Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Slabé fps u Steam her.

Cau,poridil sem si novej PC ( GTX 1060 6GB), i5 6400 2.70GHz,16GB RAM.
Ale mam problem u hrani her na Steamu,vsechny hry jako kdyby meli nejakej lock na FPS,nejvic mi to vytahne na 130. Nic extra nehraju jen Counter Strike Global Offensive.
U Witchera 3 ktereho mam koupeneho na GOG launcheru zadny problemy nemam.. Vsechno jede jak ma. Tak stejne i nove Call Of Duty MW,vsechno v poradku. Apex Legends na Originu taky bez problemu.
Jakmile zapnu neco na steamu tak vsechno maximalne 120-130 a pada to i na 70.
Nevi nekdo nejaky rady? Vsechno sem povypinal,zkousel dat vsechno na low.
Procesor atd. bezi naprosto normalne zadny prehrivani.
Drivery vsechny up to date.
V nastaveni sem nic nenasel a co slo sem nasel v diskuzich to jsem zkusil. Bez vysledku.
Kdyby nekdo mel podobnou zkusenost a vi co a jak tak budu rad za pomoc.
Diky moc!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Debata pobavila. Vskutku. 1) Jak že se poznává rozdíl mezi 60 a 120 FPS na 60 Hz monitoru? :-D To s…
mlok8 19.01.2020 14:52
mlok8
Váš příspěvek také pobavil. 1) Jen se to naučte, otevřete si FPS hru a klidně se jen otáčejte. Lépe…
Railee 19.01.2020 17:25
Railee
Ne drahoušku, nemáš jak poznat víc jak 60 FPS na 60 Hz monitoru, to je jen tvoje zbožné přání :-) Ne…
mlok8 20.01.2020 00:14
mlok8
Myslel jsem si, že zachováme aspoň trochu respektu, ale když nechceš, fajn. Na tvoji úroveň nepůjdu,… nový
Railee 20.01.2020 00:49
Railee
Mločku mločku... opet tu dokazujes svoji absolutni neznalost jakekoliv problematiky. Dalo by se rici… poslední
CalebCox 21.01.2020 22:01
CalebCox
já od tý doby co jsem přešel na notebooky hraju všechny hry na 30, i když jsem zrovna na stolním, je… nový
Sempron 21.01.2020 13:17
Sempron
Přirozeně, na nb i když máš 144 Hz panel, tak ještě větší drtivá většina lidí to nepozná. Většinou t… nový
mlok8 21.01.2020 18:20
mlok8

Debata pobavila. Vskutku.

1) Jak že se poznává rozdíl mezi 60 a 120 FPS na 60 Hz monitoru? :-D To se chci naučit. Nehledě na to, že jen zlomek naší populace pozná rozdíl mezi 60-120 FPS, natož třeba mezi 60 a 144. Už bylo X studiemi dokázáno, že 24 FPS bere oko jako plynulý obraz, u PC her se nám trochu zdá, že se to trhá. 60 FPS je standardizovaný formát, který dokáže většina naší populace rozpoznat.

2) Pan Railee si tu plete pojmy "odezva" a "snímkovací frekvence" což je velmi smutné. Asi by mu měl někdo vysvětlit, že se jedná o 2 rozdílné věci.

3) Taky mi to připadá jako ubohé honění se za číslíčkem na FPS metru. Podle mě pokles FPS má cenu řešit až když jsou FPS nižší, než dokáže zobrazit monitor. Taktéž existuje hromada studií, která dokázala, že pocit lepších FPS je pouze placebo a člověk to při vypnutém ukazateli není schopen poznat.

Ve finále nevím, na co chceš radu. Pleteš tu nepodložené bludy a vyskytují se tu blbosti, jako že by 60 Hz monitor mohl zobrazit víc FPS.

Jelikoz je CS:GO vysoce kompetitivni zalezitost a beru tu hru velmi vazne,tak pokles z 350fps na 120fps je na ocich velmi znat,kazdy kdo hraje tak ty fps proste cejti.Ten komu jsou jedno,jsou jedno.

To je bullshit jako prase :-D Pokud nemáš monitor, který ti je schopen zobrazit 350 FPS (jako že nemáš), tak nemáš rozdíl jak poznat. Jedná se jen o egoistické honění za číslíčkem a otravování zde na poradně, kde lidi chodí se seriozními dotazy.

Váš příspěvek také pobavil.

1) Jen se to naučte, otevřete si FPS hru a klidně se jen otáčejte. Lépe ale jděte do hry. Jednou s 120 fps, podruhé s lock na 60. Pokavaď rozdíl neuvidíte, to není chyba ani tazatele ani mě. Studiemi bylo dokázané všechno možné, kolikrát se to do pár měsíců změnilo. Na "američtí vědci..." nehraju. Ano, samozřejmě to nějakou myšlenku má, ale výjimka potvrzuje pravidlo.

2) Ano, možná jsem to špatně podal. Technicky je to však i odezva. Pokavaď hra jede na 60 fps, tak i veškeré inputy do hry se obnovují každých 1/60 vteřiny. Pokavaď hra jede na 120 fps, obnovovací doba se zkracuje na 1/120 vteřiny. Tím se technicky i zmenšuje odezva. Sám jsem i psal, že monitor to nezobrazí, ale na input lagu je to znát. Doporučuji nevyjímat jen části věty, které se Vám hodí.

3) Honění možná pro Vás, někdo to vidí a pozná. Podle Vás to vidět není. Řešit to má smysl už, když ty fps kolísají. To je totiž vidět i více než samotná nízká fps. Drop z 350 na 120 je vidět kdykoliv, protože to většinou znamená, že aby takový drop nastal, v jednu chvíli snímky prostě chybí úplně a to už prostě vidět je na čemkoliv.

Jako otravování mi přijde Váš příspěvek, který vlastně nepřináší žádné řešení, akorát rýpání do ostatních a ohánění se "studiemi" a tím že to Vy nevidíte... Pokavaď k tématu nemáte co říct, prostě ho ignorujte.

Ne drahoušku, nemáš jak poznat víc jak 60 FPS na 60 Hz monitoru, to je jen tvoje zbožné přání :-) Nejsi náhodou ten, co tu minule blekotal o Matrixu? Uvažováním jsi dost blízko. S PC pracuji déle, než ty taháš kačera na tomhle světě. Nikdo neví vše a ani já ne a mám v některých odvětvích velké mezery, někde tomu naopak dost rozumím. Pokud tu chceš ale zpochybňovat základní znalosti, patříš do blázince, ne na PC poradnu :-)

1) Na "americké vědce" nejedu. Opírám se o studie probíhající už od 90. let po celém světě, které každá jedna vedle druhé říkají to samé: vidění obnovovací frekvence a její rozlišování je velmi subjektivní, ačkoliv v průměru drtivá většina lidí na tomhle světě rozezná rozdíl mezí 30 a 60 FPS ale mezi 60 a 120 už ne. Chápu, že se neorientuješ v akademických kruzích ale nechovej se jako babka na vesnici "u čeho jsem nebyla, to neexistuje", působí to přinejmenším trapně :-)

2) Ne, to vážně není odezva, máš silné nedostatky v téhle oblasti, které si dokázal dalším komentářem :-) Odezva je odeslání onoho obrazu z počítače do monitoru a čas, kdy monitor tento obraz ukáže. Je jedno jestli to je 60 nebo 120 nebo 3 600 000 000 snímků za sekundu. Odezvu výrobce neuvádí v závislosti na 1 snímku.

3) Snímky nechybí, už nahoře jsem uvedl, že člověku stačí k plynulému obrazu 24, resp. 30 FPS. To, že ti dropnou FPS ve hře, jen znamená, že tam je méně vyplňujících sub-snímků, které vyplňují pouze hlavní snímky, které se zobrazují vždy primárně. FPS drop se počítá podle toho, na jaké FPS je hra dělána. Hry se dělají ve standardizovaném formátu 30 FPS, občas i 60 FPS.
A znovu k té absurdní tezi, ne, na 60 Hz monitoru vážně neuvidíš pokles mezi 350 na 120 FPS. Nemáš jak. Pokud ti to pořád nedošlo, doporučuji si jít udělat nějaký kurz či studovat školu. Jestli by tvoje ego utrpělo, zkus si alespoň přečíst něco jiného než Wikipedii :-)

Suma sumárum jsi klaun, který si myslí, že s anonymizerem tu může rozdávat moudra a nikdo se mu nevysměje. To samé doporučím tobě, pokud o daném problému nic nevíš, bude pro příště lepší, aby si radši ten komentář ani nepsal. Tuto debatu mezi námi končím, hádka s někým, kdo si plete odezvu a obnovovací frekvenci, je vážně pod moji úroveň :-)

Myslel jsem si, že zachováme aspoň trochu respektu, ale když nechceš, fajn. Na tvoji úroveň nepůjdu, dokazovat "znalosti" věkem tu nebudu a posílat tě do blázince taky ne.

1) Teorií "u čeho jsem nebyla, to neexistuje" se oháníš ty, ne já. To že to většina a ani ty nevidíš, neznamená, že to nevidí nikdo. Takže trapně tu působíš ty, když tvoje vlastní argumenty jsou vlastně proti tobě. Zatím jsi neřekl vůbec nic za sebe, jen za studie.

2) Je mi vlastně vcelku jedno jak se tomu říká. Neschovávám se tu totiž za teoretické pojmy, takže dost možná nazývám věci špatnými jmény. Ale tu odezvu jsi furt nepochopil. U zatím všech FPS her, které jsem kdy hrál, se s FPS obnovoval vždy celý klient, takže i veškeré inputy. Input mezi snímky se sice grafiky zobrazí vždy až na tom dalším framu, ale technicky se provede již dříve. To myslím "odezvou". Ty jsi stále nepochopil, že vše není jen o monitoru.

3) Jak fungují FPS vím. Ale pokavaď chci z průměru 100 udělat 80, neudělám ho z čísel 80+.

Děkuji za starost o mé ego, ale neboj, na náhodném návštěvníkovi poradny, co sice zná teorii jak básničku, ale prakticky nevidí ani na špičku nosu, fakt neutrpí. A nezapomeň mi tam zase hodit mínusko, kačere... pardon, mloku. :-)

--- Moderátorům se omlouvám, dále se k tomuto nebudu vyjadřovat. Nemá smysl se hádat s jedincem, jehož cílem není dokázat pravdu, ale dokázat jak jsou ostatní blbí, jen on je letadlo. ---

Mločku mločku... opet tu dokazujes svoji absolutni neznalost jakekoliv problematiky. Dalo by se rici ze mas mezery mezi mezerama...

A mimochodem, je to vlastne k tematu, dockam se alespon jednoho odkazu na eshop ktery nabizi pocitace s, cituji tva slova: "3letou garanci FPS u pozadovane hry"... Google zadny takovy nezna, tak bych se s dovolenim nechal poucit

Přirozeně, na nb i když máš 144 Hz panel, tak ještě větší drtivá většina lidí to nepozná. Většinou to má 15-17 palců a tam jsi rád, když se to neseká, další kvalitu u nb obvykle neřešíš. Mám na nb právě onen 144 Hz panel a ačkoliv rozeznám normálně na monitoru rozdíl mezi 30 a 60 FPS, na nb nevidím rozdíl ani mezi 30 a 144 FPS. Spousta lidí v mém okolí to samé. Bullshity psané autorem výše jsou prostě jen k smíchu a nějaké čtení více FPS než 60 na 60 Hz monitoru také. Na PS a Xbox se roky dělaly hry jen na 30 FPS a nikdo s tím neměl žádný problém, najednou se to u některých her zvedlo na 60 a sotva si toho někdo všiml, když si nepřečetl zprávu o tom. To jen zdejší "všechnovím" puberťáci s anonymizerem asi vědí vše :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru