Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úprava DVD videa (zvuk, titulky)

Předesílám, že jsem v oblasti zpracování DVD lama.

Známý má DVD s nějakou firemní prezentací. Je v anglickém jazyce a na konci je obrazovka s anglickým textem. Potřeboval by toto DVD nadabovat, prostě opatřit vlastním českým komentářem. A na konci nahradit ten anglický text českým. Případně kdyby nešlo to nadabování, tak alespoň otitulkovat česky.

Dá se to provést amatérsky v domácích podmínkách? Jaké použít programy a jaký zvolit postup pro co nejjednodušší dosažení požadovaného výsledku? Nebo to je moc náročné a raději to někomu svěřit?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Z běžně dostupného SW například Ulead video studio 9 trial. Obsah DVD do něj importovat. Umí import… poslední
Ji 09.03.2006 12:55
Ji

Z běžně dostupného SW například Ulead video studio 9 trial. Obsah DVD do něj importovat. Umí import jak mediálních datových souborů, tak i souborů DVD-video (vob). Netřeba multiplexing-demultiplexing, mikrofonem si v programu namluví patřičný komentář, který se objeví jako další zvuková stopa. Původní zvuk zakáže (nebo ztlumí), může přidat i další zvukovou stopu s hudebním podkreslením komentáře. Na konci obraz s anglickým textem vystřihne a nahradí snímkem (barva, fotka...) ke kterému přidá české titulky.
Pokud se podívá do vlastností projektu, zjistí parametry (jsou podle vstupního souboru). Stejné parametry zadá při výstupu ať při ukládání souboru na HDD nebo vypalování disku.
Program je velmi intuitivní.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru