Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak získat data (konverzace, fotky) z aplikací z robitého telefonu

Dobrý den všem.
Sice se to úplně nejedná o dotaz ohledně počítačů, ale dotaz k mobilu. Ovšem z jiných okruhů, jako teraristika, akvaristika nebo kutilství apod... mi to přijde stále nejblíže.

Měl bych tedy dotaz k mobilu a případné opravě a zachování dat a nebo pouze o zachování a získání dat ze samotného telefonu bez opravy.
Zkusím stručně popsat. Před pár lety jsem měl mobil, Nokii 700, která mi nedopatřením spadla z balkonu ve chvíli, kdy jsem třepal deku a nevšimnul jsem si, že telefon byl v ní schovaný. Telefon spadnul tehdy na železnou trubku a ihned se rozmlátil celý display, který měl všude praskliny a na displayi se zobrazovaly pouze různé čáry a zkrátka obrazce, jako při rozbité obrazovce (displeji). Sice to byl totálně shit telefon a jsem rád, že mám konečně jiný, avšak netušil jsem, že zpětně budu potřebovat, abych se do telefonu dostal.
Rázem tím pádem telefon ztratil svoji funkčnost, neboť i když se telefon zapnout dal a normálně po stránce napájení fungoval, funkce a ovládání díky rozbitému displeji rázem zmizela. Problém je v tom, že důležitá data jsou rázem nedostupná a bohužel se jedná převážně o data, která potřebuji získat v rámci dokazování (potřebuji nebo musím totiž řešit nějaký spor, kdy nejspíše podám i trestní oznámení) a veškeré důkazy jsou právě v telefonu ve formě konverzací na whatsappu a jiných aplikacích, včetně fotografií, které byly v rámci konverzací v těchto aplikacích sdíleny a poslány.
Bohužel však i po vyjmutí paměťové karty a zálohování (extrahování) dat (videí, fotek, dokumentů) uložených na paměťové kartě stejně karta neobsahuje tato data, která se nejspíše ukládají jinam, než na kartu, ale v samotné paměti telefonu někde v aplikacích. Chci se tedy zeptat, jaká je šance a vlastně možnost, abych se k datům (důkazům), které jsou v mnoha aplikacích (whatsapp, viber, seznamkové aplikace apod...), v rámci konverzací dostal? Existuje pro tyto aplikace i nějaké úložiště konverzací a fotografií, které v rámci ní byly poslány a nebo ne? Případně pokud jsou tato "data", jakožto pro mě důležité důkazy uchovány pouze v paměti telefonu v samotných aplikacích, opravou displeje se přece obecně telefon musí vymazat do továrního nastavení a veškeré aplikace a data se v rámci telefonu nejspíše vymažou a nenávratně ztratí?

poradíte mi tedy, prosím, jak postupovat a jak se v rámci těchto "dat" nebo obecně v rámci aplikací dostat k důkazovým materiálům, konverzacím a obecně fotografiím, které byly v těchto aplikacích přeposlány? Na paměťové kartě jsem nic takového v žádné podobě (případně ani šifrované ve zvláštním formátu), nenalezl.

Dostal jsem se k tomu až nyní, kdy tyto konverzace, fotky a obecně všechno potřebuji právě i jednak z důvodu archivace a jednak v rámci sporu i jako důkazový materiál.

Mnohokrát Vám děkuji

Předmět Autor Datum
Popravdě jsem to celé nečet. V prvé ŕade se podivej do Cloudu jestli tam maš nejakou zalohu. Telefon… nový
HPET 29.12.2021 06:12
HPET
Což je škoda, že jsi to celý nečetl. Ne, Nokia, navíc taková ludra jako Nokia 700 nic podobného jako… nový
DavidDizzer 29.12.2021 12:37
DavidDizzer
Co se stane, když telefon připojíš pomocí USB k počítači? nedostaneš se na jeho úložiště? pak bys mo… nový
Jan Fiala 29.12.2021 08:09
Jan Fiala
Ano, USB lze normálně připojit, ale žádná data se logicky nenačtou, protože je potřeba potvrdit přip… nový
DavidDizzer 29.12.2021 12:39
DavidDizzer
Ak je rozbitý iba displej, tak to stojí za opravu. nový
pozorovateľ 29.12.2021 11:14
pozorovateľ
"Mam rozbity display u telefonu a potrebuju z nej dostat data", tim bys usetril pul dne cteni sveho… nový
Dwane Dibbley 29.12.2021 12:19
Dwane Dibbley
Ano, zde jsem ale pokládal podstatnou otázku, zda při výměně displaye za nový nedojde k resetování c… nový
DavidDizzer 29.12.2021 12:41
DavidDizzer
Kdyz vymenis monitor u PC, smaze ti to disk? nový
Dwane Dibbley 29.12.2021 12:52
Dwane Dibbley
Ne, nesmaže. Ale pokud vím, tehdy mi jen něco dělali s telefonem a pokud se museli dostat vysloveně… nový
DavidDizzer 29.12.2021 13:19
DavidDizzer
kdyz ti ten spor stoji za dolovani dat, tak nevim co resis. bud si koupis na ebay jiny takovy nokia… nový
brum brum 29.12.2021 15:43
brum brum
veškeré důkazy jsou právě v telefonu ve formě konverzací na whatsappu a jiných aplikacích, včetně fo… nový
host 29.12.2021 15:36
host
Směle do toho. WhatsApp poskytuje součinnost orgánům činným v trestním řízení. Poskytnou požadovanou… poslední
Time 29.12.2021 17:43
Time

Popravdě jsem to celé nečet.
V prvé ŕade se podivej do Cloudu jestli tam maš nejakou zalohu. Telefony mohou zalohovat nektere veci vazany na tvuj účet automaticky.
To ostatni co jsem zahledl, tvůj prohlížeč WEB take může ukladat cloudově některé informace, od uložených hesel, tabulelk s adresou, historii navigace a podobne.

Ano, USB lze normálně připojit, ale žádná data se logicky nenačtou, protože je potřeba potvrdit připojení k počítači k telefonu, který logicky díky rozbitému displayi vlastně nefunguje a nelze operaci potvrdit. Navíc netuším, kde bych přes USB přenesl data jako konverzace, chaty, a to z různých aplikací :) To bych rád věděl, jak to obecně funguje třeba i u iphonu a jiných telefonů, pokud vím, přes USB lze do PC přetahovat opravdu pouze data jako fotky, videa, případně nějaké dokumenty. O datech typu konverzace a chaty jsem snad ještě nesylšel, že by šlo přetahovat?

Ano, zde jsem ale pokládal podstatnou otázku, zda při výměně displaye za nový nedojde k resetování celého telefonu - vymazání všech aplikací, nastavení a jiných záležitostí? Pokud by výměna displeje v tomto případě byla bezpředmětná, neboť by to stálo hodně peněz a zároveň bych o data a konverzace a všechny aplikace, ve kterých je vše "uloženo", přišel. Většinou, když se vyměňuje nějaký komponenet v mobilu, většinou tuším dojde úplně k vyresetování do původního stavu, ne? To je právě podstatný dotaz, který mě při případné výměně displaye zajímá ;)

Ne, nesmaže. Ale pokud vím, tehdy mi jen něco dělali s telefonem a pokud se museli dostat vysloveně až k jeho vnitřku (základní desce, procesorům apod), tak byl celý naformátovaný. Opravdu nechci platit tisíce za výměnu displeje a potom nakonec zjistím, že je telefon úplně vymazaný. Navíc netuším, zda to u telefonu Nokia 700 jde vůbec jen "pouze" výměnou displeje, neboť to asi tak jednoduché nebude, proto to asi bude chtít větší zásah a naformátuje se telefon.

veškeré důkazy jsou právě v telefonu ve formě konverzací na whatsappu a jiných aplikacích, včetně fotografií, které byly v rámci konverzací v těchto aplikacích sdíleny a poslány.

Znáš WhatsApp Web? A fotky nemáš automaticky zálohované na Google Fotky?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru