Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Úprava formátování textu v Excelu

Ten text nikde nepoužívám, dal jsem ho pouze tady jako příklad copy-paste protože byl zrovna po ruce abych nemusel vymýšlet vlastní. A vzhledem k tomu, že jsem ho použil zde na Poradně, mám za to, že jsem autorské práva autora nijak neporušil. Pokud máš názor, že ano, tak se omlouvám, neměl jsem to za cíl.

Takže znovu. Mám v buňkách takový to text (obrázek test1.png):

a)
odpověď číslo jedna
b)
odpověď číslo dva
c)
odpověď číslo tři
Potřebuji z toho dostat toto (obrázek test2.png):

a) odpověď číslo jedna
b) odpověď číslo dva
c) odpověď číslo tři
Celý tento text je v jedné buňce a Excel v tomto případě sloužil jen jako pomůcka pro naformátování testovacích otázek pro tisk a následnou výuku a když má tvar podle prvního příkladu, tak to zabírá zbytečně mnoho vytištěných stran. Tzn., že se tam nepoužívají žádné funkce, jen je tam holý text.

Ve wordu to mohu vyřešit v nahrazení textu (CTRL-H) zadáním kódu pro Ručně zalomený konec řádku ^l, v Excelu jsem takovou to možnost nenašel. Zkoušel jsem i použít naklikání makra, které bych pak případně doupravil, ale přes ně mi to také nejde a Visual Basic bohužel neumím. Zkoušel jsem to prohnat přes word a také jsem s tím neuspěl. Při copy-paste do wordu, word nezachová formátování a naháže to do buněk podle nějakého svého algoritmu.

Edit: doplnil jsem obrázky

http://pc.poradna.net/file/view/7535-test1-png

http://pc.poradna.net/file/view/7536-test2-png

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny