Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem excel vba value

Aky je rozdiel medzi zapismi
. . . .And (Len(Range("H" & i)) = 0)
. . . .And (Len(Range("H" & i).Value) = 0)
Pouzivat value alebo staci len odkaz na bunku?

pripadne pootazka, ako 100%tne zistit aj vzhladom na narodne prostredia, ci je bunka prazdna alebo je v nej text, teda datum, ci uz ako datum alebo ako text.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
1) Value je defaultná vlastnosť objektu Range, čiže môže byť vynechaná 2) IsEmpty je funkcia VBA, v…
robert13 30.06.2023 08:01
robert13
Diky, vyskusam, je to v makre, a bunka bude bud prazdna alebo tam bude datum vo formate, ako sa to n… poslední
truhlik 30.06.2023 12:17
truhlik

1) Value je defaultná vlastnosť objektu Range, čiže môže byť vynechaná
2) IsEmpty je funkcia VBA, v hárku sa pre test bunky, či je prázdna, používa funkcia ISBLANK (v českej verzii JE.PRÁZDNÉ). Pokiaľ súbor s takouto funkciou v hárku prenesieš na PC s inou jazykovou verziou Excelu, nič sa nedeje, funkcia sa automaticky skonvertuje do jazyka Excelu daného PC.
U oboch (IsEmpty aj ISBLANK) je však potrebné dať pozor, pokiaľ testovaná bunka obsahuje vzorec, ktorý vracia prázdnu hodnotu. V oboch prípadoch je výsledkom funkcie výraz "FALSE", pretože bunka len vyzerá byť prázdnou ale v skutočnosti obsahuje vzorec, ktorého výsledkom je prázdna bunka t.j. obsahuje "".
Pokiaľ chceš, aby v takomto prípade bol výsledok "TRUE", t.j. i v prípade, že bunka vyzerá byť prázdna, ale v skutočnosti obsahuje vzorec, ktorého výsledkom je prázdna množina (""), použi test na prázdnu množinu napr: Range("A1")=""

Diky, vyskusam, je to v makre, a bunka bude bud prazdna alebo tam bude datum vo formate, ako sa to naimportuje z csv suboru (tam je standardny zapis napr. 01.01.2023), nieje predpoklad zeby tam bolo nieco ine (prazdne alebo datum), je to export z ineho systemu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru