Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Je sestava ok? - herní PC s dobrou schopností multitaskingu při práci

herní PC s dobrou schopností multitaskingu při práci

Ten Ryzen by jsi rovnou mohl osadit podstatne vykonejsi generaci Ryzenu 3600 na misto Zen+ a grafickou kartu jestli chces neco obstojnejsiho na delsi dobu tak alespon RTX2060 na misto RX590 kterou v nekterych pripadech dohoni i pretocena RX580.

CPU a GPU. GPU chci od AMD, protože mám Freesync herní monitor

FreeSync nefunguje jen exluzivne pod AMD, a muzes ho vyuzit (adpative_Sync) i u nekterych grafickych karet Nvidia nebo i (s minimalni normou GCN 1.1.) Intel.

protože Intel nabízí lepší výkon pouze na 1 jádro, který vskutku asi nevyužiju

To ano, ale on tech jader ma nekolik. Jiz nekolikrat jsem videl, ze to lidé prirovnavaji jen k vykonu "Single Core", ale ten vykon je pak nasoben poctem x "?" cores. Proto (jen fiktivni priklad) muze CPU A s 4 x Core podat stejny vypocetni vysledek jak CPU B s 6 x Cores.
Na Single Core aplikacich je to zobrazeno hlavne pro presnejsi mereni a ukazku vykonu. Ryzen ZEN2 si v tomo smeru hodne polepsil. Intel ma vsechny Cores stejne vykoné né jen prvni az na vyjimku modu TURBO kde dle potreby dochazi k narazovému zvyseni frekvence jednotlivich jader pri urcitych Hz pro jednotlivé srdce.
* Kuprikladu CPU ? od Intel ma zakladni takt 3Ghz, stejny vykon pro vsechny Cores. Pri potrebe vysiho vykonu Turbo dokaze po nejakou urcitou dobu zvysit Hz nekterych cores az do mozné spicky, stropu. 3Ghz zakladni takt, stejny vykon pro vsech x6 Core, pak aplikuje vysi frekvenci 3.4Ghz pro x4 Core, 3.6 x2 Core 3.8Ghz 1x Core. Ale jinak ma Intel vsechny Cores stejne vykoné, né jen jedno.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny