Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štítky ve Wordu nebo Excelu

Dobrý den,
řeším problém s vytvářením štítků. Mám seznam položek v Excelu a potřebuji na štítek o daném formátu vytisknout zvolené informace. a na seznam se budnou stále přidávat nové položky. Ve Wordu jsem si pomocí hromadné korespondence vytvořil štítky, ale spíš by se mi línil mechanismus, který by to vyplnil pouze na jednu A4 a postupně načítal data z toho Excelovského souboru a ideálně aby si pamatoval, kde skončil. Najde se tu někdo takový, kdo ví co s tím a jak? :)

Předmět Autor Datum
Ja to robím tak, že v jednom hárku Excelu mám databázu, na ktorú sa odkazujem z iného hárka, kde sú… poslední
robert13 12.12.2017 09:23
robert13

Ja to robím tak, že v jednom hárku Excelu mám databázu, na ktorú sa odkazujem z iného hárka, kde sú riadky a stĺpce rozložené tak, aby tlačili do presných pozícií papierového štítkového hárka 8x3, pričom každý štítok má niekoľko riadkov, obsahujúcich údaje z príslušných stĺpcov databázy.
Tomuto štítkovému hárku Excelu ovládam (ovládacím prvkom "SpinButton") obsah jedinej pomocnej bunky, ktorá predstavuje číslo dávky (24 štítkov) z databázového hárka.
Z hodnoty tejto pomocnej bunky sa prostredníctvom funkcie INDIRECT (NEPŘÍMÝ.ODKAZ) odvodí obsah každého jedného štítka v celej dávke 24 štítkov.
Dávku tlačím ovládacím prvkom "CommandButton".
Súbor si pamätá, kde skončil, keďže pomocná bunka obsahuje uložené "číslo posledne navoleného archu" štítkov

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru