Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Porovnavaci script v Exceli

No ale aby sme to nekomplikovali, v prílohe zasielam príklad (s použitím Tebou použitých stĺpcov). Áno, najideálnejšie je poskytnúť ukážku, ako si spravil, aj keď natvrdo... Mohol si vymazať prvý stĺpec a dať sem "živú" tabuľku, ale nevadí.
V pripojenom súbore máš vzorec aj pre verziu s funkciou VLOOKUP, vrátane podmieneného formátovania, ktoré sa postará o to, že riadok s výsledkom "Chyba" podfarbí
a je tam aj verzia s funkciou COUNTIF. Schválne som tam dal také prípady, aby si si všimol, ako COUNTIF pracuje. Podľa toho by bolo potrebné naň urobiť "nadstavbu", podobne ako si urobil nad VLOOKUP (funkciou IF).
COUNTIF ti totiž udáva počet výskytov v prehľadávanom poli. Takže žiadané výsledky COUNTIF by boli 0 a 1. COUNTIF prázdnu bunku nevyhodnotí ako chybu. Všimni si však, že napriek tomu, že vľavo máš dva výskyty písmena "a" je výsledkom "1", pretože v cieľovom stĺpci sa písmeno "a" nachádza len raz.
Samozrejme, správne by malo byť, že či už v ľavom stĺpci alebo v cieli by sa mal každý prípad vyskytnúť maximálne raz...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny