Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PDF exchange editor vs.OCR

Dobrý večer,dnes som si zakúpil a stiahol prehliadač pdf dokumentov PDF exchange editor verzia 8 s OCR.No a zaujímalo by čo je to vlastne to OCR.Našiel som o tom na youtube nejaké video s týmto softverom,ale tak rýchlo tam pán ukazuje že vobec neviem o čo ide.Prosím čo je to vlastne to OCR aby som to pochopil aj ja ako laik.Ďakujem,pekný večer

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ďakujem vám za odpovede.Takže rozumiem tomu tak,že si napr. stiahnem z netu návod na obsluhu práčky…
pista 54 14.12.2020 18:18
pista 54
Jestli to něco udělalo nebo ne, poznáš jednoduše. Pokud PDF obsahuje obrázek, nejde označit a zkopír… nový
Jan Fiala 14.12.2020 19:03
Jan Fiala
Nechápem takže stiahol som si pdf Podrobný návod na použitie práčky gorenje - 60 strán,čiste náhodne… nový
pista 54 14.12.2020 19:32
pista 54
V manuálech obvykle bývá text opravdu jako text a není potřeba to prohánět přes OCR. nový
Wikan 14.12.2020 19:35
Wikan
Bol by nejaký typ čo prehnať cez OCR,nejaká stránka?Lebo naozaj nerozumiem tomu.Alebo to necháme tak… nový
pista 54 14.12.2020 20:40
pista 54
Pokud je v pdf text jako text, tak s tím nic dělat nemusíš. Pokud je v pdf obrázek textu, OCR rozpoz… nový
snco1301 14.12.2020 21:02
snco1301
OCR se používá na naskenované dokumenty. nový
Wikan 14.12.2020 21:16
Wikan
Už som na to asi prišiel.Mám tlačiareň,taktiež mám vytlačený nejaký dokument na papiery.Ten som cez… nový
pista 54 14.12.2020 22:20
pista 54
človeče, na tieto prevody textov sú hotové SW, digitálne prepojené medzi úložiskami podľa jednotlivý… nový
Nuda 14.12.2020 22:36
Nuda
Pokud ten text o Vánocích už máš pomocí OCR převeden z obrázku do vektorů, pak ano. Zvol Editor, vyb… nový
L-Core 15.12.2020 07:37
L-Core
Dikens nový
pista 54 15.12.2020 11:07
pista 54
Dobrý večer,vid váš obrázok mne to tak vobec nefunguje.S možností vyberiem Editácia obsahu - rozklik… nový
pista 54 15.12.2020 19:40
pista 54
Mám nejaké staršie poznámky v zošite to myslíš jako psané rukou? Tak to umí jen některé OCR program… nový
jirka44 16.12.2020 08:01
jirka44
OCR je nutný jen na převod bitmapy do textu. Nějaké pdf manuály nejsou kromě fotek bitmapy, tam stač… nový
Karel04 14.12.2020 23:17
Karel04
Případně existují i plnohodnotné manuály, https://help.tracker-software.com/ nový
L-Core 15.12.2020 07:48
L-Core
Dikens,a čo konkrétne je tá bitmapa,alebo ako to vypadá.Može to byť napr.PDF faktúra Orange?Ďakujem nový
pista 54 15.12.2020 11:09
pista 54
Bitmapa je prostě obrázek, třeba fotka nebo scan. Složená z jednotlivých bodů-pixelů. Tu nemůžeš něj… nový
Karel04 15.12.2020 11:30
Karel04
ďakujem všetkým za rady nový
pista 54 13.01.2021 19:09
pista 54
Je to jednoduché, stačí jenom pochopit, že obrázek "A" je jenom obrázek a počítač si jej neztotožní… poslední
jege 13.01.2021 20:25
jege

Ďakujem vám za odpovede.Takže rozumiem tomu tak,že si napr. stiahnem z netu návod na obsluhu práčky Whirpool,ktorý má príklad 20 strán.No a sú tam rozne obrázky,cez návody ako sa žmýka,perie odstreďuje,to uvádzam len ako príklad.No a pomocou OCR ho prehodím do napr.Wordu a tam si to už upravujem.Niečo som si stiahol z netu na skúšku - návod na obsluhu práčky gorenje - navolil som OCR že rozpoznať text v skenovaných dokumentoch pomocou OCR,voľačo robilo asi 5 minút,neviem čo a či to niekde uložilo neviem.No asi mi to bude dlhšie trvať kým to pochopím,a ak nepochopím,budem ho používať len ako prehliadač PDF

Nechápem takže stiahol som si pdf Podrobný návod na použitie práčky gorenje - 60 strán,čiste náhodne.Prvá strana veľký obrázok automatyckej práčky spredu plnenej.2 - 9 strana text,potom znova volajaké obrázky.No a vpohode označím text pod obrázkom a dám skopírovať aj ked nezrobím ocr

Už som na to asi prišiel.Mám tlačiareň,taktiež mám vytlačený nejaký dokument na papiery.Ten som cez skener tlačiarne dal do notebooku a následne prehnal cez OCR a čuduj sa svete možem si s tým dokumentom už v OCR robiť čo chcem,napr.digitálne podpísať,zvýrazniť text,kopírovať napr.do word.Len neviem či je možné v tom dokumente aj niečo mazať,myslím keď to už mám v tom OCR.Dajme tomu je tam veta Vianoce sú tu zas......toto chcem zmazať a napísať tam príklad Vianoce sú až o rok.

človeče, na tieto prevody textov sú hotové SW, digitálne prepojené medzi úložiskami podľa jednotlivých formátov s konkrétnymi príponami.

Nač bola tvoja onánia cestou tlačenia dokumentu za použila skeneru? Sú v samotnom OS prednastavené digitálne tlačiarne získaných skenov z úložiska v podobe rôznych formátov do RAM a ich následného uloženia do zložky podľa zvolenej prípony.

Keby si sem dal konkrétny link na stránku s tvojim priblblým prianím, máš to s návodom, použitým SW, prípadne patch, funkčným crackom, ozrejmené.

Dobrý večer,vid váš obrázok mne to tak vobec nefunguje.S možností vyberiem Editácia obsahu - rozkliknem mám tam je to po anglicky: All Content,Text,Images,Shapes a Edit text a elements as blocks.Potom je tam Selection - rozkliknem - Transformovať výber,Duplicate,Vystrihnúť,Kopírovať,Zmazať,Deselect,Zoom to selection,New stamp from selection,New document from selection,OCR selected region.Mám nejaké staršie poznámky v zošite,ktoré som oskenoval,a na skúšku som tam chcel prepísať text napr.V meste to zmazať a napísať V dedine.Mam v Editácii obsahu zaškrtnuté Text,orámujem to ako je to na vašom obrázku,no a mne to V meste rovno píše V dedine,proste to prekrije,dokument uložím,výsledok nečítatelné.

Bitmapa je prostě obrázek, třeba fotka nebo scan. Složená z jednotlivých bodů-pixelů. Tu nemůžeš nějak třeba přepisovat nebo vnitřně upravovat.
https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=bitmapa
Faktury a jiné dokumenty jsou vektory, tam lze přepisovat text, upravovat a měnit i části, jako třeba ve Wordu fonty písma, velikost, barvu, mezery apod.
Ale i v těchto dokumentech můžeš vložit bitmapy- obrázek, graf apod. a pak to vše uložit jako jeden soubor.
A OCR je na převod textu viditelného v bitmapách na vektory, které si můžeš pak upravit jak chceš.
Jednoduše: když máš uložený text, můžeš si s ním v počítači dělat co chceš a pak třeba vytisknout. Když ho ale pak ofotíš, je ta fotka už bitmapa a upravit v ní text nejde. Kromě gumování, výřezů apod.triků. OCR program to převede zpět na text, který můžeš opět editovat. Co přečte blbě, musíš opravit ručně.

Je to jednoduché, stačí jenom pochopit, že obrázek "A" je jenom obrázek a počítač si jej neztotožní s písmenem A. Ovšem v dnešní době už jsou rozpoznávací algoritmy na takové úrovni, že obrázek "A"
ve standardním fontu umí rozeznat a ztotožnit s písmenem A. Čím je font standardnější, tím je takové rozpoznání jednodušší, rychlejší a přesnější. U nestandardních fontů a ručně psaného písma rychlost a úspěšnost rozpoznávání rapidně klesá. Stejně tak funguje i rozpoznávání registračních značek aut u mýtných brán, vah a měření rychlosti.

U PDF je to složitější, daný formát se používá pro publikování a může obsahovat jak text, tak i obrázky. Text se dá běžně kopírovat, pokud to není zakázáno autorem při generování PDF dokumentu, ale často je i text vložený jako obrázek, takže jej kopírovat nejde, byť je to PDF. Je to vlastně grafika v PDF obálce. Často takto fungují jednodušší generátory PDF, které celou stránku dokumentu interně "oskenují" a daný obrázek zabalí do PDF obálky, takže byť je původní dokument v textové podobě a výsledek v PDF, meziprodukt je grafika a text z takového PDF již nelze zkopírovat, ale max. jenom rozpoznat OCR programem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru