Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cesta paketu při požadavku na server

čao,

teď jsem viděl na ČT dokument o internetu. Někdo tam zmiňoval něco ve smyslu, že každý kliknutí/požadavek míří někam do ameriky a odtama až k cílovému serveru. Je to kvůli DNS? Takže jen v případě, že nějaké lokální DNS (to je asi u providera?) nenalezne záznam a zeptá se tak jiného/chytřejšího DNSka právě v USA? Jestli se pletu, tak prosím vysvětlit, kam se mnou vyslaný paket všude podívá.

díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono to neni len o DNS, asi pred rokom som si vsimol divne spojenia prehliadacov, ktore nezvyklo siln…
fleg 26.06.2011 19:43
fleg
Poznas napr. "Google Safe Browsing" ? http://www.mozilla.com/en-US/firefox/phishing-prot ection/ Ho…
MM.. 26.06.2011 19:56
MM..
Nie som zastanca spikleneckych teroii, na rozdiel od osatnych si nemyslim, ze napri USA dokazu kontr… poslední
fleg 27.06.2011 08:52
fleg

Ono to neni len o DNS, asi pred rokom som si vsimol divne spojenia prehliadacov, ktore nezvyklo silne komunikovali so servermi googlu a so servermi spolocnosti Akamai, napriek tomu, ze poziadavky sli niekam uplne inak. Na moje prekvapenie sa takto spravali vsetky sledovane prehliadace (IE, Opera a FF).
Takze typek, az tak nekecal.

Poznas napr. "Google Safe Browsing" ?
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/phishing-prot ection/

How does Phishing and Malware Protection work in Firefox?

Phishing and Malware Protection works by checking the sites that you visit against lists of reported phishing and malware sites. These lists are automatically downloaded and updated every 30 minutes or so when the Phishing and Malware Protection features are enabled. The technical details of the safe-browsing protocol are also publicly available.

http://code.google.com/p/google-safe-browsing/wiki /Protocolv2Spec
Mozno to uz zabudovali aj do ostatnych, alebo to furt tahal len ten FF.

Neviem preco ludia maju tendenciu v uplne obycajnych veciach hladat vzdy nejake spiknutie.

Nie som zastanca spikleneckych teroii, na rozdiel od osatnych si nemyslim, ze napri USA dokazu kontrolovat vsetky svoje telefonne hovory a internetovu komunikaciu na svojom uzemi (zda sa mi to technologicky a kapacitne nerealizovatelne), ale mam rad prehladnost. A ked som pred cca rokom zaregistroval, ze browsery neustale vytvaraju spojenia s google servrami a servrami s Akamai technologies tak som spozornel, pretoze mi nie je celkom jasny dovod tohoto konania. Ano mohol som poodchytavat komunikaciu a pozriet si, co tam vlastne posielaju, ale na to som bol lenivy, uspokojil som sa s vedomim, ze tomu tak je a dalej to neriesil. V kazdom pripade sa mi to nezda az take obycajne ako tebe. Btw pozrel som sa dnes, spojenia s Googlom ostali, Akamai niekam zmizli.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru