Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Pomoc se vzorcem v google spreadsheetu

Ahoj,

posledni dobou mivam nekdy dost prace s tabulkami, vymyslenim vzorcu apod. Takze bych se chtela zeptat, jestli je tu nekdo, kdo umi pracovat s google tabulkami na pokrocile urovni a mel by cas se se mnou obcas (neni to zas tak casto, jednou za nekolik tydnu) mrknout na neco, s cim si nebudu vedet rady. Ja vim, ze se muzu zeptat i tady (coz ostatne hned take udelam), ale nekdy je fakt jednodussi moct se zeptat konkretniho cloveka nebo si s nim k tomu sednout :-)

Kazdopadne aktualni dotaz:

Google tabulky.
Mam list 1, v nem sloupec A se seznamem jmen.
Pak mam list 2, v nem sloupec A se seznamem jmen a sloupec B s textem "Ano" ci "Ne".

Potrebuju funkci, ktera mi zjisti, zda jmeno napr. v bunce A1 v listu 1 je stejne jako nektere ze jmen v listu 2 ve sloupci A, a pokud ano, tak jeste zjistit, zda je ve stejnem radku jako to jmeno ve sloupci B odpoved "Ano".

Cili konkretni priklad: na listu 1 je Jan Novak v bunce A2 a ja potrebuju vedet, jestli je i na listu 2 a jaka hodnota je vedle nej ve sloupci B. Jenze na listu 2 uz muze byt treba v bunce A30. Pomoci funkce vlookup si umim zjistit, jestli v tom seznamu ten Jan Novak je nebo neni. Ale uz nevim, jak zjistit, jestli v bunce vedle nej je "Ano" nebo ne. Kdyz nevim, ve kterem radku ve sloupci A ten Jan Novak je, tak nevim, jak se mam zeptat na vedlejsi bunku.

Jde neco takoveho udelat, nebo uz je to nad moznosti tabulkovych procesoru?

No. Nevim, jestli to je pochopitelne :-D Pokud ne, tak rada upresnim.

Diky.
A kdybyste nekdo byli ochotni obcas privatne (skype/fb/osobne) vypomoct s nejakym podobnym dotazem, tak dejte vedet. Brnakum nabizim pozvani na pivo ci jiny napoj dle jejich vyberu, ostatnim bude asi muset stacit podekovani. Nebo si muzou ten vylet do Brna udelat :-)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny