Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Excel: rozevírací seznam s předvolenou hodnotou

Prikladám Ti ukážkový súbor, kde som kvôli otestovaniu nastavil prípustný rozsah riadkov od 10 do 20 (v kóde v predchádzajúcej odpovedi som to nastavil po Tebou uvedený riadok 5000)
Napĺňanie "defaultami" som nechal podľa Teba v stĺpcoch D, K a U (tam prídu aj príslušné rozbaľovacie zoznamy) a teda ako testované stĺpce som dal vždy stĺpec pred nimi (pričom, samozrejme, to tak vôbec nemusí byť, ale podľa toho si musíš potom opraviť aj jednotlivé prípady Case. Napríklad ak sa má hodnota v stĺpci D naplniť podľa obsahu bunky v stĺpci A, tak namiesto Case 3 budeš musieť mať Case 1).
Case Else je miesto pre úkony, ktoré sa majú vykonať v prípade, že Target je síce v povolenom rozsahu riadkov, ale nie je ani v jednom zo stĺpcov ošetrených jednotlivými Case-mi.
Pozor! Obsah testovaných buniek môže byť napĺňaný len individuálne (nemôžeš vkladať naraz viac hodnôt, či už cez CTRL+ENTER, alebo kopírovaním oblasti a rovnako nemôžeš mazať naraz viac ako jednu bunku). Dá sa síce aj to ošetriť cez Target.Count ale už by kód geometricky narastal...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny