Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem GMAIL a další emaily s velkou kapacitou - pokus o srovnání

Prosím zkušené uživatele gmailu o rady, jak pracovat s emaily na webu :-)

1) Je možno přejmenovat archivované emaily? Tj. upravit jejich předmět? Jestli ano, jak?

2) Je možno změnit řazení emailů volitelně podle předmětu / data ? Outlook Express to dávno umí. Předpokládám, že gmail taky, ale nevím, kde to nastavit.

3) Je možno upravit si zobrazení emailů v řádkovém přehledu (podobně jako v O.Expressu), jak široké pole má být k dispozici pro předmět, datum, jméno atd.?

Všichni vychvalují gmail, tak jsem si jej konečně taky pořídila a učím se s ním pracovat ;-) Štítky (labels) už používám. Děkuju předem za odpovědi a trpělivost :beer:
Změna předmětu, původně: GMAIL - řazení a přejmenování emailů?
Následující odpovědí se téma posunulo jiným směrem, tak upravuju i nadpis původní otázky (fromM2U)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Záleží na každém, co mu vyhovuje. Pokud vím, ani jeden z uvedených bodů v ajaxovém rozhraní GMailu n…
Ynd0r 09.09.2007 21:17
Ynd0r
Jednoduchost Gmailu se po čase ukázala jako geniální. Všechno funguje, jak má, práce se štítky se za…
Eva_M 09.09.2007 22:51
Eva_M
Ještě jsem zapomněl zmínit specifický způsob práce s "konverzacemi", bez kterého bych taky nemohl ží… poslední
Ynd0r 10.09.2007 12:25
Ynd0r

Záleží na každém, co mu vyhovuje.
Pokud vím, ani jeden z uvedených bodů v ajaxovém rozhraní GMailu nejde.
Ze začátku jsem se taky díval na Gmail s nedůvěrou, ale rozhodl jsem se dát mu šanci. Předtím jsem používal Outlook i Outlook Express, Thunderbird, The Bat... a jako freemail Centrum, o kterém mluvíš. Původně přes IMAP4, ale pak se ukázalo, že je pro mé účely lepší používat přímo webové rozhraní.
Asi rok jsem provozoval paralelně Centrum a Gmail: Gmail vyhrál na celé čáře. Hlavně mě štvalo, že mail forwardovaný z mé emailové adresy současně na Gmail i na Centrum dorazil na Gmail okamžitě, ale na Centrum až za půl hodiny. Taky rozhraní Centra bylo o poznání těžkopádnější a nespolehlivější než to Gmailové. Nicméně doteď používám Centrum jako backup - a to jejich nové (beta) rozhraní se mi docela líbí.
Jednoduchost Gmailu se po čase ukázala jako geniální. Všechno funguje, jak má, práce se štítky se zaryje pod kůži tak, že klasické složky by všechno jenom komplikovaly. Základem je pravidlo "Inbox má být vždycky prázdný". To jsem vyčetl v nějakém článku "50 bodů jak správně používat Gmail" (nebo nějak podobně se to jmenovalo... zatraceně užitečný článek). Jakmile přijde nová pošta, okamžitě oštítkovat a kliknout na "Archive". A nic nemazat, vyjma složky "Spam" samozřejmě.
Nevím, jestli to umím nějak inteligentně vysvětlit, ale prostě od té doby, co používám GMail, tak poštou zabiju mnohem míň času a přitom v ní mám větší pořádek než dřív. A ty dvě věci jsou pro mě rozhodující.
Jako důležitý bonus má Gmail skvělého klienta pro javové telefony. A samozřejmě taky webové rozhraní pro mobilní zařízení.

P.S. Pokud vím, existují nějaké pluginy do Firefoxu, které rozšiřují možnosti GMailového rozhraní... ale nepamatuju si, co všechno dělají, protože mně to stávající rozhraní vyhovuje.

Jednoduchost Gmailu se po čase ukázala jako geniální. Všechno funguje, jak má, práce se štítky se zaryje pod kůži tak, že klasické složky by všechno jenom komplikovaly.

Dane, děkuju za obsáhlé vysvětlení. Zkusím si na gmail zvyknout ;-)

To jsem vyčetl v nějakém článku "50 bodů jak správně používat Gmail" (nebo nějak podobně se to jmenovalo... zatraceně užitečný článek).

Hledala jsem ten článek, ale zatím se mi to nepodařilo. Můžeš prosím uvést podrobnější info, jak bych ho našla? Byl v češtině nebo v angličtině?

Ještě jsem zapomněl zmínit specifický způsob práce s "konverzacemi", bez kterého bych taky nemohl žít - a který je v GMailu tak automatický a intuitivní.

Zmiňovaný článek jsem už bohužel taky nenašel.. nějakou dobu jsem odkaz skladoval, protože byl fakt poučný, ale už je to dávno.
Našel jsem něco trochu podobného, jen podstatně méně podrobného: http://www.downloadsquad.com/2006/11/15/five-simple -rules-for-keeping-an-empty-inbox/

A ještě nejaké další drobné postřehy, ale to už jsou spíš blbosti, kterých najdeš sama všude plno:
http://www.downloadsquad.com/2006/11/13/gmail-mute- ignore-the-thread-that-wont-die/
http://steveobd.blogspot.com/2007/08/using-gmail-ef fectively.html
...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru