Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Login ve web. prohlížečích

Dobrý den, v žádném web. prohlížeči mi nejde přihlášení na mejl, na facebook a na další stránky. Login nefunguje vůbec na žádnou stránce a píše mi to, že mám zkontrolovat připojení k internetu, SSL protokoly atd. ale nic nepomáhá. Věděl by někdo prosím, co s tím?

Předmět Autor Datum
přeinstaluj poslední servicepack windows. někdo něco tunil nějakými čisticími programy? nebo byl ne…
lední brtník 01.09.2010 20:41
lední brtník
na mejl se nešlo přihlásit už dřív a kdyř sem vyčistil PC CCleanrem tak už to pak nešel login nikam.…
kubama 01.09.2010 22:28
kubama
přeinstaluj poslední servicepack windows. a doufej že to zabere, jinak tě čeká nová instalace windo…
lední brtník 01.09.2010 22:53
lední brtník
Nezlob se na ně, propaguje se to všude, praktické a nezpečné http://jnp.zive.cz/prakticke-a-bezpecne…
OtaDrak 01.09.2010 23:09
OtaDrak
Pravda. Je to všude. I tady o tom máme článek http://pc.poradna.net/a/view/551109-je-tune-up-201 0-u…
Kráťa 02.09.2010 00:24
Kráťa
Clanek je uplny nesmysl. Stejne tak muzu rict o windows: "Nepouzivejte je, po umornem rucnim cisteni…
Radek 02.09.2010 08:19
Radek
chtěl bych tě (za sebe) i do budoucna požádat, ať reaguješ jen na věci o kterých něco tušíš. používe…
lední brtník 02.09.2010 09:01
lední brtník
Ale jen ho nech, medvěde. Více BFU s TuneUp = více rozesraných PC = více peněz za "opravy" pro mě (p… poslední
mia 02.09.2010 15:46
mia
No vidíš. Já si teď zkontroloval registry v testovacím PC, které mám v práci (podotýkám, že nainstal…
touchwood 02.09.2010 09:19
touchwood
programy o kterych jsem psal, nikdy neposkodi win za defaultniho nastaveni O tom tam ty machře píšu…
Kráťa 02.09.2010 13:13
Kráťa
Stejne tak to vase genialni omezeni uctu, ktere bfu vice omezuje, nez mu pomaha, kde se radi aby si…
hynajs 02.09.2010 14:09
hynajs
A aktualizace u Avastu a AVG nefungují taky Chápu to dobře, že na daném PC jsou nainstalovány oba A…
Georgij Gadjukin 02.09.2010 15:20
Georgij Gadjukin

Clanek je uplny nesmysl. Stejne tak muzu rict o windows: "Nepouzivejte je, po umornem rucnim cisteni budete preinstalovavat system".
Protoze tady prece porad tvrdite, ze windows umi to samy co ty cistice a nemusite mit dalsi program. Takze v podstate windows se daji znefunkcnit samy sebou - proc o tom nepisete clanky? Proc teda neradite nepouzivat windows? Stejne tak se v tom clanku jen strasi. Clanek je uplny nesmysl i z jinych duvodu. On si to nainstaluje, 5 minut na tom funguje a uz vi, jaky to ma algoritmy a jak vyhodnocuje co smaze a co ne atd. Pokud je tak dobrej, ze vidi do algoritmu, tak bych se vykaslal na praci co dela a okamzite bych vytvoril program mega fleg pcporadna hyper tacud cleaner a prodaval ho. Jiste by vydelal anebo by ho aspon zamestnala firma, ktera podle Vas dela tyto zbytecne programy. Zcela jiste by vydelal vic, nez tim, co dela (nevim co dela). Jen odhaduju realny moznosti. Jinak urcite jsou programy, ktery pc umi znefunkcnit a se zalohama si moc starosti nedelaji, ale o tech nemluvim. Sam jsem si par takovych vyzkousel.

Navic on sam tam nekde pise, ze nektere veci jsou ok, ale ze si je nastavi jinde, ale on jaksi zapomina na to, ze BFU nevi co a kde nastavit a v techto programech maji vse na jednom miste. Konkretne CCleaner a TuneUP nikdy pc nerozeserou, pokud uzivatel necha vse na defaultu. Pokud se v tom hrabe dal a maze to, o cem nic nevi, je to jen jeho blbost, ne blbost tech programu. Stejne tak si system muze poskodit tim, ze si to smaze rucne, jak vy mate radi. Dale tyto programy delaji zalohy smazanych veci - cimz jsou zase bezpecnejsi, nez samotne mazani ve win. Tam zalohy automaticky nikdo nedela a pokud si je uzivatel v tom programku vypne, je to jen zase jeho blbost a takovymu individuu nepomuze nic, ani rucni cisteni ve win.

Dal jsem si pro zajimavost kontroloval velikost mych registru, jak tam tacud pise, jak on ma nainstalovanou velkou spoustu programu a zabiraji mu az 45mb. Ja mam taky neco nainstalovany a na win 7 maji moje registry 450MB. Tim se nechlubim, jen konstatuji, ze srovnani pc s jinym pc neni nikdy ferovy a jen pc frajeri to maji problem pochopit, protoze jak si prece nekdo muze vubec dovolit pouzivat jejich milacky jinak, nez to delaji oni sami, ze? Takze je jasne videt, ze ac tacud "machruje" kolik programu ma instalovanych, tak v pc vlastne proti BFU nic nema.

Takze kdyz to shrnu, tak programy o kterych jsem psal, nikdy neposkodi win za defaultniho nastaveni a pokud by i nahodou neco posraly, tak delaji zalohy, takze jejich pouziti je bezpecnejsi, nez zde doporucovane rucni mazani. To si muzete delat vy, kteri vite kam lezete, jak se tam leze (ano, obycejny clovek bude mit problem hledat treba obycejne tempy na win7 apod.) atd. Takze vase vyhcloubani se, jak ste chytri, jak si sami mazete a jak vlastne ani nepotrebujete mazat, protoze mate ty masiny tak vyladeny, je pro me akorat tak honeni si ega tady pred ostatnima "pc frajerama", protoze vy to prece mate v maliku, ne (a bfu je debil a lama a dement atd)?

Cely to chce trosku objektivity a ta vam vsem zalostne chybi. No a dal k tomuto nereaguju. Nehodlam travit den hadanim se o necem s nekym, kdo si nevidi ani na spicku nosu. To nemyslim nijak zle, ale je to opravdu ztrata casu pro obe strany, protoze ani vase genialni mozky me nepresvedci o tom, abych tyto programy prestal pouzivat, protoze mam vse na jednom miste, je to pohodlne, nic to nekurvi a treba muj nejoblibenejsi windows 7 manager ma i super funkce, ktere jsou podle vas samozrejme zbytecne. Jenze vy ani nevite jaky to ma, protoze malokdo z vas ten program zna, ale tady na poradne je moderni po vsem takovym plivat, tak plivete taky. Stejne tak to vase genialni omezeni uctu, ktere bfu vice omezuje, nez mu pomaha, kde se radi aby si BFU, ktery ani nevi, kde ma registry, do nich v nekterych pripadech sam zasahoval. Pritom clovek klidne muze pouzivat admin ucet, stejne bezpecne, bez omezeni a prohlizec mit treba v Sandboxu. Pro BFU je to mnohem prijatelnejsi a snadnejsi varianta (funguje tak moje cela rodina - cca 12pc a nikdo nema s viry problem a to si umi pc akorat zapnout a vypnout), ale o takoveto moznosti mezi pcfrajery neni zahodno mluvit, clovek by se mohl shodit, nemusel by pak vypadat jako pcmachr. Neladil by si vse sam nekde v registrech a pres prikazovy radek, co?

No vidíš. Já si teď zkontroloval registry v testovacím PC, které mám v práci (podotýkám, že nainstalováno bylo v roce 2001, jednalo se o jeden z prvních PC s WinXP). Ten počítač byl v několika doménách, testuju na něm aplikace, NIKDY nebyla prováděna nějaká "čistící" údržba. Velikost registrů: 49MB. Mé pracovní PC: 38MB.

Pokud má tvé PC stovky MB v registrech, tak bych potom rád věděl, ve kterých větvích, protože to opravdu není normální. Chápu, že BFU musí mít "na všechno program", ale to přece není řešení a rovněž není řešení "léčit" to instalací nějakého "Radkova ověřeného čističe". V zásadě obhajuješ myšlenku, že ač neumíš řídit, pořídíš si drahý automobil, a protože jej neumíš řídit, používáš služeb Pepy Vozky a jeho dvou volů, které tvé nablýskané autí s tvou maličkostí za volantem tahají na žebřiňáku silou dvou volských sil..

Takže ano, chce to trochu objektivity.

P.S.: TuneUp 2010 stojí 649Kč, to bych musel měsíčně (!!) prodat cca 200-250 kopií (tj. okolo sedmi denně) , abych na tom byl stejně jako doposud. A tolik hejlů určitě není.. :-)

edit:
BTW, nelze poměřovat velikost registrů mezi XP a Win7, jednoduše proto, že ve Win7 se používá virtualizace prostředí - pokud se vypne, velikost registrů strmě padá. Ale opět: "optimalizace" takových registrů nic nepřinese, kromě rizika jejich poškození)

programy o kterych jsem psal, nikdy neposkodi win za defaultniho nastaveni

O tom tam ty machře píšu v komentáři, tak proč mi to píšeš? Respektive píšu tam o CCleaneru, který čas od času z lenosti použiju. S Tune Up žádnou zkušenost nemám.

Cely to chce trosku objektivity

Cely to chce hlavně nejdříve myslet a potom prát romány.

Stejne tak to vase genialni omezeni uctu, ktere bfu vice omezuje, nez mu pomaha, kde se radi aby si BFU, ktery ani nevi, kde ma registry, do nich v nekterych pripadech sam zasahoval.

Přiznám se, že momentálně si nedokážu plně vybavit historické souvislosti : účty a uživatelská oprávnění si v duchu spojuji s UNIXem ( r. 1969 ) . Musím se večer podívat do knížek nebo na inet, komu je vlastně výtka určena.

Pritom clovek klidne muze pouzivat admin ucet, stejne bezpecne, bez omezeni a prohlizec mit treba v Sandboxu.

Nepravdivé tvrzení ( složenina stejne bezpecne ). Pokud nemá uživatel nebo program patřičné oprávnění, nemůže systémový soubor nabourat z principu ( viz výše).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru