Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem excel vba value

Aky je rozdiel medzi zapismi
. . . .And (Len(Range("H" & i)) = 0)
. . . .And (Len(Range("H" & i).Value) = 0)
Pouzivat value alebo staci len odkaz na bunku?

pripadne pootazka, ako 100%tne zistit aj vzhladom na narodne prostredia, ci je bunka prazdna alebo je v nej text, teda datum, ci uz ako datum alebo ako text.

Předmět Autor Datum
k druhej casti, nasiel som IsEmpty . . .
truhlik 29.06.2023 21:09
truhlik
1) Value je defaultná vlastnosť objektu Range, čiže môže byť vynechaná 2) IsEmpty je funkcia VBA, v…
robert13 30.06.2023 08:01
robert13
Diky, vyskusam, je to v makre, a bunka bude bud prazdna alebo tam bude datum vo formate, ako sa to n… poslední
truhlik 30.06.2023 12:17
truhlik

1) Value je defaultná vlastnosť objektu Range, čiže môže byť vynechaná
2) IsEmpty je funkcia VBA, v hárku sa pre test bunky, či je prázdna, používa funkcia ISBLANK (v českej verzii JE.PRÁZDNÉ). Pokiaľ súbor s takouto funkciou v hárku prenesieš na PC s inou jazykovou verziou Excelu, nič sa nedeje, funkcia sa automaticky skonvertuje do jazyka Excelu daného PC.
U oboch (IsEmpty aj ISBLANK) je však potrebné dať pozor, pokiaľ testovaná bunka obsahuje vzorec, ktorý vracia prázdnu hodnotu. V oboch prípadoch je výsledkom funkcie výraz "FALSE", pretože bunka len vyzerá byť prázdnou ale v skutočnosti obsahuje vzorec, ktorého výsledkom je prázdna bunka t.j. obsahuje "".
Pokiaľ chceš, aby v takomto prípade bol výsledok "TRUE", t.j. i v prípade, že bunka vyzerá byť prázdna, ale v skutočnosti obsahuje vzorec, ktorého výsledkom je prázdna množina (""), použi test na prázdnu množinu napr: Range("A1")=""

Diky, vyskusam, je to v makre, a bunka bude bud prazdna alebo tam bude datum vo formate, ako sa to naimportuje z csv suboru (tam je standardny zapis napr. 01.01.2023), nieje predpoklad zeby tam bolo nieco ine (prazdne alebo datum), je to export z ineho systemu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru