Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Neuznaná reklamace

Ahoj, prosím vás poslední cca dva měsíce řeším problémy s grafickou kartou Sapphire Radeon PULSE RX 5600 XT 6G, 6GB GDDR6. Ve zkratce po dubnovým updatu Windows, PC nefungoval, když byly nainstalovaný ovladače karty. Byl to koloběh instalace ovladačů- modrá smrt- přeinstalování Win- instalace ovladačů- pád do modrý smrti... řešila jsem to s podporou AMD, poslali mi spoustu různých postupů, nový ovladče, starý, updatovanej Win, stará verze Win. Prostě všechny možný kombinace včeho a nic ,vždy stejnej výsledek s tim, že na jinym PC to dělalo taky. Takže to uzavřel is tim, že je chyba v kartě a mám jí reklamovat. Odnesla jsem jí tedy k reklamaci, při převzetí si všimli lehkýho prohnutí u DP (nikdy jsme to nepoužili, vždy bylo zapojení přes HDMI) a dneska mi přišlo vyjádření neuznaný reklamace s odůvodněním- Uvedenou závadu způsobuje mechanické poškození produktu, které se neslučuje se záručními podmínkami výrobce. Mechanicky poškozený DP konektor.
Mě se to zdá jako totální ptákovina a než pro to zajdu tak by mě zajímal nějakej jinej názor. Co má probůh DP společnýho s instalací ovladačů? Když ta karta v pohodě 3 měsíce fungovala než se nainstaloval update Win? Předem dík za názory

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak CZC už se ozvalo a najednou souhlasí s přezkoumáním reklamace. Takže kartu budu posílat vedoucím… nový
nicooo 10.08.2020 20:33
nicooo
Takže výsledek, dneska mi přišel mail z CZC (poslední možný den lhůty 30. dnů na reklamaci), že rekl… nový
nicooo 10.09.2020 18:04
nicooo
super:puff: nový
Lorenzo 10.09.2020 18:17
Lorenzo
Mně jejich přístup taky stačil: https://pc.poradna.net/articles/2955776-jak-jsem-objednaval-pc-u-dvo… nový
Kurt 10.09.2020 18:55
Kurt
Co se tyka 30 dnu, tak se domnivam, ze to maji zamestnanci u CZC narizene. Reklamoval jsem tam uz do… nový
RedMaX 10.09.2020 18:58
RedMaX
Mě ta první reklamace co zamítli, tak byla taky asi 14 dnů. Každopádně mě to stačilo a už u nich nen… nový
nicooo 10.09.2020 19:36
nicooo
Vracel jsem zboží v 14 denní lhůtě. Vrácení peněz - CZC zákonných 15 dní, TSBohemia do 5 dnů. Takže… poslední
Prasak 10.09.2020 21:28
Prasak
Zda se mi to, nebo podobne pripady.s CZC tu bylo vic? Stejne u nich prestanu nakupovat, minule me zb… nový
Sempron 10.09.2020 18:52
Sempron
Myslim, ze toto je vseobecny jav. Ja tiez nakupujem nie u jednotky, ani dvojky u nas na trhu, ale mo… nový
fleg 10.09.2020 20:03
fleg

Tak CZC už se ozvalo a najednou souhlasí s přezkoumáním reklamace. Takže kartu budu posílat vedoucímu reklamací do Prahy a nebo, že pokud mi znaleckej posudek potvrdí, že není chyba jak oni tvrdí, že mi vrátí peníze a posudek zaplatí, jenže mě se zatim žádnej znalec neozval, tak asi zkusim nejdřív to přezkoumání

Co se tyka 30 dnu, tak se domnivam, ze to maji zamestnanci u CZC narizene. Reklamoval jsem tam uz docela dost veci pro sebe a kamose a vzdy to byl 30 den, kdy se ozvali. Opravdu neverim, ze to muze byt nahoda.

Napriklad v konkurencni Alze je to ruzne, nekdy je to opravdu tech 30 dnu, nekdy je to vyreklamovane i za 14 dni.

---

Jinak ale ac pro tebe to dopadlo dobre, tak tam vidim jednoznacny vzorec, jak CZC naklada se zakazniky. Uspesna reklamace vyrobku je mozna, ale musi si zakaznik za tim jit a nevzdat se pri prvnim odmitnuti. To myslim jen doklada, jak moc se CZC zhorsil a asi bych si mel zacit vic rozmyslet, kam do obchodu chodit.

Nicmene, abych tu jen CZC nehanel, tak to ze tam obcas furt nakupuju, ovlivnuje nekolik faktoru:
Alza nema v nabidce nektere drobne PC soucastky za korunovou cenu, ted treba jsem shanel redukci k ventilatoru se zabudovanym odpurkem snizujicim napeti a teda i otacky ventilatoru.
U Softcomu to zase trva tyden nez to dovezou na prazskou pobocku, ne vzdy mam cas na ne cekat.
Mironet ma nekdy maly vyber zbozi.
Takto by slo pokracovat.
Dalsi vec, ze si CZC umi vyjednat s nekterymi vyrobci specialni akce, takze treba Logitech veci, pokud je v takove akci maji, tak je jinde sezenete vzdy draz.

Mě ta první reklamace co zamítli, tak byla taky asi 14 dnů. Každopádně mě to stačilo a už u nich nenakoupím. Na druhý straně třeba u Alzy jsem reklamovala asi 3 roky zpět 2x akční kamerku, poprvý vyměnili hned na počkání, podruhý do týdne, takže za mě ohledně reklamací si u Alzy stěžovat nemůžu. Zase většinou byla Alza cenově dražší než CZC, takže jsem nakupovala u CZC. Novou kartu jsem teď kupovala u Alzy a jinak, jak už tu někdo řekl už koukám spíš po menších krámech s dobrým hodnocením třeba na Heurece

Zda se mi to, nebo podobne pripady.s CZC tu bylo vic? Stejne u nich prestanu nakupovat, minule me zbudil nejakej magor jestli od nich nechci prodlouzenou, cestnou, a zajista kvalitni zaruku 2+1 k ntb za par tisic, kdyz jsem ji v objednavce jasne odskrtaval, ktera by me stejne jen obrala o dalsi prachy, mel jsem chut byt vulgarni do telefonu, no zachoval jsem si svoji vychozi arogantnost a slusne ho odpalkoval, jinak by dal mlel svoje :-) Nenazranci.

Myslim, ze toto je vseobecny jav. Ja tiez nakupujem nie u jednotky, ani dvojky u nas na trhu, ale mozno u 5-6.
Nemam sice mozno najlepsie ceny, ale zase ked si dupnem nohou vacsinou mi je hned vyhovene.
Momentalne budem vracat 3 veci, dve omylom objednane a jeden mi prisiel hrozny shit. Myslim, ze keby sa aj cukali tak staci, ze pohrozim, ze odidem a hned sa budu diat zazraky.
Podotykam, ze tomu skladu robim 50k rocne asi (nie je je to vela, ale velkych moc nemaju, takze su im dobri aj mensi obchodnici).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru