Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problem zo scanovaním novinka - HP PageWide MFP P57750 XC

Ahojte,

Prvy krat riesim problem ktory vlastne ani nieje moj problem.
Spravujem siet a PC v jednej firme. Zakupili si dve nove velke kopirky HP PageWide MFP P57750 XC (bez konzultacie somnou) na ktore este ani nieje poriadna podpora na oficialnych strankach.
Nejaka firma cez ktoru to kupili im to tam dodala a nainstalovala na vsetky PC ktore budu kopirku pouzivat.
Tlaciaren je v sieti pripojena cez WiFi singnal je silny router je par metrov. Zacali sa ale problemi ze im nejde scanovat, tlacit ide. Ked vypnu zapnu kopirku tak scanovat cez program ktory maju v pc chvilku ide a potom im to zase nejde no proste nefunguje to spolahlivo. Podotykam ale ze ked im nejde scanovat tak vtom case tlacit ide cize som vylucil nejaku vadu na sieti. Pocitace su cez kabel vo switchy siet nijako nehapruje vsetko im funguje.
Pan ktory im to tam instaloval uvalil celu vinu na mna ze NIECO je zo sietou, ze on ma tlaciarne vo vela firmach a funguje mu to (samozrejme som sa zamyslel co znamena vela ked to je novinka). Odvolaval sa ze v inych firmach to ma na IPv6 a ze to funguje v nasej firme je ale IPv4 ale osobne pochybujem zeby to malo mat nejaky vplyv.
Otazka na Vas znie, moze mat na nefunkcnost scanovania vplyv podla neho NEJAKY problem v sieti ak sa ludom normalne da tlacit tym padom je connect ok?

Dakujem za rady ci to mam vnimat ako moj problem alebo nech si to riesia ako reklamaciu u pana ktory dostal za instalaciu zaplatene.
Operacne systemy su win7 a win10
Změna kategorie, původně: Hardware (Kurt)

Předmět Autor Datum
Ty spravujes tu siet, instalacia sa mala diat za tvojej pritomnosti. Takto sa mozes branit, ze ten c…
shiro 07.09.2016 15:14
shiro
Podivné praktiky,ty jako správce sítě odpovídáš za vše co na síti je připojené. Jak je možné,že to t…
kozakl 07.09.2016 15:16
kozakl
Ano doteraz to tak bolo ze vsetko co sa tykalo PC komponentov som kupoval a riesil ja ... Tieto tlac…
flash00 07.09.2016 15:24
flash00
Ano doteraz to tak bolo ze vsetko co sa tykalo PC komponentov som kupoval a riesil ja ... Tieto tlac…
shiro 07.09.2016 15:37
shiro
Kabel určitě zkuste. Právě tak nastavte tomu krámu statickou IP, nebo udělejte rezervaci v konfigura…
Kurt 07.09.2016 15:46
Kurt
Nastav pevnú IP a spoj iba z jedným PC káblom. Skenuje ? Spoločná tlačiareň pripojená cez WiFi :-D
sakraforte 07.09.2016 15:31
sakraforte
Něco podobného jsem řešil. Nešlo by natáhnout k tiskárně kabel? Problém HP tiskáren je, že když se u…
Rce 07.09.2016 15:33
Rce
pevnu ip ma nastavenu aj na wifi to nastavil ten chlap priamo v tlaciarni a ja som to poistil na MAC…
flash00 07.09.2016 15:48
flash00
2 hodiny jim v praxi musí stačit, pokud to nejsou úředníci. Připojovat takové zařízení přes WiFi je…
Kurt 07.09.2016 15:51
Kurt
Pevná IP v tiskárně je houby platná, jestli není též pevná v routeru. To ti ten tajtrdlík lezl do na… poslední
Rce 07.09.2016 16:16
Rce

Ty spravujes tu siet, instalacia sa mala diat za tvojej pritomnosti. Takto sa mozes branit, ze ten clovek ktovie co robil, ak na neho nik nedohliadal. ipv6 vs ipv4 by som neupodozrieval. ze to jemu ide je pekne...ale nech vysvetli preco to nejde u vas. instaloval to v prostredi ktore nepozna, takze nemoze tvrdit ci je daco dobre ci nie.

Ked uz, skorej sa zameraj na to skenovanie - ci skener je stale detekovany, pingnutelny cez siet a pristupny, ked to vypadne. Alebo ci zmizne komplet, v LAN nieje a sw ho nedetekuje, preto to neskenuje. updatni firmware. skus to prepojit LAN kablom, miesto wifi.

Skus to aj opacne - nastav skenovanie do zdielanych adresarov na prislusnych pc a uzivatelia si budu skenovat veci cez ovladaci panel skeneru. Vo svojom pc si potom uzivatel najde PDFko alebo uz aky format nastavis. A posielat do svojej zlozky. Takto sa bezne nastavuju sietove skenery pre viacero ludi. Nie tak ze si kazdy spusti program, zabehne tam dat papier, vrati sa, naskenuje, a potom ho zase ide stadial zobrat...kravina.

Podivné praktiky,ty jako správce sítě odpovídáš za vše co na síti je připojené. Jak je možné,že to tam samovolně nainstalovali ? Kdo je pustil do serverovny a kdo nastavil server ? Nějaký problém v síti ti nikdo takhle nemůže diagnostikovat. I ty OS 7 a 10. I to je zřejmě lidová tvořivost.

Ano doteraz to tak bolo ze vsetko co sa tykalo PC komponentov som kupoval a riesil ja ... Tieto tlaciarne nikto somnou nekonzultoval, zrejme si len zavolali nejakeho obchodaka ktory im predal uplnu novinku a nejaky Pan ktory vie instalovat programi im to prisiel nainstalovat. Mne volali len ze nejde scanovat ze pan povedal ze asi je nieco zo sietou :) krasa

Ono ten program co im tam nainstaloval do PC tak ten komunikuje zo scanerom ked si na ovladacom paneli na kopirke zvolia svoj PC tak im to scanuje priamo do pc. Chvilu to ide a potom ze im to uz nekomunikuje a nenascenuje to ani cez ten ovladaci panel na kopirke ked zvolia svoje PC.
Na kazdom pc mam ale vypnute zdielanie suborov a priecinkou v nastaveni sietovej karty ale to by nemal byt problem kedze im to obsluhuje SW od HP a chvilu im to funguje.
Moze to mat fakt vplyv ked to prepojim cez kabel? Lebo v dobe necinnosti scanneru kopirku normalne pignem dokonca viem otvorit aj jej webove rozhranie, ide aj tlacit ...

Ano doteraz to tak bolo ze vsetko co sa tykalo PC komponentov som kupoval a riesil ja ... Tieto tlaciarne nikto somnou nekonzultoval, zrejme si len zavolali nejakeho obchodaka ktory im predal uplnu novinku a nejaky Pan ktory vie instalovat programi im to prisiel nainstalovat. Mne volali len ze nejde scanovat ze pan povedal ze asi je nieco zo sietou :) krasa

Tak ich posli do ...vies kam...,a nech im to riesi ten mudrak co to cele vymyslel. nabuduce si takuto kravinu nedovolia. Vas sef o tom vie? Ak o tom ani nevie co sa mu deje pod zadkom, tak je to este vacsi fail.

Ono ten program co im tam nainstaloval do PC tak ten komunikuje zo scanerom ked si na ovladacom paneli na kopirke zvolia svoj PC tak im to scanuje priamo do pc

Toto by malo ist aj bez nejakeho softu, priamo z ovl panelu toho skenera skenovat do prislusnej sietovej zlozky na prislusnom pc. Skus to tak, nacisto, bez nejakeho softu, ako som popisoval vyssie.

Ak by bol problem len v nejakom paskvil programe od HP ktory sa da obist, tak sa na neho proste vykasli a mas hotovo. Ovladace ci software od HP je v dost vela pripadoch strasny bordel.

Něco podobného jsem řešil. Nešlo by natáhnout k tiskárně kabel? Problém HP tiskáren je, že když se uloží do spánku, tak se scanner přes WiFi neprobere. Jen tiskárna. Přes kabel je scan bez problémů. Tuhle konkrétní tiskárnu neznám, nejde někde v ní nastavit (mívá WEBové rozhraní) aby nešla chrápat? Když si to koupili sami tak ať jim to žere furt proud. Bacha, stejně i v routeru lze nastavit šetření energií, to také vypnout ať to jede na plnou páru furt.

//Edit: Jak píše kolega, předpokladem (i před kabel) je pevná IP!! Nejlépe v DHCP v routeru nastavit aby tam rval pevnou IP podle MAC.

pevnu ip ma nastavenu aj na wifi to nastavil ten chlap priamo v tlaciarni a ja som to poistil na MAC v routry, bohuzial na tejto tlaciarni sa da nastavit "prepnut do pohotovstneho rezimu" max na 2h ...
Skusim to teda prepojit kablom a uvidim ci to pomoze ako vravis

Pevná IP v tiskárně je houby platná, jestli není též pevná v routeru. To ti ten tajtrdlík lezl do nastavení WiFI? To je ještě na živu? Máš řvát ty, že od teď za nic nemůžeš ručit, kdoví co tam napáchal.

Jo ještě mne napadlo, ta tiskárna má dvě Wifiny v sobě, jedna jako klient, když se tváří jako by dřepěla někde na síti a též wifi jako AP kdy se k tomu může připojit klient třeba z mobilu. Není v tom zmatek? Obojí funguje zároveň a mohlo by se to porvat. Já to nastavoval obvykle tak, že tiskárna a scanner je klient na místní wifi síti. AP v tiskárně je lepší vypnout, protože i z mobilu by mělo jít tisknout a scanovat i přes místní wifi síť, AP tiskárny je proto, když leží někde na skříni bez místní sítě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru