Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno zlomky v excelu

Excel neumí zlomky, excel zlomky přepočítá na desetinná čísla a pak zase zpět. Je to jen otázka zobrazení, je potřeba nastavit odpovídající formát čísla.

Na zlomky jsou jiné nástroje, ale nejspolehlivější je stejně kalkulačka casio nebo kadio, to uměla snad i ta relativně obyčejná s "funkcemi".

No tak to zkouším, teda zkouším LO calc (excel tu fakt nemám, ani kdybych chtěl, tak verze pro linux ještě neexistuje) a tam vidím problém jen v zadávání. Když napíšu 10 119/300 vznikne nějaký nesmysl, ale když napíšu =10+119/300 tak je všechno v pořádku. No a jak jsem říkal, je potřeba dát správné zobrazení (např. # ???/???) protože výchozí je na dvě místa. Mimochodem na výsledek to nestačí, tam je ve jmenovateli 11100 a ten program to prostě aproximuje zomkem se jmenovatelem na tři čísla (v tomto případě 811) aniž by vydal nějaké varování. To je taky jeden z důvodů, proč pro takové věci excel nepoužívám (asi hlavní důvod je to, že excel přišel daleko později, než jsem něco takového vůbec potřeboval). Neptejte se mě, proč to mám v angličtině, já to taky nevím, nedávno jsem dělal reinstall a asi jsem tam ještě češtinu nepřepnul.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny