnej! Takže v prípade, že sa položky mien riadkov opakujú, treba inú fintu (napr. hromadné očíslovanie pomocou filtrov alebo pomocnou tabuľkou s odstránenými duplicitami, kde si vytvoríš číselník mien a do originálu si privoláš k menám funkciou VLOOKUP príslušné čísla a pod)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny