Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Formulář v Excelu rozevírací pole

Hm, tak to máte veselé (aj keď nevylučujem, že pri podobnej analýze by sa vyskytlo čosi aj u nás ale aby bolo 7 miest s rovnakým názvom, každé v inom okrese (kraji) to je šialenstvo.
Každopádne aj keby to Excel priradiť (pod podmienkou, že vieš, že zo zoznamu 7 totožných Albrechtíc vieš, koľkáte máš vybrať ale je to šialené) jednoznačne odporúčam dať do názvu mesta ešte nejaký rozlišovací znak. Proste neexistuje, aby tam boli 2 rovnaké mestá. T.j. v rozbaľovacom zozname musí byť každý názov mesta iný! U Adamova som Ti naznačil cestu, prvých pár ďalších, ktoré treba rozlíšiť, som Ti označil červenou...
A dopúšťaš sa ďalšej nepresnosti - tvrdíš, že sa jedná o zoznam miest a okresov.
Ako sa tak na to pozerám, nejde náhodou o zoznam miest a krajov? Jedná sa o kraje, len Ty si si ich premenovala na okresy???
To akože Ti za to množstvo času, ktoré Ti venujem, nestojí za to byť dôsledná? Vnášaš chaos do chápania, čo vlastne chceš!!!

Za ďalšie:
Na kieho riť je tam stĺpec G s hlavičkou "Vek" ?!?!
To nemyslíš vážne, že ešte aj ročník chceš vyhľadávať rozbaľovacím zoznamom?!?!?!

Za ďalšie: Očividne si si zvolila cestu verzie 1. Ja uprednostňujem verziu 2, ktorou sa uberám. V tom zmysle som Ti upravil priraďovanie miest ku kraju kódom. Ty si ako zdroj pre rozbaľovací zoznam kraja použila kompletný rozsah pridelených (pôvodných) názvov krajov?!?! S miliónmi duplicít v zozname?!?! Na to je tá druhá - pomocná tabuľka: Kód kraja - Kraj

Takže: Vyhadzujem zbytočný stĺpec "A", následne prvé dva stĺpce budú predstavovať Mesto a Kód kraja. Ďalšia dvojica stĺpcov je Kód kraja a Kraj a nasleduje trojica stĺpcov Pohlavie, Funkcia, Kategória.
Vek RUŠÍM!!!

Ostatné stĺpce, kde som Ti predvádzal varianty, tam nemajú čo robiť, už len zavadzajú!

Skús...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny

loading...