Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno PDF exchange editor vs.OCR

Je to jednoduché, stačí jenom pochopit, že obrázek "A" je jenom obrázek a počítač si jej neztotožní s písmenem A. Ovšem v dnešní době už jsou rozpoznávací algoritmy na takové úrovni, že obrázek "A"
ve standardním fontu umí rozeznat a ztotožnit s písmenem A. Čím je font standardnější, tím je takové rozpoznání jednodušší, rychlejší a přesnější. U nestandardních fontů a ručně psaného písma rychlost a úspěšnost rozpoznávání rapidně klesá. Stejně tak funguje i rozpoznávání registračních značek aut u mýtných brán, vah a měření rychlosti.

U PDF je to složitější, daný formát se používá pro publikování a může obsahovat jak text, tak i obrázky. Text se dá běžně kopírovat, pokud to není zakázáno autorem při generování PDF dokumentu, ale často je i text vložený jako obrázek, takže jej kopírovat nejde, byť je to PDF. Je to vlastně grafika v PDF obálce. Často takto fungují jednodušší generátory PDF, které celou stránku dokumentu interně "oskenují" a daný obrázek zabalí do PDF obálky, takže byť je původní dokument v textové podobě a výsledek v PDF, meziprodukt je grafika a text z takového PDF již nelze zkopírovat, ale max. jenom rozpoznat OCR programem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny