Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak získat data (konverzace, fotky) z aplikací z robitého telefonu

Dobrý den všem.
Sice se to úplně nejedná o dotaz ohledně počítačů, ale dotaz k mobilu. Ovšem z jiných okruhů, jako teraristika, akvaristika nebo kutilství apod... mi to přijde stále nejblíže.

Měl bych tedy dotaz k mobilu a případné opravě a zachování dat a nebo pouze o zachování a získání dat ze samotného telefonu bez opravy.
Zkusím stručně popsat. Před pár lety jsem měl mobil, Nokii 700, která mi nedopatřením spadla z balkonu ve chvíli, kdy jsem třepal deku a nevšimnul jsem si, že telefon byl v ní schovaný. Telefon spadnul tehdy na železnou trubku a ihned se rozmlátil celý display, který měl všude praskliny a na displayi se zobrazovaly pouze různé čáry a zkrátka obrazce, jako při rozbité obrazovce (displeji). Sice to byl totálně shit telefon a jsem rád, že mám konečně jiný, avšak netušil jsem, že zpětně budu potřebovat, abych se do telefonu dostal.
Rázem tím pádem telefon ztratil svoji funkčnost, neboť i když se telefon zapnout dal a normálně po stránce napájení fungoval, funkce a ovládání díky rozbitému displeji rázem zmizela. Problém je v tom, že důležitá data jsou rázem nedostupná a bohužel se jedná převážně o data, která potřebuji získat v rámci dokazování (potřebuji nebo musím totiž řešit nějaký spor, kdy nejspíše podám i trestní oznámení) a veškeré důkazy jsou právě v telefonu ve formě konverzací na whatsappu a jiných aplikacích, včetně fotografií, které byly v rámci konverzací v těchto aplikacích sdíleny a poslány.
Bohužel však i po vyjmutí paměťové karty a zálohování (extrahování) dat (videí, fotek, dokumentů) uložených na paměťové kartě stejně karta neobsahuje tato data, která se nejspíše ukládají jinam, než na kartu, ale v samotné paměti telefonu někde v aplikacích. Chci se tedy zeptat, jaká je šance a vlastně možnost, abych se k datům (důkazům), které jsou v mnoha aplikacích (whatsapp, viber, seznamkové aplikace apod...), v rámci konverzací dostal? Existuje pro tyto aplikace i nějaké úložiště konverzací a fotografií, které v rámci ní byly poslány a nebo ne? Případně pokud jsou tato "data", jakožto pro mě důležité důkazy uchovány pouze v paměti telefonu v samotných aplikacích, opravou displeje se přece obecně telefon musí vymazat do továrního nastavení a veškeré aplikace a data se v rámci telefonu nejspíše vymažou a nenávratně ztratí?

poradíte mi tedy, prosím, jak postupovat a jak se v rámci těchto "dat" nebo obecně v rámci aplikací dostat k důkazovým materiálům, konverzacím a obecně fotografiím, které byly v těchto aplikacích přeposlány? Na paměťové kartě jsem nic takového v žádné podobě (případně ani šifrované ve zvláštním formátu), nenalezl.

Dostal jsem se k tomu až nyní, kdy tyto konverzace, fotky a obecně všechno potřebuji právě i jednak z důvodu archivace a jednak v rámci sporu i jako důkazový materiál.

Mnohokrát Vám děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co se stane, když telefon připojíš pomocí USB k počítači? nedostaneš se na jeho úložiště? pak bys mo…
Jan Fiala 29.12.2021 08:09
Jan Fiala
Ano, USB lze normálně připojit, ale žádná data se logicky nenačtou, protože je potřeba potvrdit přip… nový
DavidDizzer 29.12.2021 12:39
DavidDizzer
"Mam rozbity display u telefonu a potrebuju z nej dostat data", tim bys usetril pul dne cteni sveho…
Dwane Dibbley 29.12.2021 12:19
Dwane Dibbley
Ano, zde jsem ale pokládal podstatnou otázku, zda při výměně displaye za nový nedojde k resetování c… nový
DavidDizzer 29.12.2021 12:41
DavidDizzer
Kdyz vymenis monitor u PC, smaze ti to disk? nový
Dwane Dibbley 29.12.2021 12:52
Dwane Dibbley
Ne, nesmaže. Ale pokud vím, tehdy mi jen něco dělali s telefonem a pokud se museli dostat vysloveně… nový
DavidDizzer 29.12.2021 13:19
DavidDizzer
kdyz ti ten spor stoji za dolovani dat, tak nevim co resis. bud si koupis na ebay jiny takovy nokia… nový
brum brum 29.12.2021 15:43
brum brum
veškeré důkazy jsou právě v telefonu ve formě konverzací na whatsappu a jiných aplikacích, včetně fo… nový
host 29.12.2021 15:36
host
Směle do toho. WhatsApp poskytuje součinnost orgánům činným v trestním řízení. Poskytnou požadovanou… poslední
Time 29.12.2021 17:43
Time

Ano, USB lze normálně připojit, ale žádná data se logicky nenačtou, protože je potřeba potvrdit připojení k počítači k telefonu, který logicky díky rozbitému displayi vlastně nefunguje a nelze operaci potvrdit. Navíc netuším, kde bych přes USB přenesl data jako konverzace, chaty, a to z různých aplikací :) To bych rád věděl, jak to obecně funguje třeba i u iphonu a jiných telefonů, pokud vím, přes USB lze do PC přetahovat opravdu pouze data jako fotky, videa, případně nějaké dokumenty. O datech typu konverzace a chaty jsem snad ještě nesylšel, že by šlo přetahovat?

Ano, zde jsem ale pokládal podstatnou otázku, zda při výměně displaye za nový nedojde k resetování celého telefonu - vymazání všech aplikací, nastavení a jiných záležitostí? Pokud by výměna displeje v tomto případě byla bezpředmětná, neboť by to stálo hodně peněz a zároveň bych o data a konverzace a všechny aplikace, ve kterých je vše "uloženo", přišel. Většinou, když se vyměňuje nějaký komponenet v mobilu, většinou tuším dojde úplně k vyresetování do původního stavu, ne? To je právě podstatný dotaz, který mě při případné výměně displaye zajímá ;)

Ne, nesmaže. Ale pokud vím, tehdy mi jen něco dělali s telefonem a pokud se museli dostat vysloveně až k jeho vnitřku (základní desce, procesorům apod), tak byl celý naformátovaný. Opravdu nechci platit tisíce za výměnu displeje a potom nakonec zjistím, že je telefon úplně vymazaný. Navíc netuším, zda to u telefonu Nokia 700 jde vůbec jen "pouze" výměnou displeje, neboť to asi tak jednoduché nebude, proto to asi bude chtít větší zásah a naformátuje se telefon.

veškeré důkazy jsou právě v telefonu ve formě konverzací na whatsappu a jiných aplikacích, včetně fotografií, které byly v rámci konverzací v těchto aplikacích sdíleny a poslány.

Znáš WhatsApp Web? A fotky nemáš automaticky zálohované na Google Fotky?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru