Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem náhlavné bezdrôtové slúchadlá do 150€

Nazdar, vyberám náhlavné bezdrôtové slúchadlá do 150€, ideálne ale nižšia cena 50-75€. Chcem to do práce. Pôvodne som chcel také tie profi tlmiče s doplnkovou možnosťou pripojenia BT a prehrávanie hudby ale kašlem na to a kúpim obyčajné BT slúchadlá. Nemám prehľad v tejto cenovej hladine a teda neviem koľko je nutné zaplatiť aby to malo aspoň trocha dobrý zvuk. Na doma mám HD600+DAC/AMP čiže som zvyknutý na kvalitný zvuk. Rozumiem že tieto BT v tej cene budú mať zemiakový zvuk v porovnaní. Nečakám zázraky len skrátka neviem či zobrať niečo za 75€ alebo vyššie 125€. Našiel som zatiaľ tieto lacnejšie a drahšie od Sony. Edifier poznám, mal som od nich repro a zvuk bol na cenu nadpriemerne dobrý. Sony som počul že tieto ich BT sú vraj dobré hlavne tie v hi-ende.
https://www.alza.sk/edifier-w820nb-cierne-d7451671.htm
https://www.alza.sk/sony-noise-cancelling-wh-ch720n-cierna-model-2023-d7655174.htm

Kto má skúsenosť tak budem rád za rady a vopred ďakujem! :-)
Nemám podmienku aby to boli z týchto dvoch, kľudne zoberiem aj iné...

Předmět Autor Datum
K čemu to bude připojené? Pokud PC s Windows, tak SONY nebrat, protože si jedou svoje BT přenosové s…
RedMaX 11.05.2023 07:33
RedMaX
150E na sluchátka je málo? ::)
Lukas1982 11.05.2023 07:42
Lukas1982
Ano, je to málo za kvalitní náhlavní sluchátka okolo uší a ještě k tomu s ANC. nový
RedMaX 11.05.2023 22:07
RedMaX
Ahoj, ten Edifier neznám, nikdy jsem je neslyšel hrát. Samozřejmě záleží i na zdroji zvuku, ne jen n… nový
Lukas1982 11.05.2023 07:48
Lukas1982
S těma prvníma si děláš vysloveně srandu. Co se týká těch druhých, tak jo, je to poměrně slušný, ikd… nový
RedMaX 11.05.2023 22:21
RedMaX
Jinak drobnou zkušenost mám s Sennheiser Momentum 3 Tak to věřím. nový
Lukas1982 11.05.2023 23:21
Lukas1982
Redmax a Lukas, vďaka za rady. Doplním info nech je lepšie poznať čo chcem. Slúchadlá čisto do prác… nový
KMX 12.05.2023 17:12
KMX
No to jsme Ti poradili :-D Každý nemá stejný sluch. Co se líbí mně, nemusí vyhovovat zase někomu jin… nový
Lukas1982 12.05.2023 17:37
Lukas1982
Hybrid ANC jsem měl kdysi na sluchátkách od Taotronicsu. Kdybys tuhle značku neznal, není divu, tak… nový
RedMaX 12.05.2023 19:52
RedMaX
Vďaka za info, EDIFIER W820NB bude dobrá voľba. To s tým Hybrid ANC som netušil že je to takto... Či… nový
KMX 13.05.2023 13:42
KMX
Jasný, je to tak. Uzavřené sluchátka okolo uší izolují sama od sebe. ANC je něco navíc, co v případn… nový
RedMaX 13.05.2023 15:27
RedMaX
To je zas na inú debatu a nedá sa inak ako súhlasiť. V rámci slúchadiel mám bohaté skúsenosti s výni… nový
KMX 13.05.2023 16:49
KMX
No v paneláku jsem rád za uzavřené a ještě s ANC. :-) Když jsem na chalupě, kde neotravuji nikoho já… nový
RedMaX 13.05.2023 18:07
RedMaX
pokud cyklista se sluchátky neuslyší auto, odsere to on. Hmm, dobrá sobeckost... A co ten řidič, kt… nový
Lukas1982 14.05.2023 10:54
Lukas1982
Vina se dá obvykle prokázat. Pokud řidič projel stopku a sejmul cyklistu, který ho na hlavní neslyše… nový
RedMaX 14.05.2023 14:06
RedMaX
Však jasné, s tím naprosto souhlasím. Obezřetní musí být všichni účastníci provozu. To by bylo jinak… nový
Lukas1982 14.05.2023 14:19
Lukas1982
Edifier jsou špičková, kvalitní sluchátka. Jedny mám doma a jsem naprosto spokojený. nový
abc1405 14.05.2023 14:49
abc1405
Je to možné, já se v tom tak nevyznám jak ostatní, nejsem takový audiofil :-) Mně stačí, že to hraje… poslední
Lukas1982 15.05.2023 10:42
Lukas1982

K čemu to bude připojené? Pokud PC s Windows, tak SONY nebrat, protože si jedou svoje BT přenosové standardy, které Microsoft nepodporuje. Pokud bude zdrojem zvuku mobil, tak záleží jaký. Sony a prémiové značky mají soňácké standardy integrovány, zjisti si u svého zažízení dopředu, ať nejsi nemile překvapen.

Je v práci ticho nebo potřebuješ kvalitní ANC? Taky dost rozhodující parametr, který sluchátka prodražuje.

A obecně levná sluchátka nemají náušníky z paměťovky, takže v nich po hodině někdy dvou začnou uši bolet, nemůžeš to pak na sobě mít celý den, a to je zase důležitý parametr, jak dlouho to budeš mít v kuse na hlavě!

Za mě je 150E na kvalitní sluchátka, byť do práce, málo.

Ahoj, ten Edifier neznám, nikdy jsem je neslyšel hrát. Samozřejmě záleží i na zdroji zvuku, ne jen na sluchátkách. Mrkni ještě po značce Lamax, ty jsem slyšel a zdály se mně perfektní. Chtělo by to ale někoho, kdo je má a krátce Ti je půjčí na test, protože v obchodě to asi neprojde.
Nevím, jestli to byly jedny z těch dvou, ale spíš asi ne, protože už je to pár let co jsem je měl na hlavě.
https://lamaxshop.cz/cs/bluetooth-sluchatka/1054-lamax-muse2-8594175355666.html
https://www.alza.cz/lamax-highcomfort-anc-d6835060.htm

S těma prvníma si děláš vysloveně srandu. Co se týká těch druhých, tak jo, je to poměrně slušný, ikdyž co tu měl KMX dřív nějaké komentáře, tak asi hledá něco trochu víc audiofilního, ale v té omezené ceně rozhodně dobrý. Nicméně na hlavě jsem je měl a rozhodně bych je nechtěl mít na hlavě 8 hodin. Na to jsem poukazoval ve svém komentáři, že na tom záleží.

A abych trochu přiblížil s čím srovnávám, tak mám doma Denon AH-GC25W, které nemají ANC, takže do hlučné práce se nehodí, ale zvuk je naprostá bomba.

Jinak drobnou zkušenost mám s Sennheiser Momentum 3 Wireless, to je špica bez diskuze, ale i ta cena je špičková. Za to levné Sennheiser HD 350BT bych řekl, že zvuk mají podobný jako Lamax Highcomfort ANC, nicméně po hodině je z hlavy doslova servete, jak bolí uši, to jsou i ty Lamaxy lepší.

No a stejně dlouhou zkušenost jako s těma Denonama, které mám doma, mám s BOSE QuietComfort 45, ty mám v práci a teda zvukově stejně kvalitní, plus výborné ANC, ale teda výdrž náušníků tragická. Denony jsou furt skoro jako nové, za to Bose jsou úplně orvané, takže ani vysoká cena dlouhověkost nezaručuje.

Redmax a Lukas, vďaka za rady. Doplním info nech je lepšie poznať čo chcem.

Slúchadlá čisto do práce, určite nie na dlhé hodiny počúvania. Maximálne 2-3 hodiny a väčšinou dajme tomu 1 hodina. V práci nemám veľmi hlučné prostredie čiže ANC nie je nutnosť ale skôr výhoda ak bude tak fajn. Nemám síce vôbec skúsenosť s ANC ale tak snáď to je dobré ak to toľko ľudí vychvaľuje. V prípade slúchadiel je pre mňa vždy podstatný zvuk a pohodlie. Som síce náročný na zvuk ale na kvalitu mám domácu zostavu čiže nepotrebujem žiadne extrémy. Stačí ak to nebude totálne prebasovaný zemiakový zvuk. Sennheiser by určite nesklamal ale za tú cenu aktuálne predávané momentum 4 je totálny overkill. Zatiaľ mám favorita https://www.tako.sk/edifier-w820nb-wireless-headphones-grey ak ma niekto neprehovorí tak pôjdem zrejme do týchto.

No to jsme Ti poradili :-D Každý nemá stejný sluch. Co se líbí mně, nemusí vyhovovat zase někomu jinému. Fakt to chce vyzkoušet. Otázka je, jestli Ti to v prodejně někdo na zkoušku půjčí a taky je otázka, jestli posloucháš rock, metal nebo třeba operu.
Každopádně myslím, že značky, které jsme Ti oba doporučili jsou kvalitní a chybu neuděláš ani s jednou z nich.

Hybrid ANC jsem měl kdysi na sluchátkách od Taotronicsu. Kdybys tuhle značku neznal, není divu, tak to je čína z Amazonu, oni vždy někde něco nakoupí, nahodí svou značku a prodají. Ty náhlavní sluchátka už došly, takže ty už ani neprodávají. Ale koupil jsem od nich za velmi výhodnou cenu dvoje, oboje jsem pár dní ozkoušel a pak je daroval v rámci rodiny, kde nahradily nějaký noname z Lidlu za stovku, takže to byl zásadní upgrade. :-)
Kvalitativně bych to zařadil někam k LAMAXu nebo spíš Niceboy, prostě taková nižší střední třída.
Každopádně Hybrid ANC není ANC, je to jen taková jako náhrada, nebudeš to používat.

Skutečné ANC ti působením na určité frekvence z okolí zabraňuje vnímání hluku a samozřejmě to způsobuje určitý šum a změnu zvuku, představ si to zjednodušeně jako hodně jemnej equalizér. No a to co odlišuje ANC v rámci značek je právě to, jestli tam nějaké změny v tom zvukovém podání dokážeš klidně i jako audiofil postřehnout nebo ne. No a právě Sennheiser Momentum 4 je prý aktuálně největší pecka, kde výrobce překonal kvalitou i legendu od Sony WH-1000XM4 a novější Sony WH-1000XM5. Tudíž se nediv, že ta cena tomu odpovídá.

Jestli je to na tu hodinu dvě denně, tak já si myslim, že ti ty Edifier, kde očekávám podobnou kvalitu jako LAMAX, budou v pohodě stačit. ANC bych v tomto případě neřešil. Dej pak vědět.

Kdyby to mělo být na delší poslech, tak si určitě připlatit za něco značkového, jako mám já například ty Denony a aby náušníky byly z paměťovky, je to při delším poslechu hodně znát, jak jsem si ověřil i u toho Sennheiseru.

Vďaka za info, EDIFIER W820NB bude dobrá voľba. To s tým Hybrid ANC som netušil že je to takto... Čiže takpovediac marketingové triky :-)
Vôbec to ale nevadí, o ANC nijak extra záujem ani nemám. Nemám až tak hlučné okolie v práci. Ak si v práci nasadím over-ear slúchadlá ktoré sú uzatvorenej konštrukcie/closed back tak pri vypnutej hudbe budem síce trocha počuť okolie ale už samotné izolovanie takto pasívne bude stačiť. Keď zapnem hudbu na bežnú hlasitosť tak nemám šancu aby okolie rušilo. Mám skúsenosť s otvorenými slúchadlami/open back od Sennheiser, AKG, ATH, Hifiman a aj preto beriem ANC ako niečo určené do riadne hlučného prostredia. Totiž uzatvorené slúchadlá už samé o sebe dostatočne izolujú. Keď to porovnám s otvorenými s veľkým otvoreným priestorom + väčšinou velúrové polstrovanie tak tie neizolujú prakticky vôbec.

Jasný, je to tak. Uzavřené sluchátka okolo uší izolují sama od sebe. ANC je něco navíc, co v případně dobrého provedení slušně izoluje v hlučném prostředí. Můžu ze zkušenosti říct, že zbíječka je slyšet vždy, ale třeba hluk motoru to odruší slušně, proto se nedoporučuje nosit to venku v městském prostředí, ono ty auta potřebuješ slyšet. :-)

To je zas na inú debatu a nedá sa inak ako súhlasiť. V rámci slúchadiel mám bohaté skúsenosti s výnimkou týchto low-end wireless riešení. Tie najprv neboli a keď to prišlo tak doteraz som sa tomu vyhýbal. Nikdy som žiadne nemal a preto som sa chcel poradiť aby som nevzal niečo totálne mimo. V low-ende som kedysi mal SONY MDR-ZX600. V čase používania super a potom som prešiel na násobne drahšie ATH m50x aby som zistil že tie SONY hrali ako zemiak :-D To som zvedavý ako budú hrať tieto bezdrôtové či sa to za tú dobu vyše 10 rokov posunulo. Ak zarátam infláciu tak je to cca tá istá cenová trieda.

Ja si neviem predstaviť na domáce počúvanie nič iné ako otvorené over-ear slúchadlá. Kto skúsil ten presne vie o čom píšem. Z hľadiska zvuku je riešenie otvoreného zvuku iná dimenzia a taktiež hľadisko pohodlnosti je vyššie. Taktiež keďže doma je zvyčajne tiché prostredie tak nevadí rušenie dnu/von a ja osobne mám veľmi rád tú slobodu že počúvam hudbu ktorá nijak zvlášť extra neruší okolie a zároveň počujem čo sa okolo mňa deje. Taktiež tzv.mikrofonovy efekt pri pohybe.

Počúvanie hudby v uzatvorených slúchadlách vonku vidieť čoraz častejšie. Videl som už aj expertov čo takto riešia počúvanie hudby za volantom. To nechápem. Na bicykli taktiež samovražda. Ja takto na cestách slúchadlá nikdy nenosím z logických dôvodov a občas si hovorím či navzdory zásahu do slobody nie je nutnosť zavedenia zákona na zákaz podobnej aktivity. Človek ktorý absolútne nič nepočuje a prepravuje sa autom, na bicykli, motorke alebo na pešo je nebezpečný pre seba aj okolie. To isté platí s bezpečnostným pásom v aute kde sedí viacero ľudí. Keď chce niekto poletovať autom a pozabíjať všetkých v priestore...

No v paneláku jsem rád za uzavřené a ještě s ANC. :-) Když jsem na chalupě, kde neotravuji nikoho já, ani nikdo mě, tak není nad klasické reproduktory, sluchátka - sebelepší považuju za kompromisní, byť u mě nejčastější řešení.

V autě by mi sluchátka vysloveně vadila, zase nerozumím proč si nepustit hudbu do reproduktorů. Kde dneska chce, může mít i v autě pomalu studiový zvuk. Ikdyž já mám rád v autě ticho.

Na kole sluchátka také používám, nevidím důvod pro nějaké zákazy. Nakonec, pokud cyklista se sluchátky neuslyší auto, odsere to on. :-) Já obvykle poslouchám mluvené slovo, ale občas si na kole pustím i hudbu, proč ne nakonec. Samozřejmě nejsem sebevrah a tudíž mám pecky a hlasitost nastavenou tak, abych okolo sebe slyšel.

pokud cyklista se sluchátky neuslyší auto, odsere to on.

Hmm, dobrá sobeckost... A co ten řidič, který toho cyklistu srazí i díky tomu, že cyklista neslyší auto nebo dokonce troubení? Je to ale na uvážení každého, jak si nastaví hlasitost. Určitě nepojedu na kole po hlavní cestě se sluchátky zesílené "na plné kule".

Vina se dá obvykle prokázat. Pokud řidič projel stopku a sejmul cyklistu, který ho na hlavní neslyšel kvůli sluchátkům a tudiž včas nezabrzdil, tak to má cyklista blbý, ale furt je to vina řidiče automobilu. Pokud by to bylo obráceně, tak to má taky blbý cyklista a ještě si to zavinil sám.

Mně šlo o to, jak KMX psal, že by na to udělal zákon. Jinými slovy by to dopadlo tak, že by cyklista jel lesem po sice silnici, ale za celý den by tam projelo jedno auto a mohl si poslouchat do sluchátek úplně v pohodě, jenže by za bukem číhali cajti a dostal by pokutu. To že úmysl zákona by byl dobrý, jen by se to zvrtlo, je téměř jisté, nakonec se podívej na 90% dnešních zákonů, kde úmysl byl dobrý, ale nepovedlo se to a teď je to jen nějaký bič na lidi.

Je to přesně naopak, co se zákonama řešit nemusí, to se jima řešit nemá a přesně k takovým věcem patří i sluchátka za jídy. Dokud se nic nestane, tak to nikoho nemusí zajímat. Pokud ano, tak v naprosté většině případů je tam ještě další významnější věc, která přispěla k tomu, že je to nutné řešit soudní cestou.

Však jasné, s tím naprosto souhlasím. Obezřetní musí být všichni účastníci provozu. To by bylo jinak jako zakázat hluchému jezdit na kole po komunikaci...

Je to možné, já se v tom tak nevyznám jak ostatní, nejsem takový audiofil :-) Mně stačí, že to hraje. Samozřejmě to nesmí být nějaké sluchátka za 500,- tam bych ten rozdíl asi poznal taky. Za mě je hlavní mít kvalitní nahrávku oproti MP3, tam ten rozdíl poznám určitě, pokud je přehrávací "aparatura" kvalitní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru