Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nelze nainstalovat software HyperX Ngenuity

Dobrý den všem.

Obracím se na vás s dotazem, se kterým mi asi moc nepomůžete, ale i přesto to zkusím.
Zakoupil jsem si myš HyperX PulseFire Surge a jsem s ní velmi spokojen. K ní je však potřeba pro pordobnější nastavování podsvícení, rozlišení a funkcí doinstalovat i software HyperX Ngenuity, který jsem si z oficiálních stránek stáhnul, avšak instalace nebyla úspěšná.
Instalační soubor jsem spustil jako správce, potvrdil a posléze napsalo, že nebyl software úspěšně nainstalován a jestli má tedy počítač automaticky provést opravu a instalaci daného softwaru. Poté se nic nedělo a když dám opět software instalovat, po potvrzení se chvíli něco načítá a poté opět nic.
Proto jsem si zkusil stáhnout (nejspíše starší verzi) z alespoň nějaké stránky (např. zde https://www.stahuj.cz/hry_a_zabava/doplnky_a_rozsireni/hyperx-ngenuity/), ovšem ten samý problém. Instalaci provádím jako správce, po chvíli mi vyskočí, že software není nejspíše správně nainstalován a pomocí automatické opravy a instalace se poté nic neděje.
Software se mi tedy nedaří nainstalovat a i přesto, že myš funguje a lze měnit rozlišení DPI a podsvícení alespoň pomocí tlačítek, samozřejmě jsou nastavení omezenější, než s použitím softwaru, kde jsou nastavení podrobnější a větší.

Poradí někdo, kde je problém? Vypadá to, že je možná chyba u samotného softwaru, než u mě u počítače, neboť software není zrovna nijak dobře hodnocen, jednak i z manuálu, kde je možné kliknout na případné původní stránky pro instalaci, tak ten odkaz už ani neexistuje

(https://www.stahuj.cz/hry_a_zabava/doplnky_a_rozsireni/hyperx-ngenuity/).

Systém mám Windows 7 (Home Premium) 64 bit

Děkuji vám.
Pěkný den přeji.

Předmět Autor Datum
Není to jen pro W10, W11 ???
dsa 17.07.2022 11:30
dsa
No pokud vím, tak na krabičce (obale) od myši je napsán i Windows 7. Tak nevím!
David Dizzer 17.07.2022 13:10
David Dizzer
Tak zkus stáhnout tu https://www.touslesdrivers.com/index.php?v_page=23&v_code=61066
Rakip 17.07.2022 14:06
Rakip
Jaké vyjádření k tomu dal prodejce a technická podpora výrobce?
ST 17.07.2022 13:44
ST
Mám presne tú istú myš a riešil som ten istý problém. Môžem ti potvrdiť že chyba nie je u teba v sys…
KMX 17.07.2022 14:23
KMX
Ano, je však zvláštní, že když najedu na MS store a chci ji stáhnout, nestahuje se. (https://apps.mi…
David Dizzer 17.07.2022 14:32
David Dizzer
Ja ten ich store nepoužívam, nemám ani MS účet a app sa normálne stiahne. Skúšal si isť priamo do MS…
KMX 17.07.2022 14:41
KMX
Zkus to odsud: https://hyperx.com/pages/ngenuity z toho spodního odkazu Trouble accessing Microsoft…
IQ37 17.07.2022 16:19
IQ37
Ano, takto jsem to stáhnul a právě ani tohle nejde nainstalovat… Leda zkusit to, co říkal KMX
David Dizzer 17.07.2022 16:25
David Dizzer
Na Windows 7 to asi jinak nejde než jak píše KMX.
Rakip 17.07.2022 16:30
Rakip
Mám to na WIN10 a funguje tá konkrétna verzia. poslední
KMX 17.07.2022 17:00
KMX

Mám presne tú istú myš a riešil som ten istý problém. Môžem ti potvrdiť že chyba nie je u teba v systéme. Ten ich SW je funkčný ale musíš si nájsť staršiu verziu(HyperX_NGenuity_Setup_v5.2.8.0_20190329). Oni mali najprv SW normálne inštalovaný a potom sa HyperX rozhodli že to prenesú na MS store. Ten SW na MS store je síce funkčný ale zase je tak blbý a neschopný že nemá zmysel. POZOR odkiaľ to budeš sťahovať. Stará verzia už nie je oficiálne dostupná! Síce ju nájdeš cez google aj teraz ale riskuješ že to bude s nejakou pridanou hodnotou ***ware. Ak chceš môžem inštalačku niekam nahrať, je to free distribúcia čiže je to plne legálne.

Ak si už mal nainštalovanú niektorú z tých novších verzií tak odporúčam odinštalovať cez ovládací panel. Potom stiahni aplikáciu z MS store. Spusť a v nastaveniach hľadaj reset. Resetuj nastavenia SW a aj nastavenia pre myš, čiže obe možnosti pre reset. Môžeš odinštalovať. Nakoniec nainštaluj HyperX_NGenuity_Setup_v5.2.8.0_20190329 a môžeš normálne používať.

Ja ten ich store nepoužívam, nemám ani MS účet a app sa normálne stiahne. Skúšal si isť priamo do MS store cez Windows? Vyhľadaj tú appku priamo takto. Ty vlastne ani nepotrebuješ ten reset ak si nemal predtým inštalovanú novšiu verziu HX SW inštalovaný priamo do Windowsu. Čo všetko si predtým inštaloval? Totiž tie novšie verzie nefungujú buď vôbec alebo zle. Preto ten reset v tej app z MS store. Ak sú v myši dáta z výroby tak nemusíš inštalovať tú app. https://uloz.to/file/EmQKOQ1IWdVY/hx-ng-5-2-8-0-zip tu máš tú staršiu verziu a tie tri súbory *.mhxp sú profily. Nahrať ich môžeš priamo v tom SW.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru