Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno OOP - objekty zasahujúce mimo?

Neviem, nakoľko máš naštudované OOP, ale mám pocit, že si úplne preskočil analýzu a návrh a ideš implementovať metódy, ktoré ani nevieš umiestniť. Stále sa sústredíš len na červíka a nad ostatnými objektami sa príliš nezamýšľaš.

Najprv by si si mal identifikovať všetky objekty, ktoré v tvojej hre vystupujú, t.j. hracia plocha, červík, prekážka, kapusta a čo ja viem čo ešte. Pre každý tento objekt by si mal potom identifikovať jeho vlastnosti, ako napr. pozícia, a aj metódy, ktoré sa s jednotlivými objektami budú vykonávať.

Čo ti z toho vyjde závisí od toho, čo chceš dosiahnuť. Ak chceš mať napríklad možnosť "jednoducho" vymeniť hraciu plochu, napr. namiesto 2D plochy v okne formulára za nejakú, ktorá sa bude zobrazovať 3D, tak vykresľovanie bude zrejme zabezpečovať hracia plocha. Ak takéto ambície nemáš, tak si vykresľovanie môže robiť každý predmet hracej plochy vo vlastnej réžii.

Tiež si premysli, ako bude vyzerať tvoja herná slučka (game loop) - kedy budeš posúvať červíkov, kedy budeš zisťovať kolízie, kedy budeš získavať vstup z klávesnice, kedy budeš vykresľovať...

K analýze a návrhu tiež patrí aj voľba technológie, ktorú chceš použiť. Bude to GDI, Direct3D, OpenGL, použiješ XNA, alebo niečo iné?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny