Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Word rozevírací seznam

Hezký den, prosím o radu, jak vytvořit ve wordu rozevírací seznam, který by po zvolení požadované položky automaticky vyplnil text na dalším řádku.
Např. v rozevíracím poli vyberu jméno a do následujícího řádku (pole) se automaticky přiřadí požadovaný text vztahující se k danému jménu.

Předmět Autor Datum
Abych pravdu řekl, tak vůbec nechápu, co se má stát. Když se něco vybere ve formuláři "v roletce", t…
Kráťa 14.06.2011 12:16
Kráťa
Kdybych daný formulář tvořila v Excelu, tak to tady neřeším, ale formulář musí být ve wordu... Jedná…
firo 24.06.2011 08:08
firo
Něco takového by se mi hodilo, například když vyplňuji nějaké nesmyslné hlášení, třeba celkový počet…
Yarda 24.06.2011 09:48
Yarda
Takhle jsem mel vyresene schalovaci dolozky k fakturam, bylo to ovsem v excelu. Mel jsem samostatny… poslední
JR_Ewing 24.06.2011 10:09
JR_Ewing

Abych pravdu řekl, tak vůbec nechápu, co se má stát. Když se něco vybere ve formuláři "v roletce", tak to zůstane jako vybrané(viditelné) po zavření té roletky. Pokud to má být výběr z nějakého seznamu a pak se to vloží třeba na fakturu, nebylo by vhodnější použít třeba Excel a funkci na zkopírování obsahu buňky? Například v buňce A1 bude roletka. Vybere se "Franta" a v buňce C10 bude vzorec =A1. Po vybrání se v buňce C10 objeví slovo Franta. A asi by i šlo, mít na jednom listu třeba deset roletek, na druhém listu to, kde se to má objevit a jen navybírat, přepnout list a vytisknout/uložit jako/etc.

Kdybych daný formulář tvořila v Excelu, tak to tady neřeším, ale formulář musí být ve wordu... Jedná se o to, že po zvolení položky v rozevíracím seznamu by se automaticky doplnila další položka v jiném poli. Např. pokud by v rozevíracím seznamu bylo vybráno jméno, v dalším poli by se automaticky vyplnil název pojišťovny u které je daná osoba pojištěná.

Něco takového by se mi hodilo, například když vyplňuji nějaké nesmyslné hlášení, třeba celkový počet osob (vymyslím si nebo je to jediný údaj, který někde seženu), z toho do 18 let (vycucám z prstu), nad 18 let (samo se doplní), mužů (kvalifikovaný odhad:-), žen (samo se doplní)... a pak jen příkaz "Tisk".

Takhle jsem mel vyresene schalovaci dolozky k fakturam, bylo to ovsem v excelu.

Mel jsem samostatny list se vstupnimi daty (polozky vyplnene)
Mel jsem vytvoreny formular k tisku (tabulka s polozkami)
Vybral jsem z rozbalovaciho seznamu polozku, nasledkem toho kroku bylo ulozeni cisla do skryte bunky
Na zaklade cisla ve skryte bunce se doplnil text (odkazy byly "dynamicke" a zavisle na tom cisle, ktere znacilo cislo radky na listu se vstupnimi udaji).

Takove veci se nejeleganteni resi v PHP+MySQL, ale to by nesmelo byt pro jednu osobu. A nebo treba v ACCESu, pripadne treba v OpenOffice Base, kde muzes mit databazi a vytvaret si pohledy do ni, ale to vsechno uz je ponekud vyssi divci.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru