Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel: rozevírací seznam s předvolenou hodnotou

Díky, tohle je nejpohodlnější řešení (pokud bych začínal od nuly a nechtěl mít listy "zaneřáděné" pomocnými věcmi.
Ověřoval jsem si to teď několikerým otevíráním a ukládáním postupně v 2007 a2019.

Složitější to budu mít tam, kde už mám (rok 2020) zaplněn daty, tam budu muset v 2019 provést to pojmenování rozsahu, ale až od prvního prázdného řádku, protože prostým kopírováním vzorců + ověřování dolů bych přepsal hodnoty, které jsou z defaultu změněny. To mi až tak nevadí (že nezačnu od prvního řádku, protože zadaná data jsou vždy dogma a už se následně nemění.

Akorát mi tedy není jasné, proč mi to (zdroj pro ověřování je na jiném listu a není pojmenován) v 2007 roky fungovalo a pořád funguje, proč to funguje i v 2019 - ale když to v 2019 uložím, v 2007 to nefunguje.

Asi vyřešeno.

A ještě jedna zajímavost. V 2007 má soubor 4,2MB. Otevřu jej v 2019 a bez jakýchkoliv změn uložím, má pak 4MB. Otevřu jej v 2007 a beze změny uložím - a má zase 4,2MB.

Nasírá mě ta divná kompatibilita mezi verzemi Excelu. Pochopil bych, kdybych v v 2019 použil funkci, kterou 2007 nezná (IFS ?). Asi se formát xlsx, xlsm atd. postupně mění, možná optimalizuje, ale dřívější verze Excelu si pak s tím neumí poradit.

Bohužel nemohu tak náhle přijít na 2019 kompletně, musím to postupně vše ověřovat. Jasně, udělat si nějakou tabulku, kde sečtu čtyřem kočkám nohy, tam problém nebude, ale ty moje "velko-aplikace" problémem jsou. Za všech okolností musí být funkční - a nemám čas a chuť riskovat, že se něco pokaká, nemám stovky hodin, abych všechno psal od nuly a další stovky hodin, abych tam pak rval data odjinud. Takže dnes u nás pořád vede 2007, v poměru 3:1. V srpnu, pokud vše půjde podle plánu, bych to změnil na 2:2. Více ne, protože záložní počítače jedou na W7/Pro a tam 2019 nechodí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny