Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem unity - triggery

Nemusíš ho dávat přes celou obrazovku. Stačí obdelnik přes tu trávu (nebo jen par bodů v akceptovatelném rozestupu) . To co se bude dít při vstupu, nebo během toho když je objekt (hrač) v tom poli, záleží jen jak to upřesníš v kódu.
(jestli je té trávy hodně a nechceš aby se hýbala celá louka, můžeš to rozdělit třeba na 4 zóny ať to vypadá realističtěji)
Příklad, když hráč vstoupí do té zony a bude se v té zone nacházet , spustití animace přehrání nejakého waw (treba šustot travy) a tráva (sprite) se bude pohybovat do doby než tu zonu opustí . Teda jestli to správně chápu.
(můžeš si zapnout debug info o vytížení HW/memory, tak si to porovnej, ale ty kolizni body jsou v podstatě o proti mesh colider nenáročné ).

PS : Jestli ti nevadí angličtina, mohu ti dát odkaz na výbornou knihu na stahnuti o programování a tvorby 2D her na Unity3D. Angličtina stačí základ, stejně je to hodně obrázkové. Tak jako Blender který převážně používám pro tvorbu 2D/3D objektů a animací pro Unity. Škoda že Blender již oficiálně nepodporuje BG (Blender Game) který mi vyhovoval víc jak Unity3D pro programování her s API na Python.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny